duminică, 16 decembrie 2012

IUBIREA ABSOLUTA

Acest articol este dedicat fiicelor mele: Diana, Oana si Iulia care imi sunt cei mai buni profesori, de la care invat necontenit si carora le multumesc pentru ca exista in viata mea si mamei mele Victoria fara de care nu as fi ceea ce sunt astazi.

Lipsa iubirii mi-a marcat viata. Neiubirea si sentimentul de respingere m-a urmarit ca o umbra si a fost durerea vietii mele, in ciuda faptului ca am iubit si am fost iubita. Am cautat cu disperare iubirea perfecta, iubirea ideala in care sa ard cu totul, sa ma topesc si nu m-am multumit cu mai putin. As fi dat orice, as fi facut orice pentru macar o clipa de iubire extatica. Am zburat din floare in floare din ce in ce mai dezamagita, cu speranta ca voi gasi parfumul care sa ma imbete, din relatie in relatie, visand sa gasesc pe cineva care sa-mi ostoiasca dorul de iubire. Toate relatiile mele au esuat pentru ca nu stiam sa ofer si nici sa primesc iubire. Am alergat toata viata dupa o himera, dupa o iubire pamanteana, profana si mi-au trebuit mai mult de 40 de ani ca sa inteleg ca sunt pe un drum gresit si caut iubirea ideala acolo unde n-o pot gasi. Dupa aproape inca 10 ani de cautari, am inceput sa inteleg Adevarul si sa invat Lectia  Iubirii pe care acum incerc s-o transmit mai departe celor care, poate asemeni mie, au cautat si au suferit din cauza lipsei acestui sentiment.


Am ajuns la concluzia ca defapt iubirea nu are nimic de-a face cu logica, cu mintea, cu principiile, cu constrangea sau conditionarea ci este sentimentul de absolut, de adoratie, de libertate, de implinire, de incredere, de sinceritate si dragoste daruita neincetat si neconditionat, revarsata din preaplinul inimii in ciuda oricaror oricarui comportament al celuilalt. Iubirea n-o gandesti, o simti sau nu. Lucrurile sunt extrem de simple desi nu sunt deloc usoare! Iubirea curge navalnic si nimic n-o poate opri . Izvorul tasneste fara sa astepte ca apa sa se intoarca la el. La fel, Iubirea autentica, izvorita din adancul sufletului, nu asteapta ca iubirea trimisa sa se intoarca inapoi. Asta este IUBIREA...restul sunt copii nereusite, chiciuri!

A iubi neconditionat este un HAR, pentru ca a iubi cu adevarat inseamna sa iubesti si ce este de neiubit. Iubirea autentica nu are asteptari, nu pune intrebari, nu judeca , nu ingradeste, nu pune bariere, nu obliga si nu cere nimic in schimb.
Iubirea inseamna libertate si respect - libertatea - oferita celuilalt cu generozitate - de a fi, a gandi si a actiona asa cum simte, fara a te simti ofensat, jignit, etc si respect pentru opiniile si alegerile celuilalt chiar daca nu corespund viziunii sau dorintelor tale.
Iubirea inseamna rabdare si toleranta - rabdarea  de a-i lasa celuilalt timp sa se descopere pe sine, sa cunoasca si sa aplice Legile Universale si toleranta pentru greselile pe care le face.
 Iubirea inseamna smerenie si intelegere - smerenia de a nu te simti mai presus de ceilalti, mai bun, mai destept, mai grozav si intelegerea lucrurilor la un nivel profund, spiritual cand reusesti sa treci dincolo de aparente, de straturile superficiale.
Iubirea inseamna acceptare si non-judecata – acceptarea diferentelor (de rasa, de religie, de opinie, de gandire, de actiune, de comportament, etc) intrucat fiecare dintre noi este unic intr-un anume fel si lipsa cu desavarsire a judecatii sau a criticii.
Iubirea inseamna iertare si daruire – iertarea este curatenia sufletului si eliberarea ta si a celuilalt prin daruirea  iubirii tale - tot atat de firesc si natural cum respiri, fara a resimti nici un efort – din preaplinul inimii tale.

Iubirea conditionata este o iubire de cersetor, cand astepti de la celalalt sa-ti umple golurile, sa-ti vindece ranile, sa-ti dea fericire, implinire, apreciere, respect. Aceasta iubire este a Ego-ului si te condamna la dezamagire si nefericire perpetua pentru ca este bazata pe frica – frica de a nu fi parasit, frica de a nu fi iubit. Dorinta de control, de dominare, de posesivitate, gelozia, invidia, orgoliul ranit, atasamentul sau dependenta de persoana „iubita”, nu au nimic in comun cu iubirea. Acestea au la baza insecuritatea data de lipsa increderii in sine, de necunoasterea propriei persoane, de ignoranta.
Iubirea neconditionata este o iubire de rege, este iubirea celor cu adevarat puternici in care nu se pune problema sa astepti ceva , ci sa daruiesti fara sa astepti nimic. Iubirea neconditionata se bazeaza pe convingerea valorii fiintei tale launtrice care vibreaza in energia iubirii. Aceasta iubire este a Sinelui Superior si este cea mai pura forma de iubire.  Acest tip de iubire impartasit cu cineva, ii ajuta pe ambii parteneri sa-si imbogateasca experienta, sa-si depaseasca limitele, sa evolueze.

Iubirea este cea mai puternica forta din Univers.  Ea este energie si nu trebuie confundata cu emotia iubirii. Iubirea emotionala este iubirea conditionata. Iubirea neconditionata nu are nici-o legatura cu ceea ce simtim in legatura cu ceilalti. Ea topeste orice orgoliu, invinge orice obstacol, transcede orice granite, binecuvanteaza si inalta.









2 comentarii:

  1. Wow, multumesc pentru dedicatie! Iar postarea este intr-adevar una de exceptie...este foarte adevarat ceea ce ai descris, dar din pacate mult prea putine persoane cunosc ceea ce insemna cu adevarat IUBIREA NECONDITIONATA. Poate, in timp, atat sufletul, cat si mintea, se vor mai deschide si vor percepe si intelege altfel iubirea...pana atunci: toate gandurile mele bune catre lume. Pace si dragoste!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iubirea neconditionata este iubirea divina care face minuni. Toti vor s-o primeasca dar putini sunt dispusi s-o ofere, intrucat iubirea neconditionata inseamna sa renunti la emotiile si sentimentele tale si sa-i pui pe ceilalti mai presus. Daca am oferi acest tip de iubire cat mai multi dintre noi, atunci cu siguranta lumea in care traim s-ar vindeca

    RăspundețiȘtergere