marți, 15 aprilie 2014

Cunoasterea de Sine - LUMINA INTERIOARA

Una dintre marile provocari ale omului este sa se cunoasca pe sine. Cu totii ne-am nascut sa fim sanatosi, sa traim în bunastare, sa fim fericiti si in acest sens am fost inzestrati cu toate calitatile necesare. Astfel că rolul omului pe pamant este să invete, sa acumuleze experiente, sa devină din ce in ce mai bun, sa se desavarseasca si sa imparta cunoasterea cu  semenii sai. Acest lucru se intampla celor care aleg sa-si urmeze chemarile, visele, celor care nu merg pe drumuri batatorite de altii ci isi fauresc propria lor cale, care vor altceva, care vor mai mult, care vor să traiasca liberi, care isi cladesc propria lume dupa idealurile care ii calauzesc in viata.

Datoria ta fata de tine este in primul rand sa descoperi ceea ce esti. Daca ne complacem doar sa supravietuim atunci vom experimenta cu predominanta emotii negative: agresivitate, ingrijorare permanenta, furie, frica. Daca insa te trezesti din somnul ignorantei si vei cerceta in interiorul tau, atunci vei afla cine esti TU cu adevarat. Iar cand stii cine esti, traiesti constient de valoarea si puterea ta si atunci experimentezi emotii pozitive: bucurie, armonie, iubire. Cand devii constient cine esti, de ceea ce esti, reusesti sa te eliberezi din mlastina emotiilor, a tulburarilor si a suferintei.


Perioada actuala de criza la toate nivelele, cand devine insuportabil si totul se surpa in jur este defapt o binecuvantare pentru ca ne forteaza sa schimbam modul de a vedea lucrurile, de a face lucrurile, sa renuntam la tot ce este invechit si depasit, fortandu-ne sa predam complet conducerea Sufletului nostru. In momentul de fata omenirea este inca sub controlul modului animalic de supravietuire pe care trebuie sa-l depasim pentru a evolua. Aceste lucruri se intampla fie ca vrem, fie ca nu. Toate sistemele se prabusesc: familial, social, economic, politic, legislativ, filozofic. Totul se prabuseste si este bine ca se intampla asa pentru ca astfel face loc unor sisteme noi, unor oameni noi, unor atitudini si conceptii noi. Aceasta criza este defapt o criza evolutiva,  pe care in loc sa o respingem, sa ne luptam cu ea, mai bine ne lasam purtati de ea. Nu incercati sa intelegeti aceste lucruri cu mintea, intrucat este dincolo de mental, aceste lucruri le putem simti si cunoaste doar cu Sufletul.

Cunoasterea este pentru minte, experienta este pentru corp, iar constientizarea este procesul prin care „se aprinde” lumina in interior pentru a vedea si intelege Adevarul Suprem. Cunoasterea de Sine inseamna trezire in Spirit. Cunoasterea de Sine este o traire vie, o revelatie in care mintea rationala este redusa la tacere, lipseste, iar cand mintea tace simti unitatea intregii tale fiinte, realizezi starea de Constiinta Pura. In starea de contemplare ti se reveleaza Adevarul si capeti o viziune a Universalitatii, a Intregului.

In prezent avem o cunoastere mentala - aceasta este falsa cunoastere- adevarata cunoastere este cunoasterea prin experimentare, prin simtire, care te obliga la responsabilizare si la aplicarea ei in Existenta ta. Desi poate intelegi si accepti mental unele lucruri, pana nu le traiesti nu vei capata acea intelegere profunda a Adevarului Absolut. Cunoasterea de Sine presupune traire si nu gandire, conceptualizare.


Cunoasterea de Sine te elibereaza de orice prejudecati, concepte, judecati ale altora, te elibereaza de orice forma de furie, frustrare, agresivitate, posesivitate, lasandu-ti in schimb increderea in propria inteligenta naturala (prin inteligenta intelegand capacitatea de adaptare la mediul exterior, la schimbari), spontaneitate, sinceritate, smerenie, rabdare, compasiune, bunatate, intelegere, acceptare, armonie si bucurie, intr-un cuvant IUBIREA sub toate formele ei.








2 comentarii:

  1. Deosebit articolul. Insa cei care cunosc deja procesul, doar il apreciaza. Pentru cei care articolul si notiunile sunt noi, articolul ramane o enigma in continuare... Ridica putin coltul cortinei, insa vremelnic. Piesa le ramane straina, pana cand isi gasesc GHIDUL spiritual care sa le indrume pasii catre puterea lor interioara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiecare invata lectiile in ritmul sau si descopera Adevarul atunci cand este pregatit sa-l primeasca si sa-l accepte. Azi se ridica un colt al cortinei, maine alt colt...pana cand cortina dispare si Adevarul se reveleaza in toata splendoarea lui. Fiecare dintre noi are tot timpul din lume ...pentru ca timpul nostru este Eternitatea!

    RăspundețiȘtergere