joi, 16 mai 2013

KARMA - Legea bumerangului


In fiecare dintre noi, la un anume moment al vietii, se nasc Marile Intrebari: Cine sunt? De unde vin? Incotro ma duc? De ce mi se întampla toate acestea? Cu cat aceste intrebari ne apar mai devreme in constiinta, cu atat mai repede traiectoria vietii noastre reuseste sa se inscrie pe axa ei corecta, oferindu-ne posibilitatea participarii constiente la propria noastra evolutie.


In dictionare, Karma este descrisa ca un concept religios, spiritual prin care fiecare gand, vorba, actiune, decizie (fizica sau spirituala) are o urmare obligatorie – fie pozitiva, fie negativa. Karma mai este descrisa si ca fiind destinul sau soarta oamenilor. Insa Karma este mult mai mult decat un concept, este o lege universala, impersonală şi inflexibila conform careia tot ceea ce transmitem in Univers, se intoarce inzecit inapoi. Vibratiile transmise prin gandurile, cuvintele sau faptele noastre, se reflecta ca intr-o oglinda si se intorc la noi de zeci de ori mai puternice. Karma nu este altceva decat o lege a naturii manifestata in relatia cauza-efect. Este o lege a firii - pe care batranii nostri intelepti o cunosteau - care prevede ca „Ce semeni, aia culegi ” sau „Cum iti asterni, asa dormi”. Conform acestei legi, în fiecare viaţă primesti ceea ce meriti. Faptele bune, cat si cele rele se vor întoarce candva la tine. De la o viaţă la alta, faptele bune atrag lucruri/situatii pozitive, iar faptele rele atrag lucruri/situatii negative. Conform legii karmei, nici o suferinta nu este nedreapta, karma reprezentand acumularea in timp a consecintelor faptelor bune sau rele ale unui suflet aflat in ciclul reincarnarilor sale. Fiind supus acestei legi, omul este stapanul propriului destin intrucat are parte de ceea ce ofera. Depinde ceea ce proiectezi in viata, in fiecare moment.

Karma este o lege cosmica care se bazeaza pe undele emise si receptate de gandurile individuale si colective, nu este vorba de recompensa sau pedeapsa cum uneori eronat se afirma. Aceasta lege prevede ca la ceea ce opui rezistenta, vei atrage catre tine, pentru a rezolva o problema pe care o ai, dar fie n-o recunosti, fie incerci s-o eviti. Karma este dreptatea cosmica, care creeaza pentru fiecare om acele conditii in care el trebuie sa invete ceva, sau sa repete ceva ce nu a invatat suficient anterior sau sa plateasca pentru ceva. Chiar dacă anumite lucruri sunt predeterminate, cum ar fi momentul naşterii sau al mortii, cele mai multe lucruri în viata tin de liberul arbitru, de alegerile tale. Alegerile pe care le faci iti creaza destinul! Desi vii in aceasta lume pamanteana cu o anumita karma, poti sa iti schimbi sau sa imbunatatesti karma. Karma poate fi creata, usurata sau ingreunata de atitudinea pe care o avem in fata vietii. Cand intelegem efectul de bumerang a tot ceea ce intreprindem vom sti cat este de importanta pacea si armonia interioara.  Schimbarea karmei individuale se poate face prin lucrul zilnic cu sine, prin efort personal in ridicarea vibratiei corpului fizic pana acolo unde linistea interioara se intalneste cu bucuria si iubirea neconditionata. Karma, poate fi rascumparata nu numai prin suferinta, dar si prin bunavointa pe care o arati vietii, prin faptele bune pe care le faci.

In drumul nostru catre regasirea de Sine, am cazut fiecare de multe ori in eroare, am ratacit drumul de nenumărate ori, ne-am pierdut de noi insine si de Dumnezeu. Insa viata nu te lasa cu lectiile neinvatate, te impinge inainte oferindu-ti noi sanse. Oamenii au invatat cum sa calatoreasca in spatiul cosmic dar cu greu reusesc sa calatoreasca in profunzimile interioare pentru a cunoaste Sinele. Cunoasterea de Sine este cu siguranta cel mai preţios lucru care ni se poate întâmpla vreodată! Cunoasterea declansază procesul de vindecare a destinului.  Datoriile karmice trebuie platite pentru ca evolutia să fie eliberata de reziduuri, dar cel care are cunoastere stie ca datoriile acumulate pot fi achitate prin gandire pozitiva (alege sa gandesti si sa vezi doar binele din fiecare persoana sau situatie), intentii nobile (fii recunoscator pentru tot ce ai si ce ti se intampla, binecuvanteaza tot ce este in jurul tau), fapte bune (fii generos si ajuta de cate ori poti fara sa astepti vreo recompensa), dar mai ales prin iubire neconditionata (respecta si iubeste toate Fiintele lumii fara a le judeca).
Foloseste informatia cu intelepciune si transforma in bucurie si frumusete fiecare pas al vietii tale!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu