joi, 10 mai 2012

TERAPIA HOLISTICA

                   

Pentru moment, fiinţa umană este tot mai bolnavă si va continua sa fie, atata timp cat nu există o viziune totală asupra ei. Medicina alopata prescrie medicamente, opereaza un organ si trateaza doar partea bolnava, luptandu-se sa elimine simptomele bolii. De aceea boala tratata in acest fel revine sau izbucneste in alta parte.
Terapia holistica atinge întreaga fiinţa, incercand sa gaseasca si sa actioneze asupra cauzelor care au declansat manifestarea dezechilibrului din organism. In terapia holistica te străduieşti să regenerezi si sa armonizezi fiinţa în întregul ei, astfel fiecare organ, fiecare celula din corp beneficiază de această regenerare. Toate terapiile complementare sunt terapii care trateaza omul intr-o abordare holistica, unitara, in trinitatea sa exprimata prin trup, minte si spirit. 


Terapia holistica ii învăţa pe oameni să-şi însănătoşească întreaga fiinţă, să o purifice, să o pună în armonie cu întreg universul, intrucat noi nu suntem fiinte separate unele de altele, ci comunicam intre noi si cu intregul Univers pe niveluri infinit de complexe, pe care abia incepem sa le intelegem. Cand folosesti terapiile holistice, dispar nu numai simptomele ci  bolile, dar si alte tulburări ascunse care aşteptau ocazia să se manifeste.

Organismul nostru este programat pentru sanatate deplina si are o capacitate extraordinara de regenerare. Insa prin gandurile, emotiile si sentimentele noastre trimitem de cele mai multe ori informatie distorsionata. Intre psihic si fizic exista o legatura sistemica. Suferinta fizica sau emotiile negative afecteaza psihicul. Psihicul comunica prin intermediul trupului. Starea mentala ne influenteaza sanatatea. Afectiunile fizice cu care ne confruntam ar trebui privite ca un semnal de alarma transmis de organism. In foarte multe cazuri, afectiunile fizice sunt provocate si intretinute de problemele de natura psihologica. Boala apare cand sufletul este in suferinta pentru o perioada lunga de timp, deci boala ar trebui privita ca o consecinta a dezechilibrului sufletesc.

Terapiile holistice sunt terapii infoenergetice care presupun lucrul pe toate planurile incepand cu evaluarea starii de sanatate, alimentatie si stil de viata, urmate de dezintoxicare/detoxifiere  pe toate planurile, continuand cu dieta alimentara, efectuarea unor exercitii fizice, mentale, de respiratie, de relaxare, de rugaciune, de meditatie, de introspectie (identificarea erorilor din viata si a celor fata de sine insusi), toate acestea completate de dorinta si disponibilitatea de schimbare si sustinute de vointa, rabdare, gandire pozitiva si incredere in fortele proprii. De asemenea este extrem de important sa ai incredere deplina in terapeutul care te ajuta sa parcurgi acest drum si sa fii dispus sa lucrezi alaturi de el pentru a obtine rezultate. Daca insa te astepti ca cineva sa faca o minune ca sa-ti rezolve problemele fara participarea si implicarea ta activa, tu nefacand nimic, netransformand nimic din mersul lucrurilor tale, din obiceiurile tale…nu numai ca nu este realist dar nici nu poti obtine rezultatele dorite, asteptate.

E simplu, dar nu e usor. Nimeni nu poate rezolva problemele tale pentru tine sau in locul tau. Trebuie sa iti asumi 100% responsabilitatea pentru emotiile, sentimentele si nevoile tale. Trebuie sa deprinzi abilitatile, sa le practici si sa devii cea mai buna persoana care poti fi. Numai asa te poti vindeca, poti atinge echilibrul si armonia, poti creste si evolua.

Asa ca gandeste-te bine ce iti doresti: sa te tratezi (toata viata desigur) cand de o boala, cand de alta sau sa te vindeci?
Cand vei avea raspunsul la aceasta intrebare atunci vei sti cu siguranta ce ai de facut!

3 comentarii:

  1. Buna ziua.

    Cred ca stim cu totii raspunsul la aceasta intrebare dar nu avem curajul sa punem in aplicare metodele existente pentru a ne vindeca.
    Traind in acest secol al vitezei si al supravietuirii, cred ca nimeni nu mai are timp sa se gandeasca la altceva in afara de faptul ca trebuie sa traim sa putem oferi copiilor nostri o viata mai buna. Uneori reusim alteori nu.

    Aceasta terapie o consider foarte buna avand in vedere ca atinge toate pragurile, insa nu dispun de timp si finante pentru acest lucru, pentru ca sa recunoastem ca este un lucru bun si ca orice lucru bun este si costisitor. E imposibil sa nu te gandesti la partea materiala in ziua de azi cand absolut totul se reduce la "bani".

    O zi placuta.

    Mariana Mitu

    RăspundețiȘtergere
  2. Am 57 de ani si am trecut prin niste momente absolut cumplite acum doia ni. Am pierdut o persoana draga, un partener si un prieten, am ramas fara serviciu si am inceput sa am insomnii. Pentru ca eram din Focsani si imi era imposibil sa ajung la Bucuresti la Centrul Armonia pentru sedintele cu Anne, am primit de la ea recomandarea sa achizitionez o meditatie audio. La inceput am fost foarte reticenta. Am o varsta si stiu ce inseamna meditatia, dar eu vroiam raspunsuri si schimbari rapide nu in ani de zile. Nu mi s-a parut o suma foarte mare si am decis sa merg totusi pe mana ei si am luat Gandire Pozitiva http://www.brainsync.ro/magazin/gandire-pozitiva/, la recomandarea ei. Dupa vreo 12 zile in care am facut zilnic am inceput sa vad altfel viata. Am mai achizitionat inca 3 meditatii si acum la mai bine de un an dupa ce am inceput pot spune ca totul s-a transformat in viata mea. ABSOLUT TOTUL. In primul rand imi multumesc mie pentru ca mi-am ascultat instinctul si am mers mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te felicit! Intradevar gandirea pozitiva are un rol hotarator in viata noastra si in pastrarea sanatatii. Iti recomand sa citesti si articolul "Puterea gandului" pe care il gasesti in Lista Articole.

    RăspundețiȘtergere