duminică, 1 septembrie 2013

FOAMEA DE IUBIRE

Toti oamenii cauta IUBIREA, insa putini sunt cei care stiu cu adevarat ce este Iubirea. Cei mai multi oameni confunda iubirea cu indragostirea, nu stiu sa ofere iubire, nu stiu sa primeasca iubire si nici macar nu stiu sa recunoasca iubirea - in multitudinea ei de forme de manifestare - atunci cand o intalnesc. Desi toti doresc iubire si o cauta necontenit, majoritatea oamenilor nu stiu sa traiasca in Iubire, viseaza la o iubire ca in povesti, la o iubire care sa le aduca ceea ce lipseste din viata lor, la un partener care sa fie plin de calitati si fara defecte, care sa-i inteleaga si sa-i accepte oricum si in orice conditii.

Cauti iubirea toata viata, iar cand intalnesti Iubirea nu stii cum sa te porti, gresesti si esuezi…apoi o iei de la capat in cautarea iubirii perfecte, pentru ca noi oamenii nu putem trai fara Iubire. „Raiul este comuniunea cu toti, iar Iadul este neputinta de a iubi”
Dumnezeu este Iubire. Cautand Iubirea, defapt il cauti pe Dumnezeu. Simti ca Adevarul, Perfectiunea, Implinirea, Fericirea, Pacea este in Iubire. Iubirea este un har, intrucat Dumnezeul din tine il va recunoaste pe Dumnezeul din celalalt.

Iubirea inseamna libertate si daruire. Iubirea nu are nimic de-a face cu dependenta sau cu posesivitatea. Iubirea adevarata  te elibereaza de orice constrangeri, de orice prejudecati, nu-ti cere nimic in schimb, nu este conditionata de nimic, pur si simplu se revarsa ca un nectar din prea plinul unei inimi curate si inocente care nu cunoaste decat binele si lumina. Iubirea adevarata o recunosti usor pentru ca este naturala, vine de la sine fara sa simti nici-un efort, este o continua daruire care te inalta si te ajuta sa te dezvoti in plan personal. Spre deosebire de indragostire, de pasiune care sunt stari emotionale negative care te destabilizeaza, iti fura energia si te secatuieste de puteri, adevarata iubire te duce la armonie, liniste, pace, da sens vietii, este creatoare. Orice faci cu iubire si din iubire nu poti face rau pentru ca iubirea autentica vindeca. Iubirea emotionala, patimasa duce la suferinte, in timp ce iubirea adevarata duce la bucurie.

Esuam in iubire pentru ca nu stim sa daruim – toti am vrea doar sa primim. Esuam in iubire pentru ca nu avem exercitiul Daruirii de Sine. Dar oare te poti darui daca nu te cunosti, nu iti cunosti valoarea, nu iti cunosti puterile si nu stii sa te pretuiesti ?!? Desigur ca nu! Tocmai de aceea, pentru a putea iubi cu adevarat ai datoria sa te cunosti pe tine, sa descoperi divinitatea din tine, sa te iubesti si sa te pretuiesti intai pe tine pentru a putea vedea divinitatea din ceilalti si din tot ce ne inconjoara.

Iubirea se poate mentine si poate creste doar prin Daruire de Sine. Iubirea care da putere si sens vietii trebuie cultivata cu smerenie, cu credinta si cu intelepciune pana ajungem sa fim un izvor de bucurie, bunatate si lumina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu