miercuri, 11 aprilie 2012

Puterea gandului

Ne straduim sa mancam corect, sa bem apa biologic activa, sa respiram aer curat, sa facem miscare, dar cu gandurile si emotiile cum stam? Nu cumva ne otravim hrana si implicit sufletul cu ganduri nepotrivite de neiertare, ura, invidie, enervare, ingrijorare, teama, lacomie, manie, trufie, clevetire, cruzime, razbunare, nedreptate, ratacire, neintelepciune sau poate si mai rau farmece, vrajitorii, blesteme!?!


Orice gand este o vibratie ce nu va muri niciodata si calatoreste cu viteza mult mai mare decat cea a luminii. Traim intr-un ocean de ganduri, in care cu totii absorbim anumite ganduri si emitem altele. Atentie pentru ca gandul creaza, gandul distruge! Mintea creaza lumea potrivit propriei gandiri. Fiecare gand este o veriga intr-un lant fara sfarsit de cauze si efecte, fiecare veriga fiind alcatuita din 3 componente: dorinta, gand si actiune. Dorinta stimuleaza gandul, gandul se manifesta printr-o actiune, iar actiunea constituie urzeala destinului. Tocmai de aceea se spune ca “omul este stapanul propriului destin”, pentru ca el isi poate controla destinul prin puterea gandului, gand care creaza o atitudine, un caracter. Gandul modeleaza omul. Prezentul este rezultatul gandurilor noastre anterioare, iar viitorul isi are samanta in gandurile noastre actuale.

Orice gand, orice impuls al mintii se transmite celulelor prin sistemul nervos parasimpatic, astfel daca mintea este deprimata, ingrijorata, cu emotii si ganduri negative, aceste semnale sunt transmise fiecarei celule din corp. Agitatia creata le slabeste puterea, ele nu-si mai pot indeplini corect functiile, le scade eficienta si capacitatea de aparare.

Gandul este o forta subtila, pe care ne-o putem procura si prin hrana. Daca mancarea e pura, gandul devine si el pur. Gandurile pot vindeca bolile si transforma mentalitatile. Astfel un sfant ce emana valuri spirituale de pace, armonie, echilibru, trimite de fapt in lume ganduri de pace si armonie care patrund in mintile altor oameni producand prin fenomenul rezonantei ganduri similare de pace si armonie. Cei care emana ganduri de ura, distrugere si rautate intretin in lume o atmosfera de anxietate, pericol, teama, zbucium si suferinta.

Totodata in lumea gandurilor, ca pretutindeni in univers, functioneaza Legea atractiei prin rezonanta, iar cel ce cunoaste Legile gandirii isi poate modela caracterul asa cum isi doreste. Deveniti o expresie a binelui sub toate aspectele: ganditi numai bine, vorbiti numai de bine, faceti numai bine, serviti, iubiti, daruiti, faceti-va semenii vostri fericiti…iar imprejurarile vietii, oportunitatile si mediul va vor deveni favorabile pentru a va gasi si culege propria fericire. Daca dimpotriva, preferati sa ii raniti pe cei din jurul vostru, sa ii exploatati sub diferite forme provocand certuri si suferinta, atunci circumstantele vor deveni nefavorabile, mediul va fi ostil, iar ceea ce veti culege este ceea ce ati semanat: durere si scandal. Orice gand pe care il emiteti este un bumerang. Daca urati pe cineva, ura se va intoarce multiplicata impotriva voastra, iar daca iubiti veti primi inzecit inapoi iubire.

Suntem rodul a ceea ce gandim intrucat gandurile noastrea creaza realitatea in care traim. Noi ne creeam viata prin ceea ce gandim zi de zi, clipa de clipa. Asa ca haideti sa alegem constient sa gandim frumos, sa gandim binele, pacea, bucuria, armonia, iubirea, sa trimitem in lume numai vibratii inalte pentru ca viitorul nostru si al urmasilor nostri sa fie luminos, plin de iubire, de daruire, de speranta si bucurie, sa facem din viata un miracol!


Un comentariu:

  1. Nimic mai adevarat, superba postare. Daca lumea ar vedea jumatatea plina a paharului si nu cea goala, daca ar fi constienti de ceea ce au, nu de ceea ce le lipseste, atunci ar fi o lume mai buna, mai fericita, mai iubitoare. Inspiratie si putere iti doresc in continuare. Felicitari pentru aceasta prezentare minunata a realitatii pe care o putem avea.

    RăspundețiȘtergere