sâmbătă, 16 martie 2013

OMUL INTRE MATERIE SI DIVINITATEOmul este o fiinta trinitara de Lumina formata din trup, suflet si spirit, venita pe aceasta lume pentru a experimenta, a invata niste lectii si a evolua spiritual.
Sufletul omului este o energie creeata de Dumnezeu si este legatura dintre  scanteia Divina si lumea materiala. Sufletul este o substanta vie, simpla, necorporala, invizibila, nemuritoare, rationala, spirituala, care se serveste de un corp organic. Sufletul e liber, volutional, activ.
Dumnezeu e sursa a tot ce exista, e adevarul absolut. Dumnezeu e lumina (iubirii si intelepciunii), Dumnezeu e dincolo de forma. 
Omul e de natura divina. Noi ar trebui sa fim constienti de noi insine si de ceilalti, de puterea noastra, de valoarea noastra. Traim intr-un ocean al vietii, al energiei si al infinitului, iar nivelul de constientizare este cel care ne diferentiaza unii de altii.

Omul normal este condus de ratiune, de minte, cade in extreme, este temator si cauta solutii si ajutor in afara lui, fiind influentat in permanenta de ceilalti oameni si de situatiile exterioare. Omul normal este intr-o continua cautare, se lasa prada emotiilor si gandurilor, se identifică la nesfârsit cu personalitatea, dar mai ales cu corpul fizic, lucru care ii leagă de lumile inferioare. Atatat timp cat omul se va identifica cu personalitatea va fi vulnerabil -  pentru că ea te îndemna mereu să ai pretentii imposibil de satisfăcut - va fi egoist, interesat numai de el, va vrea ca lumea din jur să-l servească. 
Omul spiritual este constient de sine (se cunoaste pe sine si adevarul), de rolul sau, stie sa-si controleze gandurile si sa-si stapaneasca emotiile, este in echilibru in permanenta indiferent ce se intampla in jurul lui, indiferent de situatie, el ramane centrat pe interior si Divinitate, gasind forta sa se ajute pe sine si pe ceilalti, pentru a iesi din orice situatie. 

Divinitatea este in noi si se manifesta prin noi. Sinele este divinul din noi.
Pentagrama (steaua cu cinci colturi) este simbolul omului perfect. Ea reprezintă omul asezat pe cele două picioare si având mâinile întinse. Varful ei este în sus, acesta reprezentând relatia omului cu divinul, baza reprezinta conexiunea cu Pamantul, iar mainile deschise conexiunea cu ceilalti si abandonarea in voia divinitatii. 
Omul este o cruce vie (cu mainile deschise), ce posedă cele cinci virtuti: iubirea, întelepciunea, adevărul, dreptatea si bunătatea, care sunt ii sunt necesare în evolutia sa.Omul are o menire bine stabilita de Dumnezeu si anume de a spiritualiza materia prin a se cunoaste pe Sine si Adevarul, a evolua spiritual, a se desavarsi pe sine, avand menirea de ai ajuta si pe altii sa se desavarseasca si de a crea paradisul spiritual aici pe Pamant. Totul are un sens in viata, fiecare om are o anumita menire (personala, sociala si universala- Divina) un anumit talent, dar sau har cu care putem fericii pe altii. Cand punem acest talent in slujba omenirii, vom ajunge la o stare de extaz si revelatie, atingand acea stare de beatitudine, de bucurie si simtire profunda (nirvana) de a fii, de a exista, constientizand aceasta stare.

In noi se afla toate raspunsurile si conexiunea cu tot Universul. Dar noi credem ca suntem acest corp perisabil, ne identificam cu el, cu personalitatea, cu ego-ul, cand defapt in interiorul nostru este un suflet vesnic tanar, nemuritor si plin de intelepciune si lumina.
Omul întelept ce caută răspunsuri va descoperi natura sa superioara si va întelege că el nu este corpul ci că este în realitate o parte din Dumnezeu.


Vreti sa traiti in ignoranta sau vreti sa fiti un cautator al Adevarului, incercand sa invatati ceva in fiecare zi si astfel sa evoluati spiritual?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu