joi, 27 septembrie 2012

TINERETE FARA BATRANETE


Tineretea este starea naturala de a fi a Universului, a Sufletului si a Spiritului nostru.
Avem nevoie de spiritul tanar, de a pastra focul viu. Tineretea si nemurirea sunt atributele Eului nostru solar, al Sinelui.

Grijile, supararile, teama fura energie, secatuiesc de puteri si imbatranesc. Frica, mania si tristetea sunt ca acidul clorhidric aruncat in obrazul nostru emotional si al Universului.
Iubirea este cea care iti da energie, care te intinereste. Corpul nostru fizic are nevoie pe langa hrana materiala de calitate furnizata printr-o alimentatie corecta, datatoare de energie, compusa din fructe si legume crude, vegetale proaspete, seminte si nuci, de o hrana anume pentru a prinde puteri, cu sentimente si ganduri de foc: entuziasmul, increderea, elanul, pasiunea.

A te agata de trecut inseamna blocaj. Daca traim in prezent si ne pasa de viitor atunci suntem conectati la tinerete. Cand avem un scop suntem insufletiti, avem elan, suntem inflacarati, nu simtim oboseala si nimic nu pare prea greu pentru a atinge ceea ce ti-ai propus.
Nu uitati ca viata nu este o afacere care trebuie condusa ci este un mare mister care trebuie trait!

Cauzele imbatranirii sunt: obisnuinta, rutina, abandonul de sine, resemnarea, indiferenta de ce este in jur, toropeala, comoditatea. Toate acestea ne scad vitalitatea – cea care mentine focul vietii. Antidotul este shimbarea punctului de vedere, adica privesc acelasi lucru dar din alta perspectiva. De exemplu, in loc sa privim obligatiile si indatoririle noastre ca pe niste poveri, sa le consideram ca pe daruri care le facem celorlalti!
Impovararea cu neiertari, cu tristeti, cu frustrari sau cu diferite stari de vina ne face sa devenim mohorati, ursuzi, posaci si deseori chiar agresivi. Impovararea ne ia pofta de viata si ne face sa devenim nepasatori. Schimbarea unghiului de vedere ne da acces la tinerete, la focul vietii.Tot ceea ce este nou este un elixir al tineretii, te tine viu, te tine conectat la prezent. Daca vrei sa ramai tanar hraneste-ti sufletul cu frumusete si lasa viata sa vina la tine fara sa te mai cramponezi de dorinte, sa te umpli de asteptari, care nu sunt altceva decat motive de frustrare.

Tineretea este caracterizata de entuziasmul, ardoarea, bucuria cu care faci lucrurile. Tineretea este mediul ideal pentru creatie. Tineretea este arta de a celebra viata, de a te bucura de viata, de a iubi fiecare clipa asa cum vine, cu ce iti aduce ea, cu bune sau cu rele,  fara a te simti ranit, coplesit, doborit. Accepta lucrurile si evenimentele mai putin bune ca pe ceva firesc, ca pe o lectie care trebuie invatata, ca pe un obstacol pe care il ai de trecut, stiind ca binele va veni cu siguranta.  Tineretea mai are ca atribut starea de inocenta, care trebuie cultivata indiferent de cum ne raspund oamenii, de ce situatii de viata traversam. Starea de inocenta este interdependenta de gradul de incredere fata de binele pe care Dumnezeu l-a gandit pentru viata.

Tineretea vine din interior, este o stare de spirit in stransa legatura cu modul in care percepem lumea si modul de comunicare cu Universul .





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu