joi, 16 octombrie 2014

SANATATEA HOLISTICA


Sanatatea inseamna mult mai mult decat lipsa bolii.
Sanatatea inteleasa holistic (in ansamblul ei) implica sanatatea fizica, mentala si emotionala.
Pentru ca oamenii sunt fiinte trinitare formate din corp, minte si suflet (spirit), sanatatea trebuie sa fie prezenta la toate cele 3 nivele. Spatiul de vindecare este spatiul din interiorul tau, este miezul fiintei tale, este centrul din care se revarsa dragostea.

Principiul terapiei holistice este: Tratam organismul in intregimea lui nu localizam boala pe bucati. Organismul nostru are resursele de a se vindeca singur, insa din pacate din cauza unui grad mare de toxicitate nu mai poate face asta. O boala este de fapt o informatie pe care corpul ne-o da pentru a intelege ca trebuie sa facem niste schimbari in viata noastra.  Punctul de plecare este ca: Totul este perfect, starea naturala a organismului este cea de sanatate, iar boala este doar un semn ca ma aflu pe un drum gresit.

Gandurile si emotiile noastre sunt responsabile pentru sanatatea noastra. Intrucat totul in univers este informatie si energie, noi oameni suntem materializarea informatiei si a energiei. Pentru a ne pastra sanatatea si vitalitatea este absolut necesar ca energia sa poata circula liber prin corp. Problemele de sanatate apar atunci cand datorita gandurilor si emotiilor negative se formeaza blocaje energetice, adica energia stagneaza intr-un loc. Si pentru ca una din legile universului este ca  “totul este in continua miscare”,  in momentul in care ceva stagneaza, putrezeste si moare. De aceea blocajele energetice perturba grav functionarea organismului.

Bolile apar ca urmare a neaceptarii responsabilitatii, a neiertarii, a lipsei de iubire, a necunoasterii cauzelor si a ne-recunoasterii situatiei in care te afli. Acestea duc la blocaje energetice si caderi in cascada. Conform fizicianului Nelson (a creat aparatul de biorezonanta), sanatatea este usurinta cu care curge fluxul de elemente care intra si ies din organism. Bolile apar atunci cand un factor stresant face acest flux sa se opreasca.
Avem in noi rauri de lumina (canalele energetice), lacuri de acumulare ghidate de niste meridiane. Ca totul sa functioneze bine e necesar ca sorii interiori sa straluceasca, retelele sa fie curate de deseuri si portile lacurilor de acumulare sa nu fie ruginite sau intepenite.
Practicile energetice elibereaza de blocaje un traseu energetic, pentru ca energia sa curga si sa aseze fiinta respectiva in ordinea fireasca. Initierile (care se fac prin acordaje) curata de reziduuri supapele energetice pentru a se destinde canalele energetice pentru a obtine puterea reintregita a vietii care ni s-a dat.
Tehnicile energetice au ca scop vindecarea, prevenirea si cresterea interioara.

Corpul nostru e dornic si are capacitatea sa se reabiliteze, trebuie doar sa-i dam puterea. Energia sanatatii trebuie sa circule liber prin corpul nostru. Insa in momentul in care noi nu permitem acestei energii sa circule si o blocam prin gandurile si sentimentele distructive - de genul: frica, ingrijorare, suparare, stress, invidie, ura, neiertare - aceasta ia forma unei boli. In spatele fiecarei boli se afla o cauza spirituala sau psihologica.

Sindromul BURN-OUT are ca simptome apatia, dezinteresul, pesimismul, deruta, deprimarea, refuzul de a-ti asuma responsabilitati noi. In corpul fizic acestea se traduc prin dureri de cap, de stomac, dureri musculare.

In concluzie faptul ca nu se manifesta vreo boala nu inseamna ca suntem sanatosi. Daca avem tot felul de simptome suparatoare (oboseala, dureri de cap, constipatie, balonare, greata, dureri musculare, insomnie sau somnolenta)  sau pur si simplu avem o stare de spirit proasta acestea sunt semne care prevestesc ca ceva nu este in ordinea fireasca a lucrurilor si mai devreme sau mai tarziu se va ivi o problema de sanatate daca nu luam urgent masuri.
Sanatatea deplina inseamna energie, mobilitate, vitalitate, putere, echilibru, armonie, bucurie de viata, optimism, curiozitate, spirit creator, inspiratie, incredere, entuziasm, pasiune si nu in ultimul rand o capacitate mare de a iubi si a ierta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu