miercuri, 5 martie 2014

TU AI PUTEREA !

Urmare a articolului ILUZIA REALITATII


In aceasta lume a iluziei, puterea pe care o dau banii nu exista cu adevarat, este o falsa putere. Practic noi dam, transferam puterea si decizia noastra celor care ne conduc. Cum? Intr-un mod extrem de simplu. Atata timp cat noi alimentam lucrurile care nu ne fac placere, cu care nu suntem de acord, care ne fac rau, care ne produc suferinta, cat noi sustinem financiar (prin plata) dar si moral si social (prin lipsa  luarii de atitudine, prin acceptarea tacita a lucrurilor sau situatiilor care nu ne convin) sistemele care ne fac rau si chiar care ne oprima vor creste ca raspandire dar si ca putere.

Aceste sisteme sunt cele care la ora actuala ne impun norme si legi - care in loc sa ne ajute in bunul si firescul mers al lucrurilor – ne ingradesc sau chiar ne iau libertatea de decizie asupra sanatatii noastre (vezi obligativitatea vaccinurilor dar si a unor scheme de tratament impuse pentru anumite boli, alimente cu zeci de e-uri si otravuri, apa toxica, aer poluat, etc ), a modului de educare a copiilor nostri (ei fac programele scolare si ei decid ce fel de oameni isi doresc – nicidecum oameni independenti, creativi si siguri pe sine ci robi umili, supusi, dependenti, vesnic infricosati care asteapta cu mana intinsa sa le fie dat ceva), a rodului muncii noastre, (stiti ca dam statului sub diferite forme - impozite, taxe, contributii de sanatate, de asigurari sociale, TVA, etc - aproximativ 75% din rodul muncii noastre?!?), ajungand sa muncim tot mai mult doar pentru a supravietui in timp ce sistemele se umfla. Adica noi hranim aceste sisteme pentru ca ele sa stranga latul din jurul gatului nostru si mai tare!

A nu se intelege in mod gresit ca indemn la revolta sau la revolutie, NU! Eu indemn la trezire, la constientizare, la o revolutie a constiintei! Daca fiecare dintre noi ne-am debarasa de comoditate, de prejudecati, am parasi locul nostru caldut si ne-am sustrage din sistem (eventual prin retragerea intr-un loc apropiat de natura in care sa putem produce strictul necesar pentru noi si familia noastra astfel incat sa fim independenti de serviciile si produsele care ne sunt oferite acum din abundenta pentru niste sume uriase) am reusi sa iesim din acest cerc vicios, din aceasta prapastie fara fund in care coborim din ce in ce mai rapid.
Dealtfel si Buckminster Fuller – inventator si vizionar - afirma  “Lucrurile nu se schimba luptand cu realitatea existenta. Ca sa schimbi ceva cu adevarat, construieste un nou model al realitatii care face ca vechiul model sa para invechit”

V-ati gandit vreodata ca daca oamenii nu ar mai face afaceri cu bancile… nu ar mai fi banci, daca oamenii nu s-ar mai duce la doctor… nu ar mai exista sistem medical, daca oamenii nu ar mai lua medicamente…nu ar mai exista industrie farmaceutica, daca oamenii nu ar mai plati impozite si taxe…nu ar mai exista guverne, daca as refuza sa-mi dau votul sa ma reprezinte altcineva…nu ar mai exista politicieni !?! Cred ca este clar: daca oamenii nu ar mai cumpara produsele si serviciile de care nu au absoluta nevoie nu ar mai incuraja producerea lor si ar stopa castigurile exorbitante ale celor care profita de naivitatea si adormirea majoritatii populatiei. Daca ne-am multumi sa traim o viata simpla - lipsita de multe din lucrurile materiale pe care astazi le consideram “necesitati”  pentru ca asa am fost educati – dar bogata spiritual si afectiv, atunci acest sistem in care suntem captivi (iluzia Realitatii) s-ar destrama. Stiati ca exista in lume comunitati ecologice autosustenabile care functioneaza pe baza ajutorarii, iubirii si respectului si ca se pun bazele aparitiei acestor comunitati si in Romania ?

Deci unde este puterea? Cine o are? Fiecare individ in parte, fiecare dintre noi! Adevarata putere este in interior, ea nu vine din avere, din posesiuni, pozitie sociala, prestigiu, etc. Ia-ti viata in propriile maini si nu mai astepta rezolvarea problemelor tale din exterior, iesi din rolul de victima, renunta la atasamente, scutura-te de dependente pentru ca atata timp cat astepti de altii ceva (fie si numai un mic ajutor) practic ii inviti sa se amestece in viata ta, sa emita judecati, sa aleaga ei ce este potrivit pentru tine, adica le dai lor putere asupra ta. In tine gasesti toate raspunsurile, tu detii solutia la orice problema. Nu mai lasa pe altii sa decida pentru tine, fii Tu cel care isi asuma responsabilitatea propriei Existente.




Un comentariu:

  1. Dupa numarul enorm de comentarii la acest articol, deduc faptul ca acesta a trezit "foarte multa" lume... Asa ca am incetat sa mai scriu multe articole bune, si am iesit in strada. La propriu. Tinand TRAININGURI GRATUITE, in scopul trezirii cat mai multor oameni. Cine ma urmeaza?

    RăspundețiȘtergere