joi, 3 aprilie 2014

SMERENIA - un pas urias in evolutia spirituala

Smerenia nu inseamna sa fii umil, nu inseamna sa te autoinvinuiesti, nu inseamna sa te sa te simti neimportant, fara valoare ci din contra, smerenia inseamna sa iti cunosti valoarea, rolul si locul tau in Univers, sa nu te simti mai presus de ceilalti - indiferent de darurile pe care le ai, de lucrurile pe care le stii si pe care le poti face - dar nici mai prejos decat ceilalti.


Smerenia inseamna sa lasi deoparte mandria, sa renunti la orgoliu, sa stii sa cedezi, sa nu te simti niciodata jignit, laudele sa nu te faca inganfat, admiratia sa nu te faca infumurat. Smerenia este lumina in care putem vedea scanteia divina din sufletul tuturor semenilor nostri. Tocmai de aceea sufletul smerit este plin de iubire, nu face comparatii si judecati, nu acuza, nu invinovateste, nu este in competitie cu nimeni si doreste binele tuturor oamenilor si al intregii lumi.

Smerenia inseamna o minte linistita, inseamna abandonarea in voia divinitatii, inseamna cunoasterea maretiei lui Dumnezeu, inseamna recunoasterea suprematiei lui Dumnezeu.   “Noi trebuie sa fim ca un copil in fata Creatorului Universului”
           
Smerenia inseamna sa accepti cu pace si bucurie tot ce iti aduce viata, fie bune, fie mai putin bune stiind ca toti oamenii pe care ii intalnesti, toate situatiile in care esti pus, toate experientele de care ai parte in viata ta sunt niste lectii menite sa te invete ceva, sa te ajute in evolutia ta si nicidecum nu sunt niste piedici sau niste pedepse care sa-ti aduca suferinta, ci suferinta tu ti-o creezi prin raportarea gresita la oameni, situatii, evenimente.

Daca ai parte de multa suferinta in viata ta este cazul sa intelegi cauza profunda a acestui lucru si anume atitudinea ta fata de viata, fata de tine, fata de ceilalti oameni, fata de tot ce te inconjoara si sa iei masuri, adica sa faci o schimbare majora in gandirea ta, in atitudinea ta, in viata ta. Este o nebunie sa crezi ca facand aceleasi lucruri care le-ai facut pana acum - care te-au adus in acest punct in care esti nefericit, nemultumit – vei obtine un rezultat diferit. Este clar ca lumina zilei ca daca ceva nu functioneaza corect in viata ta atunci este cazul sa schimbi ceva si sa faci altceva.

Deci, cand lucrurile nu functioneaza in viata ta asa cum ti-ai dori inseamna ca este timpul sa iei niste decizii radicale care sa urneasca lucrurile din loc, sa schimbe viata ta in sensul dorit de tine. Iar pentru asta intai trebuie sa renunti la trecut, la tot ce stiai, la principiile si conceptiile  care ti-au fost inoculate prin educatie, sa te eliberezi de vechile credinte si sa fii dispus sa inveti si sa accepti lucruri noi, privind cu incredere spre viitor.

Viata este prea frumoasa si prea scurta ca sa o traim dupa convingerile celorlalti. De ce sa  ratacesti prin viata traind nefericit din cauza conditionarilor sociale si sa nu iti asculti sufletul, sa traiesti ca un om liber care isi asuma responsabilitatea pentru propria viata!?! Vrei sa-ti traiesti viata ca un robot manipulat de altii sau ca un om liber, sigur pe sine si independent?


Smerenia nu inseamna sa zici ”fie ce-o fi” si sa te lasi in voia sortii ca o frunza purtata de vant ci inseamna asumarea constienta a responsabilitatii  invatarii lectiilor de viata si a evolutiei tale, intelegand la un nivel profund ca tot ceea ce ti se intampla este defapt spre binele tau suprem si al celorlalti, in sensul unui ajutor ceresc in evolutia ta ca fiinta divina.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu