miercuri, 19 februarie 2014

ILUZIA REALITATII

Dezinformarea privind adevarata noastra origine ne-a dus la o viziune distorsionata a lucrurilor. In epoca moderna, suntem invatati de la o varsta frageda sa gandim rational si tangibil (sa ne bazam pe cele 5 simturi). Este o metoda de educatie care solicita doar partea stanga a creierului care gestioneaza  logica, detaliile, aspectele practice, tiparele, faptele, stiinta. Partea dreapta a creierului gestioneaza sentimentele, intuitia, simbolurile,imaginile, filozofia, religia. Generatie dupa generatie am fost invatati sa ne bazam doar pe fapte, figuri, numere, iar repetitia ii face pe copii sa accepte ceea ce invata la nivelul subconstientului.
Efectul cel mai grav al indepartarii de gandirea holistica cu tot creierul si obligarea de a gandi doar cu partea stanga (obtinuta prin "educatie") este suprimarea folosirii partii drepte. Iar pentru sanatatea fizica si spirituala este nevoie sa la folosim pe ambele. Astfel umanitatea si-a pierdut abilitatea naturala de a percepe energia pamanteasca, cosmica si personala.

Prin propagarea materialismului (ca baza a medicinei si nu numai) oamenii au fost blocati in fuga inutila si inevitabila de propria moarte. Pentru ca ne identificam cu corpul nostru muritor uitam cine suntem cu adevarat – fiinte divine, nemuritoare, cu puteri nelimitate. Ni s-a ascuns propria  splendoare, ni s-a rapit puterea, ni s-a furat genialitatea.

Viata cotidiana pe care o percepem cu cele 5 simturi nu este Realitatea. Adevarata constiinta nu exista in creierele sau in trupurile noastre, ci in Spiritul nostru. In univers exista o legatura spirituala, o comunicare intre toate lucrurile, iar noi suntem parte a unei inteligente divine unice. Propria constiinta ne modeleaza realitatea. Asta inseamna ca daca ai un nivel ridicat al constiintei atunci realitatea ta va fi una buna, frumoasa, armonioasa, in echilibru si esti fericit. Daca nivelul de constiinta este scazut atunci firesc, realitatea va fi un haos in toate domeniile, plina de nedreptate, de lucruri aberante, de neimplinire, de nemultumire, de nefericire, de suferinta, alergand toata viata dupa “ceva” ce nu vei gasi niciodata, intrucat nu realizezi ca alergi dupa iluzii.

In aceasta lume a iluziei ne nastem, crestem, imbatranim si murim. Asta consideram noi Realitatea si ne simtim deprimati de acest nonsens! Realitatea pe care o “vedem” noi este defapt o iluzie in care ne nastem, suntem entuziasmati, credem ca putem schimba Lumea, apoi descoperim ca trebuie sa ne castigam existenta, in loc sa ne traim existenta. Intre timp ne indragostim – crezand ca ne-am gasit jumatatea, pentru ca nu ne simtim intregi si impliniti ne facem o familie, copii…pentru care trebuie sa muncim si mai mult, viata trece, copiii la randul lor se casatoresc, avem nepoti pe care trebuie sa-i crestem si apoi murim. BANG!!!

Cum vi se pare viata noastra prezentata pe scurt asa? Credeti ca are vreun sens inafara de perpetuarea speciei?!? Aceasta filozofie despre viata, impusa, implantata noua este total straina Sufletului nostru nemuritor, indepartandu-ne de adevarata noastra natura. Traind in aceasta iluzie supravietuiesti in loc sa traiesti din plin, sa te bucuri de viata. Traind in iluzie orbecai prin viata cautand un sens vietii pe care nu il vei gasi niciodata. In schimb vei fi din ce in ce mai nemultumit de tine, de ceilalti, de viata, din ce in ce mai acrit si mai scarbit de tot ce ti se intampla si de tot ce te inconjoara, din ce in ce mai obosit si mai lipsit de speranta….si in cele din urma vei imbatrani prematur, te vei imbolnavi si vei muri in suferinta si durere.

Te recunosti si tu in acest scenariu care ne este impus? Asta iti doresti? Nu pot sa cred asa ceva! Stiu ca Sufletul tau viseaza la libertate. Sunt convinsa ca vrei sa te bucuri de viata si de tot ce iti poate ea oferi.

Atunci trezeste-te din somnul in care te-ai cufundat de mii de ani, scutura-te de ignoranta, priveste in jurul tau cu ochii sufletului, deschide-ti inima spre Cunoastere si Adevar. Vezi ca nu spun deschide-ti mintea spre cunoastere, pentru ca mintea nu poate cuprinde aceste lucruri, mintea este condusa de simturi, ea trebuie sa vada, sa auda, sa pipaie…ii trebuie dovezi materiale, explicatii “stiintifice” , o logica anume pentru ca mintea face clasificari, judecati, emite teorii, concluzii, ea se agata de materialism. Ori adevarata cunoastere se face cu inima, cu sufletul prin simtire, si nu prin gandire! Adevarul suprem nu-l poti gasi stiintific ci doar intrand in profunzimile Fiintei tale si cercetandu-ti Sufletul il poti descoperi. Adevarul nu este in afara ta ci el salasluieste in tine. Tot ce ai nevoie sa cuceresti este in Tine! 

Va urma peste 2 saptamani partea a doua a acestui articol care se va numi "TU AI PUTEREA". Intre timp te rog priveste imaginea imaginea de mai jos si spune-mi ce vezi printr-un comentariu la articol.




3 comentarii:

  1. Ai cam incurcat cele 2 nivele ale constiintei. Consider ca sunt exact pe dos si nu cum ai scris tu. Cu cat e mai mare nivelul constiintei cu atat scarba si dezgustul este mai mare raportat la tot ce ne inconjoara.
    Spun asta pentru ca iti dai seama ca totul e fals si practic traiesti ca sa mori si cam atat.
    Apoi cu cat nivelul constiintei e mai mic cu atat totul e mai frumos , mai usor de digerat deoarece majoritatea traiesc ca niste roboti in ignoranta si frica , mai ales frica de cunoastere. Pe om necunosctul il sperie , il panicheaza.
    Practic limitarea majoritatii oamenilor pleaca fie de la frica de necunoscut fie de la interzicerea de orice fel pentru orice ar putea sa ii faca sa vada nu numai cu ochii. Aceasta interzicerea se face sub forma legilor. Majoritatea maselor de oameni traind in intr o lume falsa si plina de iluzii prezentate ca valori.
    O zi buna. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. O cupa plina de lumina intre el si ea Niste Principii uitate continuu.

    RăspundețiȘtergere