marți, 16 aprilie 2013

SENSUL VIETIIIn general cand vine vorba despre scopul vietii, oamenii spun mirati  „Care este scopul?!…Care este menirea vietii?!…Totdeauna pare sa-mi scape, pare ca niciodata nu-l voi gasi…”

Cautarea sensului vietii devine o prioritate pentru omul care dobandeste constienta de sine, intrucat primul pas in gasirea sensului vietii este cunoasterea de Sine. Omul care nu stie cine este el insusi, nu are un scop in viata, nu vede rostul vietii, este dezorientat, tulburat, incoerent, sfarseste in confuzie, dezamagire, impas. Constientizarea ne inalta, iar lipsa ei ne coboara in prapastia deznadezdii si a lipsei de speranta.

Ancorarea la lumea materiala – caracteristica omului epocii moderne- il fac pe om robul dorintelor sale, care vor fi din ce in ce mai mari si mai greu daca nu chiar imposibil de satisfacut, il duce la limitare si ii impiedica accesul la sensul vietii. Eliberarea vine prin raportarea la sursa, la izvorul vietii, la Creator, la Dumnezeu.
Golul care exista in interiorul fiecarui om care nu se simte conectat la divinitate nu poate fi umplut cu nimic din afara, nici cu averi, nici cu succes, nici cu prestigiu sau recunoastere intrucat toate acestea sunt efemere, trecatoare, sunt niste iluzii create de Ego, iar omul nu va reusi sa gaseasca vietii un sens.  Tocmai acest gol interior ii mana pe multi sa alerge spre „un loc”  de unde sa nu mai incerce sa ajunga intr-altul, dar de fapt isi petrec viata luptand si incercand sa fie intr-un loc unde nu sunt si niciodata nu li se pare ca ajung acolo. Cautarea sensului vietii in afara lui Dumnezeu (fara a fi conectat cu Dumnezeu, cu vointa si ordinea divina, intelegand, respectand si aplicand Legile divine) este sortita esecului si deziluziei.

Una din metodele de a-ti gasi scopul in viata este sa te intorci la natura, sa iti descoperi propria ta natura. Tot ceea ce ai nevoie pentru calatoria ta fizica este deja acolo in tine, este darul tau din nastere. Defapt noi nu suntem singuri, suntem ghidati, tot ceea ce trebuie sa facem este ca in loc sa ne luptam cu viata, sa ne abandonam vietii, sa ne lasam in voia ei, ghidati de calauzele interioare.
Trezirea inseamna sa-ti dai seama ca ai de implinit un destin, ai de indeplinit ceva din interior, o chemare pe care numai noi insine o putem simti. In momentul cand simti acest lucru, sa castigi, sa fii deasupra altor persoane, deodata nu mai este atat de important, cade pe un plan secundar fata de a te simti implinit si sa traiesti viata cu un scop. Incepi sa traiesti din alta perspectiva.

Gasirea sensului vietii este un drum personal pe care fiecare dintre noi trebuie sa-l parcurga. Ceea ce ne ajuta in gasirea sensului vietii nu este ceea ce avem, ceea ce posedam, ceea ce facem, ceee ce cunoastem, ceea ce obtinem ci modul in care ne raportam la viata. 
Adevaratul scop al vietii este sa fii fericit! Scopul vietii este sa reusesti sa fii in armonie cu tine insuti, cu ceilalti si cu tot ce te inconjoara, sa te bucuri de viata ta si sa aduci un plus de bucurie in vietile celorlalti prin harurile care ti-au fost date. Sa fii impacat si bucuros de tot ceea ce iti aduce viata, pentru ca toate experientele sunt lectii care te ajuta sa evoluezi. Sa ajungi acolo unde sa nu doresti sa pleci in alta parte!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu