vineri, 25 mai 2012

DETOXIFIEREA ORGANISMULUI


Corpul este templul sufletului. Ne spalam zilnic exteriorul corpului (pielea), dar de interior uitam! Masina cand o spalati o faceti doar pe dinafara sau o curatati si la interior? Dar acasa faceti curat? De cate ori pe an faceti curatenie generala? Cel putin de doua ori pe an, toamna si primavara. Oare cu organismul nostru de ce nu facem la fel? Cand “ai facut curatenie” ultima data in corpul tau?

 
Detoxifierea inseamna curatenie generala pentru organism si va beneficia fiecare organ in parte, fiecare celula din corp. Detoxifierea este un proces de dezintoxicare extrem de benefic dar mai ales necesar pentru omul modern care traieste intr-un mediu supraincarcat de substante toxice, poluante care patrund in organism pe toate caile: aer, apa, mancare, piele. Pentru a putea contracara aceste efecte este foarte important sa intelegi mecanismul acumularii toxinelor si efectele negative ale acestui fenomen pe care este greu sa-l evitam.
Alaturi de poluarea externa, corpul nostru produce si el deseuri metabolice toxice care trebuie eliminate pentru a ne mentine sanatatea, energia si vitalitatea. In mod natural, corpul daca este hranit corect elimina aceste toxine prin plamani, prin piele, prin rinichi si prin intestinul gros (colon). Din nefericire, cu timpul, ca urmare a obiceiurilor alimentare nesanatoase, a lipsei de miscare (sedentarismului), a deshidratarii din lipsa unei ape nepoluate si de calitate, ca urmare a bolilor si a altor factori, incetineste depurarea organismului si se acumuleaza toxinele. Ca urmare apar o serie de simptome care constituie semnale de alarma: dureri de cap, ameteli, somnolenta sau din contra insomnie, apatie sau agitatie, oboseala, lipsa de energie, ganduri negative, iritabilitate, tensiune ridicata, depuneri pe limba, mirosul neplacut al gurii, balonari, probleme digestive (colita, constipatie, diaree, etc), stari de panica nejustificate, palpitatii, stari de rau inexplicabile sau dureri fara cauze fizice vadite.

Un vechi proverb chinezesc spune ca „moartea incepe din intestin” ceea ce inseamna ca 
constipatia (lipsa scaunului zilnic fara efort) provoaca o serie de afectiuni, iar organismul omului devine un depozit de deseuri si toxine chiar daca aparent nu suferim de vreo boala.
Din cauza alimentatiei gresite (multa carne, mezeluri , branzeturi fermentate/maturate, prajeli, produse de patiserie, dulciuri concentrate, etc.) pe intestinul gros se formeaza un strat de materii fecale intrate in putrefactie, depuneri care in timp se petrifica, formand asa numita placa colonica care impiedica absorbtia fluidelor si a nutrientilor esentiali pentru viata celulelor. Si astfel intram intr-un cerc vicios de autointoxicare (ne intoxicam cu propriile toxine), deschizand astfel usa unor probleme de sanatate: afectiuni digestive, cardiace, renale, hepatice, pulmonare, dezechilibre metabolice, ale sistemului endocrin, scaderea imunitatii care duc la suferinte grave, deseori invalidante.
Colonul fiind organul cheie in detoxifierea organismului, de aici incepe orice program de purificare a organismului, dupa care facem si curatirea fiecarui organ in parte daca este cazul.

Detoxifierea se face de cel putin 2 ori pe an, cea mai buna perioada fiind toamna si primavara, la schimbarile de sezon, iar perioadele de post reprezinta ocazii foarte bune pentru curatarea organismului de toxinele acumulate. Cu siguranta corpul nostru merita mai multa grija decit masina sau locuinta. Asa ca nu mai sta pe ganduri si incepe de azi sa acorzi atentia pe care o merita Casa Sufletului Tau, acest trup “fragil” care te serveste si de care vei avea nevoie toata viata.


2 comentarii:

  1. Foarte bun acest articol! Intr-adevar "moartea incepe din intestin" asa ca o detoxifiere a organismului este binevenita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru aprecieri. Ar fi bine ca fiecare om sa inteleaga ca pentru a preveni instalarea bolilor, organismul trebuie curatat/detoxifiat de cel putin doua ari pe an, desi idealul ar fi o data la 3 luni, iar in restul timpului dieta ar trebui sa fie echilibrata din punct de vedere nutritiv si fara nici-un fel de excese. Deasemeni trebuie baut zilnic 2 l de apa pura cu ph alcalin, ea fiind cea care transporta nutrientii la celule si tot ea scoate deseurile metabolice, participand la dezintoxicarea la nivel celular.

    RăspundețiȘtergere