luni, 1 iulie 2013

EMOTIILE si SANATATEA

Sanatatea si emotiile sunt strans corelate. Problemele emotionale nerezolvate au legatura directa cu corpul fizic, cu sanatatea, cu vitalitatea, cu nivelul de energie, cu bunastarea si exprimarea binelui in general.
Majoritatea oamenilor stiu, inteleg si accepta ca ceea ce mananca si beau le influenteaza starea de sanatate, dar ceea ce nu realizeaza  este ca deasemeni gandurile, emotiile, sentimentele pe care le dezvolta de-a lungul timpului le afecteaza decisiv sanatatea sau toxicitatea organismului.


Stiinta a dovedit in mod categoric ca gandurile si emotiile afecteaza organele corpului, chimia organismului. Trebuie sa fim atenti la fiecare gand pe care il emitem intrucat noi suntem cei care ne creem propriul rai sau iad. Mintea nu poate fi ocupata in acelasi timp de ganduri pozitive si negative, predomina unele sau altele. Este responsabilitatea noastra sa ne asiguram ca emotiile si gandurile pozitive sunt dominante.

Credem ca suntem singuri, ca suntem diferiti, ne simtim izolati, neintelesi, abandonati, dar cand ne impartasim unii altora experientele, aflam ca toti trecem printr-o suferinta sau alta, prin traume, ca a fi OM inseamna a invata niste lectii si fiecare suferinta are menirea de a te invata ceva. De cele mai multe ori traumele pot fi o binecuvantare pentru partea spirituala din noi pe care o trezesc. Vedem aceste lucruri ca pe niste experiente ingrozitore, intunecate, dar de fapt sunt experiente care ne educa, care ne ilumineaza , ne ajuta sa fim cine suntem cu adevarat, ne ajuta sa vedem lucrurile si persoanele intr-o lumina noua, ne invata sau ne dezvolta compasiunea, iertarea, intelepciunea, rabdarea, nonjudecarea. Ceea ce nu ne ucide, ne face mai puternici!

Neexprimarea a ceea ce gandim si simtim este o problema frecventa a epocii moderne impusa de regulile sociale prin „educatie” si este cauza principala a declansarii conflictelor interioare care perpetuate in timp si nerezolvate duc la suferinte greu de imaginat care te mananca efectiv din interior si care au ca rezultat imbolnavirea celulelor, organelor, organismului, a corpului fizic.
In general emotiile suprimate ies la iveala in doua situatii: fie in momentele de criza (socuri emotionale) fie in cazul inbolnavirii grave. Obezitatea, diabetul, bolile de inima, cancerul – sunt rezultatul moleculelor responsabile cu inflamarea si se coreleaza in aspectele psihologice cu emotiile si experientele neprocesate si cronicizate. Acum sper ca intelegeti de ce trebuie sa rezolvam emotiile nedigerate si marile framantari ale mintii, ingropate in corpul nostru. Trebuie sa dezgropam partea intunecata din noi care ne-a cauzat dureri, sa ne-o asumama si sa o acceptam.

Tot ceea ce ni se intampla in viata trebuie sa percepem ca pe o ocazie de a creste. In orice rana sau durere este intelepciune. Viata este o calatorie magica de impacare a laturii noatre umane cu latura divina, este o calatorie spre desavarsire. Pentru fiecare dintre noi exista un plan divin vital pentru evolutia umanitatii. Descopera darul pe care il ascunde umbra ta! Sta in puterea ta sa transformi orice situatie nefavorabila sau aparent negativa intr-un lucru pozitiv, intr-o oportunitate de a invata, de a evolua. TU ai puterea de a ALEGE. TU esti conducatorul corabiei tale. TU esti singurul responsabil pentru viata ta, pentru sanatatea ta.
Un comentariu:

  1. Interesant articolul
    Va recomand Centrul de Terapii Alternative MDA, cel mai complet centru de gen din Bucuresti!

    www. mdaterapii. ro

    RăspundețiȘtergere