marți, 26 iunie 2012

CREDINTA - drumul spre implinire


Una din marile probleme pe care le au oamenii pe pamant este aceea ca nu vor sau nu pot sa se hotarasca, deoarece aici totul e dual, antitetic, toate raporturile sunt de tip Da – Nu.
In aproape toate conflictele, disputele si situatiile problematice, desi stiti care este cauza si cum s-ar putea rezolva, cum s-ar putea pune capat conflictului nu o faceti, nu va hotarati sa actionati. A nu decide sau a amana decizia inseamna a te condamna la boala lunga.


Stagnarea inseamna moarte iar progresul inseamna viata! De altfel, Isus a spus: “Intrucat insa esti caldicel, nici in clocot si nici rece, te voi varsa din gura Mea” (Apocalipsa 3.16)
Creatorul ne permite sa ne creeam noi insine propria noastra lume, putem fi fericiti si impliniti sau putem fi tristi si nemultumiti. Este la latitudinea noastra cum alegem sa fim!
Daca vom reusi pur si simplu sa acceptam ce ni se intampla in prezent fara sa facem aprecieri sau judecati, viata noastra va deveni treptat mult mai buna, ajungand in cele din urma sa fie un paradis. Reteta pentru o viata desavarsita este o viata traita AICI si ACUM. Aici incepe viata si schimbarea!

Asa cum spuneam, omul este liber sa aleaga si tocmai de aceea este predispus sa greseasca. Omul demonic face doar ce vrea el, pacalind pe cei din jur dar mai ales pe sine ca tine lucrurile sub control, ca el este cel care are controlul asupra situatiilor si evenimentelor din viata lui…dar el actioneaza haotic si e rupt de unitatea cu Dumnezeu, e defapt insingurat, vesnic speriat si niciodata multumit. Dumnezeu nu obliga si nu pedepseste pe nimeni intrucat Dumnezeu este eminamente bun si iubitor, insa acea fiinta va trebui sa suporte consecintele faptelor si actiunilor sale conform Legilor universale, carora nu se poate sustrage (in acest caz Legea Rezonantei sau Legea Atractiei). In schimb, fiinta care e la unison cu Universul si armonia lui, face ce vrea Dumnezeu, fiind in stransa legatura cu El.

Abandonandu-ne in fata vointei Creatorului, omul se coboara in aparenta, dar in realitate el se ridica pentru ca, atunci cand face voia lui Dumnezeu, el este la inaltimea vointei Divine. Atunci el este sigur ca nu greseste, pentru ca Dumnezeu nu greseste niciodata. Doar ignoranta profunda il poate face pe om sa gandeasca ca Dumnezeu mai “greseste” si El cateodata. Universul functioneaza de eoni de timp cu o perfectiune inegalabila, iar Legile lui sunt imuabile. De aceea cand faci voia lui Dumnezeu, aceasta iti confera o reala invincibilitate.

Sunt putini oamenii care iti vor spune ca il cauta pe Dumnezeu, ca telul lor in aceasta viata este comuniunea cu Dumnezeu. Dar toti oamenii cauta iubirea, armonia, perfectiunea, cauta sa fie fericiti. Ce inseamna asta? Inseamna ca il cauta pe Dumnezeu, fara sa-l numeasca asa, pentru ca Dumnezeu este toate acestea la un loc. Problema este ca majoritatea oamenilor il cauta in lucrurile exterioare, unde nu o sa-l gaseasca niciodata, in loc sa priveasca in interior. Dumnezeu exista inauntrul tau! Este centrul fiintei tale. La nivelul cel mai profund, tu si Dumnezeu sunteti Unul. “Eu si Tatal Meu una suntem” a spus si Isus.

Oare poti opri vantul sa bata? Poti face ca ploaia sa nu mai curga? Oare poti alunga norii… sau poti opri valul… ori soarele sa rasara sau sa apuna? Desigur ca nu poti! Si atunci de ce te zbati atata? Lucrurile pe care nu le poti schimba, accepta-le asa cum sunt. Lasa-te in voia Divina, iubeste si iarta, traieste in prezent, bucura-te de fiecare clipa asa cum vine, incercand sa vezi partea pozitiva a fiecarei incercari, pentru ca asta este calea spre armonie, echilibru, fericire, spre evolutie spirituala.

Un comentariu:

  1. Bunaseara d-na Cristina Sim

    Spuneti in acest articol multe lucruri interesante, dar as vrea sa imi esplicati aceasta expresie : IUBESTE SI IARTA . Ce inseamna asceasta espresie , ca in momentul cind esti tradata, cind nu esti iubita, cind esti abandonata fara sa-ti se spuna o vorba, pur si simplu , cind nu esti apreciata , cind tu oferi ceea ce este mai frumos si mai bun in fiinta ta si primesti exact contariul , ar trebui sa ierti aceasta persoana si sa o mai iubesti inca ? pai cum daca face tot ce e posibil ca sa nu primeasca ceea ce este armonios, frumos si divin ? Ce inseamna asta ca trebui sa traiesti toata viata cu un astfel de om in cui tu sa-i oferi iubire si sa-i darui tot ce este frumos si placut si in schimb sa primesti numai contrariul ? Si atunci inseamna ca ai facut voia lui d-zeu ? Aceasta este voia lui D-zeu ca toata viata oamenii sa sufere si sa fie nefericiti ? asta vrea sa insemne sa ierti si sa iubesti ? sa fii la nesfirsit nefericit cu aceea persoana ?

    Va multumesc anticipat pt raspuns.

    RăspundețiȘtergere