duminică, 12 aprilie 2015

SUFLETUL - LUMINA SINELUI

Corpul fizic nu este decat un vehicol temporar al constiintei. Noi suntem suflete, suntem fiinte spirituale. Oamenii se identifica cu corpul fizic, deoarece nu isi cunosc adevarata esenta spirituala.
Forma, timp, spatiu sunt doar niste concepte, pe care, daca reusesti sa le depasesti, atunci lasi in urma limitarile si poti beneficia de intregul tau potential.


Locuim in acest spatiu si timp doar temporar. Noi nu suntem acest timp, dar de cele mai multe ori uitam acest lucru. Sufletul este energie creata de Dumnezeu. Trupul nu este altceva decat un invelis pentru Suflet, este casa Sufletului. Sufletul este o substanta reala, rationala, vie, fara forma, invizibila, nemateriala si nemuritoare. Sufletul se afla in trupul material dar depaseste materialitatea trupului. Prin Suflet, omul este persoana, constiinta, ratiune si responsabilitate.
Sufletul se serveste de un corp organic si ii da acestuia putere de viata, de crestere, de simtire, de nastere. Sufletul e liber si in el salasluieste scanteia divina. Sufletul e conectat cu tot ceea ce ne inconjoara si nimic nu este separat de el. Toti suntem unul!

Traim intr-o lume a vibratiilor. Totul in jur este vibratie. Intelegand Adevarul vietii scapi de frica de moarte care este radacina tuturor fricilor pamantesti. Scapand de frica devii puternic iar vibratia se ridica. Intotdeauna vibratia mai ridicata este o vibratie mai puternica, este cea care detine controlul. Deci cu cat imi ridic vibratia, cu atat mai mult Eu-ul meu adevarat -  Sinele divin (nu mintea ori Ego-ul) preia controlul situatiei.

Ce este postul si care este rolul lui?
Postul este defapt o infranare de la mancare in vederea educarii vointei in acord cu voia lui Dumnezeu si mai ales in vederea strunirii trupului de la porinirile sale patimase.
Postul nu presupune doar renuntarea la anumite alimente cat mai ales abstinenta de la mancare. Daca mananci diferite feluri de mancare de trei ori pe zi atunci acela nu este post ci dieta! In post se mananca doar pe foarte putin, un singur aliment si o singura data pe zi, doar pentru supravietuire. Deasemeni pentru a-si atinge scopul, postul trupesc trebuie dublat cu exercitiul virtutiilor: iertarea si iubirea tuturor oamenilor, bunatatea, blandetea, compasiunea, smerenia, toleranta, non judecata alaturi de rugaciunea sincera si din inima cat si marturisirea pacatelor cerand puterea de a te indrepta.
Postul, prin aceasta infranare reprezinta o aerisire spirituala, o curatare sufleteasca si trupeasca. Postul trupesc dar si schimbarea atitudinii a intregii vieti cotidiene in consens cu voia Divina face ca inima sa devina mai sensibila la nevoile si durerea celorlalti si atunci rugaciunea o putem adresa lui Dumnezeu intr-o stare de credinta si smerenie mai accentuata.

Sufletul este nemuritor, iar viata aceasta pamanteana este un sir de lectii si de acumulare de experiente, este numai o pregatire pentru viata de dincolo, de Acasa. Aici nu este acasa! Aici pe Pamant venim doar temporar din domeniul spiritual in domeniul fizic pentru a experimenta domeniul relativului si a intelege si a invata prin contrast cine/ce suntem noi defapt – fiinte spirituale cu potential si puteri nelimitate. Acum intelegeti ca nu Aici ci Dincolo este adevarata noastra casa! Adevarata viata este cea spirituala pentru ca sufletul ramane intact si dupa moarte. Moartea ne scoate din viata trupeasca cand trupul nu mai este functional. Eliberandu-ne de trupurile noastre, moartea ne elibereaza si din viata de pe pamant. Cu moartea se termina timpul de incercare si suferinta, moartea fiind doar un proces de transformare catre ceea ce suntem noi in esenta - aspecte exprimate ale Divinitatii.
 
Stiind aceste lucruri la un nivel profund nu doar declarativ pot alege sa ma ridic deasupra problemelor mele ca sa recunosc maretia fiintei mele. Orice s-ar intampla, STIU ca este perfect pentru evolutia mea. Totul este bine in Lumea si in Existenta mea!
Totul porneste de la cunoasterea a ceea ce suntem de fapt. Cand stii cine esti, ce esti, de unde vii, de ce esti aici, scopul vietii, misiunea ta atunci TOTUL se schimba in viata ta.
Cunoscand Adevarul despre tine si despre viata atunci poti aplica ceea ce sti iar rezultatele vor aparea in toate domeniile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu