joi, 27 septembrie 2012

TINERETE FARA BATRANETE


Tineretea este starea naturala de a fi a Universului, a Sufletului si a Spiritului nostru.
Avem nevoie de spiritul tanar, de a pastra focul viu. Tineretea si nemurirea sunt atributele Eului nostru solar, al Sinelui.

Grijile, supararile, teama fura energie, secatuiesc de puteri si imbatranesc. Frica, mania si tristetea sunt ca acidul clorhidric aruncat in obrazul nostru emotional si al Universului.
Iubirea este cea care iti da energie, care te intinereste. Corpul nostru fizic are nevoie pe langa hrana materiala de calitate furnizata printr-o alimentatie corecta, datatoare de energie, compusa din fructe si legume crude, vegetale proaspete, seminte si nuci, de o hrana anume pentru a prinde puteri, cu sentimente si ganduri de foc: entuziasmul, increderea, elanul, pasiunea.

A te agata de trecut inseamna blocaj. Daca traim in prezent si ne pasa de viitor atunci suntem conectati la tinerete. Cand avem un scop suntem insufletiti, avem elan, suntem inflacarati, nu simtim oboseala si nimic nu pare prea greu pentru a atinge ceea ce ti-ai propus.
Nu uitati ca viata nu este o afacere care trebuie condusa ci este un mare mister care trebuie trait!

Cauzele imbatranirii sunt: obisnuinta, rutina, abandonul de sine, resemnarea, indiferenta de ce este in jur, toropeala, comoditatea. Toate acestea ne scad vitalitatea – cea care mentine focul vietii. Antidotul este shimbarea punctului de vedere, adica privesc acelasi lucru dar din alta perspectiva. De exemplu, in loc sa privim obligatiile si indatoririle noastre ca pe niste poveri, sa le consideram ca pe daruri care le facem celorlalti!
Impovararea cu neiertari, cu tristeti, cu frustrari sau cu diferite stari de vina ne face sa devenim mohorati, ursuzi, posaci si deseori chiar agresivi. Impovararea ne ia pofta de viata si ne face sa devenim nepasatori. Schimbarea unghiului de vedere ne da acces la tinerete, la focul vietii.Tot ceea ce este nou este un elixir al tineretii, te tine viu, te tine conectat la prezent. Daca vrei sa ramai tanar hraneste-ti sufletul cu frumusete si lasa viata sa vina la tine fara sa te mai cramponezi de dorinte, sa te umpli de asteptari, care nu sunt altceva decat motive de frustrare.

Tineretea este caracterizata de entuziasmul, ardoarea, bucuria cu care faci lucrurile. Tineretea este mediul ideal pentru creatie. Tineretea este arta de a celebra viata, de a te bucura de viata, de a iubi fiecare clipa asa cum vine, cu ce iti aduce ea, cu bune sau cu rele,  fara a te simti ranit, coplesit, doborit. Accepta lucrurile si evenimentele mai putin bune ca pe ceva firesc, ca pe o lectie care trebuie invatata, ca pe un obstacol pe care il ai de trecut, stiind ca binele va veni cu siguranta.  Tineretea mai are ca atribut starea de inocenta, care trebuie cultivata indiferent de cum ne raspund oamenii, de ce situatii de viata traversam. Starea de inocenta este interdependenta de gradul de incredere fata de binele pe care Dumnezeu l-a gandit pentru viata.

Tineretea vine din interior, este o stare de spirit in stransa legatura cu modul in care percepem lumea si modul de comunicare cu Universul .





miercuri, 12 septembrie 2012

MEDITATIA - Un ajutor de nadejde pentru vindecare


Oamenii au 4 stari de constiinta: a gandi, a nu gandi, a dormi, a fi treaz . Exista starea normala de veghe cand suntem treji si gandim, exista starea de vis sau somnul REM (cand gandim, dar nu suntem treji), exista o stare de somn profund (nu suntem treji si nici nu gandim), iar a patra stare e starea constiintei fara ganduri (treji, dar nu gandim). Primele trei stari le intalnim frecvent in viata cotidiana, a patra este meditatia – cand valurile constante ale gandurilor dispar.
Meditatia este ceva ce experimentam cu totii si este ceva natural ca inotatul de exemplu, dar majoritatea dintre noi am uitat cum s-o facem. In aceasta stare de constiinta fara ganduri, nu ne gandim nici la trecut si nici la viitor.

Suntem in intregime in Prezent, in starea de A FI si nu risipim pretioasele momente ale vietii reflectand la momente disparute sau care nu s-au manifestat inca. Incepem sa ne bucuram de noi insine, de spiritul nostru, de frumusetea noastra interioara si frumusetea intregii Creatii. Incepe sa ne placa “sa fim” si incepem sa evoluam. Incepem sa realizam ca nu suntem doar simple corpuri si odata ce acceptam acest adevar apare cunoasterea si intelegerea ca nu avem de ce sa ne temem si ca ne putem trai vietile pe deplin. Pentru asta este esential sa incepem practicarea unei forme de igiena mentala zilnic si sa integram aceste obiceiuri in rutina zilnica, la fel ca spalatul, pieptanatul, etc.

Prin practica meditatiei, ne putem creste frecventele vibrationale si putem petrece mai mult timp vibrand in iubire si mai putin in teama sau ura. Meditatia nu presupune efort si e usor de invatat. Prin intermediul unei mantre, supravegherea respiratiei sau alte tehnici este posibil sa incepi sa remarci bresele dintre ganduri si sa maresti treptat durata acelor brese, pana devii capabil sa sustii acea pace o perioada semnificativa de timp.



S-au facut multe studii care s-au si publicat despre multiplele beneficii ale  meditatiei. Indiferent cine esti si ce rol joci in aceasta viata (doctor, artist, inginer, atlet, fermier, profesor, elev, avocat, constructor, arhitect, tamplar, etc) meditatia iti va imbogati viata, vei deveni mai puternic, mai inspirat, mai creativ, intr-un cuvant te va face mai bun, astfel incat sa gasesti solutii rapide si eficiente la orice probleme sau situatii cu care te vei confrunta pe parcursul vietii.

Sri Sri Ravi Shankar: “Orice celula a corpului are capacitatea de a cuprinde infinitul. Trebuie sa ne atingem intregul potential cu care ne-a inzestrat natura, potentialul de a cuprinde infinitul, pe care o are orice celula. Pentru asta trebuie sa practicam meditatia cu regularitate. Nu avem nevoie decat de cateva minute. Odata incorporata in rutina zilnica nu va mai fi o povara. Confluenta dintre cunoastere, intelegere si practica iti implineste viata. Cand atingi starile mai inalte ale constiintei, vei descoperi ca nu mai poti fi dezechilibrat de diferite situatii si perturbari. Devii frumos si puternic, o inflorescenta suava, delicata, frumoasa, capabila sa se adapteze diferitelor situatii de viata fara repercursiuni.”