marți, 10 iulie 2012

De ce ne imbolnavim?


Majoritatea oamenilor privesc boala ca pe un ghinion in viata lor, ca pe o nedreptate, in special daca este vorba de o maladie ereditara sau este luata de la cineva. Orice boala, indispozitie sau accident aparut in viata ta este un bec rosu care te avertizeaza asupra faptului ca te afli pe un drum gresiteste un semnal pe care ti-l trimite supraconstiinta ta pentru a-ti atrage atentia ca in actiunile tale, in vorbele tale sau in gandurile tale este ceva care se opune Legii iubirii. Tot ce ai de facut este sa intelegi mesajul si sa multumesti ca ti-a fost dat acest semnal. Daca insa nu reusesti sa descifrezi mesajul primit, atunci bolile si accidentele se vor intensifica.


Daca boala este puternica inseamna ca ea s-a instalat in tine de multa vreme. Este defapt Sufletul tau care striga dupa ajutor…iar tu trebuie sa revii pe drumul cel bun, pe drumul dragostei. Boala inceteaza imediat ce ai inteles mesajul si actionezi in consecinta. Cu cat omul e dispus sa se schimbe mai mult si mai rapid, cu atat mai usor se produce si insanatosirea lui. Te vindeci trupeste daca te-ai vindecat sufleteste!

Bolile au cauze  profunde si de cele mai multe ori ele sunt de natura emotionala. Aparenta vindecare determina migrarea bolii catre alt segment, daca nu este inteleasa problema si constientizataCorpul acumuleaza toxine din cauza mancarii nepotrivite, a apei care contine tot felul de substante toxice (clor, plumb, etc), a aerului poluat, a unei conditii fizice, emotionale si mentale proaste. Aceste toxine sunt depozitate in anumite locuri din corp, dar mai ales in incheieturile mari, sistemul limfatic, organele interne si cap. Daca organismul functioneaza corect, corpul isi elimina toxinele. In cazul in care, din anumite motive, toxinele nu pot fi eliminate, corpul se autointoxica si se ajunge inevitabil la boala.

Toate bolile sunt autocreate. Oamenii cu un orgoliu interior mare atrag bolile si nenorocirile. Gandurile sumbre, neincrederea, grijile, anxietatea, amaraciunea, avaritia, nerabdarea, ura, frica, obiceiul de a condamna si judeca oamenii, toate acestea ataca trupul la nivelul celulei si vor duce la suferinta, nefericire si deprimare.
Prin gandurile, dorintele si obiceiurile noastre ne inducem sanatatea sau boala, iar intamplarile nu sunt cauze, ci efecte ale starii mentale in care ne aflam.


Starea de sanatate este un indicator care arata ca va simtiti bine in “pielea” voastra si aveti relatii armonioase, ca traiti in triunghiul adevarului: spune-ti ceea ce ganditi si faceti ceea ce spuneti. Boala va indica ca sunteti pe alaturi de drumul si destinul vostru, ca traiti in triunghiul perversitatii: una ganditi, alta spuneti si altceva faceti! Corpul va comunica in acest fel ca trebuie sa faceti niste schimbari pentru a va restabili echilibrul. Dar, atentie! Oricate schimbari veti face (in mediul ambiant, in munca, in relatii, etc) nu va vor fi de folos daca nu sunt insotite de o schimbare de constiinta si de atitudine fata de voi insiva, fata de semenii vostri, fata de tot ce va inconjoara, fata de viata.



2 comentarii:

  1. In definitiv totul tine de dragoste sau frica, cea din urma, slabind sufletul si implicit trupul. Frica genereaza mai toate starile negative, ce pot destrama sistemul nostru imunitar, la nivelul trupului. La nivel spiritual, sufletesc, frica "inconjoara inimile noastre cu un zid de gheata", ceea ce, ulterior, ne pune intr-o stare de moarte clinica, din punct de vedere spiritual. Alegerea e la noi daca ne temem sau daca iubim, totul, in egala masura, exact asa cum este, bun sau rau, cu discernamant insa :) Pace si multa dragoste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mare dreptate! Frica este intunericul, iar iubirea este lumina.Frica te doboara, in timp ce iubirea iti da aripi si te apara de tot ce este rau. Frica te macina din interior in timp ce iubirea se revarsa din prea plinul inimii. Frica te omoara sub toate aspectele (emotional, psihic, sufleteste si in cele din urma si fizic), in timp ce iubirea da viata, e creatoare si inspira. Tine frica departe de tine si lasa iubirea sa-ti inunde fiinta si viata. Iubeste-i pe cei care iti raspund cu dragoste si iarta-i pe cei care-ti gresesc, pentru ca iubirea adevarata inseamna sa iubesti ceea ce este de neiubit!

      Ștergere