duminică, 17 noiembrie 2013

CRIZA - perioada de tranzitie spre evolutia spirituala

Omenirea in ansamblu se afla intr-un profund proces de transformare, iar criza apare cand noile obiceiuri, tendinte, principii, valori intra in contradictie cu cele vechi, cu cele uzitate pana atunci. Cu cat transformarea este mai mare, mai profunda, cu atat criza este mai puternica si mai adanca. Schimbare fara criza nu se poate! Trecerea de la un nivel de dezvoltare la altul, de la un tip de societate la alta, este insotita de regula de o criza, de un soc, fenomen care se propaga in intregul sistem . Criza este un fel de scuturare de tot ce este vechi, nefavorabil, perimat, inutil si este o perioada de tranzitie spre nou, spre mai bine, este perioada in care se pun bazele instaurarii unei societati mai bune, mai sigure, mai drepte, mai evoluate. Vechile structuri si functii sociale sunt inlocuite cu unele noi, vechile obiceiuri si valori sunt redefinesc si sunt reasezate in noua lor functionalitate.

Criza actuala este socul schimbarii pe calea ce duce spre armonie, echilibru si fericire stabila si durabila. Criza te face sa-ti pui intrebari, dar mai ales sa gasesti raspunsuri, iti aduce provocari si te pune in fata unor situatii limita carora trebue sa le gasesti solutii, te scutura de comoditate, de inertie, te face sa iesi din zona sigurantei personale, din zona de confort si sa cuceresti “noi teritorii”, te ajuta sa te cunosti, sa-ti descoperi puterea interioara, sa-ti afli valoarea. Astfel criza este un mecanism care pune lucrurile in miscare, care declanseaza saltul cuantic catre urmatorul stadiu de evolutie al umanitatii. De aceea resimtim criza in toate domeniile si pe toate planurile atat la nivel individual cat si social:

pe plan economico-financiar (zbaterea pentru supravietuire a majoritatii populatiei, falimentul multor firme mici si mijlocii dar si a unor institutii financiare importante, fiscalitatea tot mai impovaratoare impusa de stat care nu te mai lasa nici sa respiri)
- pe plan social (vezi criza din sistemul de educatie, de sanatate, de administratie, de asigurari sociale, coruptia raspandita la toate nivelele)
 pe plan relational (in relatiile de familie, vezi esecul casniciilor si al aducatiei copiilor dar si cu ceilalti membri ai colectivitatii)
- pe plan moral  (violenta, vulgaritate si lipsa de moralitate intre oameni, dar si in mass-media, pierderea credibilitatii institutiei bisericesti si a clericilor)
pe plan rational ( autodistrugerea omenirii, dar mai ales imbecilizarea si subjugarea populatiei printr-o educatie care dezvolta acele laturi pe care societatea le doreste de la membrii ei, adica lipsa personalitatii si a dorintei de a-ti descoperi potentialul latent, obedienta colectiva, iar mai tarziu prin crearea de false nevoi pentru care oamenii sa munceasca pana la epuizare fara a avea vreun alt tel decat satisfacerea nevoilor materiale)

In viziunea holistica asupra lumii si vietii fiecare biocamp uman individual se integreaza si contribuie la constituirea biocampului colectiv al societatii care se mai numeste si constientul colectiv, constiinta sociala sau egregorul societatii respective.

Solutia pentru a trece mai usor si rapid peste aceasta criza este de natura spirituala, astfel ca asteptarile si sperantele noastre nu trebuie sa mai fie de la ceilalti semeni si de la societate ci ele trebuie sa se indrepte catre noi insine si catre sursa, catre izvorul vietii.
Cu cat intelegem mai repede ca problema nu sunt ei, adica ceilalti ci problema sunt Eu, ca pe ceilalti nu-i putem schimba, insa persoana pe care o putem schimba suntem noi insine, cu atat mai repede ne vom asuma intreaga responsabilitate pentru gandurile, vorbele si faptele noastre si vom incepe procesul transformarii interioare necesar evolutiei noastre.

Cheia vindecarii sta in fiecare dintre noi, reamintiti-va ca daca ne vindecam pe noi ii vindecam si pe ceilalati, respectiv putem vindeca societatea in care traim, iar daca se vindeca ceilalti, ne vindecam si noi. Totul depinde de mine, de tine, de fiecare dintre noi sa traim in conformitate cu aceste idei si sa ne imbunatatim zilnic gandurile, vorbele, faptele si atitudinea in general fata de lume si viata, pentru ca nu conteaza ce fac altii, ceea ce conteaza cu adevarat este ce fac Eu pentru mine si pentru ceilalti!



Un comentariu:

  1. e tot veridic, obiectiv si de neschimbat, poate ca Puterea suprema ne va face sa fim altii...

    RăspundețiȘtergere