luni, 16 decembrie 2013

DARUITI !

Oferiti daruri! Dar nu daruri care pot fi cumparate …acestea sunt vremelnice, poate nu sunt pe plac, poate nu sunt de folos, se strica, se uzeaza si nu fac viata celorlalti mai frumoasa.

Darurile care le poti cumpara cu bani nu sunt cu adevarat valoroase, in schimb oferiti din prea plinul inimii voastre daruri care care nu costa nimic … dar arata bunavointa si pretuirea voastra pentru cei ce va inconjoara.


Darul comunicarii personale. Spune-i cuiva drag cat il apreciezi, ce inseamna el/ea pentru tine.

Darul unei informatii sau recomandari. Cand afli ceva care ti se pare valoros sau important, care iti imbogateste viata, impartaseste cu ceilalti fie ca este vorba de o carte, un film, o emisiune, un articol, o informatie, un serviciu, etc. Aceasta va spune ceiluilalt “acest lucru mi-a adus bucurie sau mi-a adus alta perspectiva asupra lucrurilor vietii si eu vreau sa fac celasi lucru pentru tine.”

Darul unei maini de ajutor. Ofera-ti ajutorul ori de cate ori poti atat acasa, cat si la scoala, la serviciu, pe strada, in societate. Castigi usor prieteni, respect si pretuire.

Darul zambetului. Nu costa nimic dar poate incuraja sau sustine pe cineva. Este un mijloc excelent de a-ti arata bunavointa si acceptarea fata de ceilalti semeni.

Darul de a sti sa asculti. Sa asculti atent si concentrat cu ochii si inma pe persoana care iti vorbeste inseamna sa fii langa ea cand are nevoie.

Darul iubirii. O strangere de mana, o imbratisare, o sarutare pe obraz poate exprima intelegere, caldura, empatie, imbarbatare. Ofera fara zgarcenie acest dar!

Darul recunostiintei. Cand cineva ne ajuta sau face ceva pentru noi, sau pur si simplu ne este alaturi este important sa ne aratam aprecierea, recunostiinta si sa facem la fel cand are nevoie de o mana de ajutor.

Darul unui sfat. Un sfat bun poate sa te indrume, poate sa risipeasca intunericul sau poate sa fie cheia succesului. Oferiti-l cui este receptiv sau dispus sa-l primeasca.

Darul incurajarii. Cand cineva are incredere in tine, te sustine si te incurajeaza pur si simplu prinzi aripi si devii capabil sa transformi imposibilul in posibil.

Darul rabdarii. Rabdarea este rezultatul intelegerii si intareste relatiile cu cei din jur.

Darul tolerantei. Toleranta presupune acceptarea imperfectiunilor umane si deci a greselilor comise de ceilalti fara a-i judeca sau condamna.

Darul empatiei. Empatia este capacitatea de a te pune in locul celuilalt, te ajuta sa intelegi situatia prin care trece, emotiile si sentimentele care il incearca. Astfel ii poti fi alaturi cand are mai multa nevoie de cineva care sa-l inteleaga si cu care sa impartaseasca emotiile prin care trece.

Darul iertarii. Toti gresim, nimeni nu este perfect. Ofera iertare neconditionat asa cum si tu doresti iertare pentru greselile tale. Iertarea elibereaza emotiile negative si permite sa mergi mai departe spre lucruri bune.

Darul rugaciunii. Rugaciunea sau comunicarea cu Dumnezeu este extrem de pretioasa atat pentru sine cat si pentru binele celorlalti, pentru binele general, aducand pace si liniste. Rugati-va pentru familie, pentru prieteni, pentru colegi, pentru omenire, pentru pace, liniste si armonie si rezolvarea problemelor din lume.

Friedrich Schiller a spus "Lumea nu iti poate darui ceea ce nu primeste de la tine" , iar Antoine de Saint-Exupery a afirmat "Te imbogatesti prin ceea ce daruiesti si iti imbogatesti insasi putinta de a darui".
Asadar, nu fiti zgarciti si daruiti aceste daruri pretioase care salasluiesc in noi toti si care nu costa absolut nimic dar aprind luminite in viata celorlalti indrumandu-i spre Lumina, spre Iubire, spre Daruire.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu