sâmbătă, 9 iunie 2012

DETOXIFIEREA SUFLETULUI


Nu exista sanatate fizica fara sanatate sufleteasca. Doar alimentatia nu  e suficientă pentru vindecare. Omul este un intreg compus din trup, suflet si spirit care se afla intr-o stransa interdependenta si de aceea trebuie actionat si lucrat pe toate cele 3 nivele ale fiintei.
Starea de sanatate este mult mai mult decat lipsa bolii sau a durerii, este o stare de bine din punct de vedere fizic, psihic, mental si social, este o stare naturala de armonie si echilibru interior.

Avem nevoie de dezintoxicare pentru ca mediul de viata e tot mai artificial, mancam alimente moarte datorita chimizarii si supraprelucrarii, bem apa clorurata, cu metale grele, toxica, respiram aer poluat, nu mai facem miscare, traim intr-un ocean de radiatii electromagnetice, suntem bombardati de tot felul de informatii, ne-am indepartat de natura si de tot ce e natural, traim intr-un stres permanent alergand fara oprire dupa valori materiale, neglijand sufletul si spiritul care reprezinta defapt esenta noastra.
Dezintoxicarea partii nevazute a fiintei noastre (sufletul) este mult mai importanta decat cea a corpului fizic intrucat informatia si energia de aici pornesc, acesta este locul de unde sunt generate si controlate programele noastre de functionare.

Desigur ca este mai usor sa incepem cu dezintoxicarea fizica, dar daca nu o sustinem si cu dezintoxicarea sufleteasca nu putem spera la vindecare. Bineinteles că alimentatia corecta este un mare ajutor pentru o viată fara boli, dar tocmai pentru  că viata inseamnă mult mai mult decât materie, numai cu alimentatia (materia) prevenim doar o parte a problemelor de sănătate. Bolile, prin definitie, sunt aspectul vizibil in materie a unor aspecte sufletesti ce trebuie constientizate, acceptate si integrate.  Astfel, bolile sunt ghizii cunoasterii de sine, a regasirii adevaratei identitati si al sensului propriu in viata.  Mesajul codat al tuturor bolilor este: Trezeste-te ! Boala este un strigăt de ajutor … si un îndemn la conștiență. Dezinteresul pentru sănătate este dezinteresul pentru Viață!

Intr-o lume bulversata de ignoranta, teama si neincredere, oamenii se lasa dominati de ganduri negative, se suprasolicita, isi neglijeaza nevoile reale si firesti, uitand ca fiecare dintre noi este singurul responsabil de sanatatea si bunastarea sa prin modul in care se hraneste, prin stilul de viata adoptat, dar mai ales prin modul cum gandeste si se comporta. Dezintoxicarea sufleteasca, mentala, spirituala inseamna schimbare in plan emotional si psihologic, schimbarea modului de a gandi si a atitudinii fata de tot ce te inconjoara, inseamna iertare si acceptare fata de propriile greseli, toleranta si nonjudecata fata de greselile celorlalti, respect si iubire fata de toti oamenii si fata de sine cat si fata de natura, mediu, animale si plante.

Pasii de parcurs pentru dezintoxicare sufleteasca sunt: constientizarea, eliberarea prin iertare si acceptare, iar apoi schimbarea. Caile si metodele de realizare sunt introspectia, relaxarea, meditatia, rugaciunea, gandirea pozitiva, mudrele (gesturi sau pozitii ale mainilor), afirmatiile (cuvantul). Schimbandu-ne emotiile, sentimentele si gandurile, ne schimbam energia si implicit biologia prin ridicarea frecventei de vibratie. Corpul fizic are o capacitate de regenerare incredibila si se poate vindeca pe el insusi când este restabilită armonia cu viata si formele ei.     Orice produce in noi relaxare, incredere, liniste, ingaduinta, bucurie este ceea ce ne vindecă pentru ca ne armonizeaza cu viata.  Asadar să ne păstrăm puri si luminosi in interior, intrucât din această stare de A FI radiază tot suportul de care are nevoie organismul  pentru a-si declansa mecanismele de regenerare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu