vineri, 19 iulie 2013

DEZINTOXICAREA EMOTIONALA

Asa cum am vorbit in ultimele 3 articole, starea de sanatate este direct influentata de starea sufleteasca. Nimeni nu este de vina pentru pentru bolile noastre, nu le „mostenim”, nu le primim de la cineva si nici nu suntem pedepsiti de soarta, ele apar pur si simplu ca rezultat al trairilor noastre, al emotiilor suprimate, a nevoilor interioare nesatisfacute, a asteptarilor irationale de la viata si de la ceilalti.
Conflictele noastre interioare, gandurile negative, starile de tensiune, de ingrijorare, socurile emotionale (pierderea sau despartirea de o persoana draga, moartea cuiva apropiat, o boala grava, dezamagirile profunde, etc) sunt cele care ne intoxica la nivel emotional (sufletesc). Daca sufletul este bolnav, cat de curand se va manifesta boala in trup. SUNTEM CEEA CE GANDIM!

O alimentatie echilibrata si bogata in substante nutritive, practicarea unui sport, un stil de viata sanatos sunt de ajutor in pastrarea sau redobandirea sanatatii dar devin ineficiente pe un fond emotional negativ, pe un fond de stress continuu. E ca si cum pe o parte incerci sa cureti si sa hranesti si pe cealalta te otravesti!
Suntem sau nu suntem de acord, organismul nostru reflecta la nivel material in corpul  fizic ceea ce se petrece la nivel sufletesc prin gandurile si emotiile noastre. Lucrurile se intampla de la interior spre exterior, boala aparand intai in suflet si apoi in trup. De aceea orice vindecare incepe cu vindecarea sufletului care are ca urmare fireasca echilibrarea la toate nivelele, inclusiv cel material, fizic. Deci daca vrei sa te vindeci, sa fii sanatos atunci trebuie sa incepi cu detoxifierea emotionala.

Pasii pe care ii ai de facut in procesul de detoxifiere emotionala sunt:

1 – CONSTIENTIZEAZA
Identifica conflictele interioare, problemele emotionale cu care te confrunti.
2 – IARTA
Acorda-ti in primul rand tie iertarea pentru toate greselile pe care le-ai facut, apoi iarta-i pe toti ceilalti care te-au dezamagit, care te-au tradat sau care au gresit in orice fel fata de tine. Iertarea trebuie sa fie facuta cu sufletul, nu doar la nivel declarativ, ea inseamna absolvirea de orice invinuire, resentiment sau acuzatie.
3 – ACCEPTA
Accepta-te asa cum esti - cu bune si cu rele – si accepta-i si pe ceilalti asa cum sunt fara sa judeci si sa condamni pe nimeni.
4 – TOLEREAZA
Ai intelegere fata de natura umana, da dovada de intelepciune si rabdare, nu compara, nu judeca si  nu pedepsi greselile celorlalti dar nici pe ale tale.
5 – EXPRIMA-TE
Exprima ceea ce simti si ceea ce gandesti in mod natural, fara inhibitii dar fara sa jignesti pe nimeni, fara sa te pozitionezi deasupra celorlalti.
6 – RENUNTA

Renunta la ideile preconcepute sau la cele care ti-au fost plantate de altii prin educatie, renunta la competitie – fiecare este unic in felul lui, renunta la a face comparatii, renunta la orgoliu, adica renunta la Ego.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu