vineri, 9 martie 2012

SANATATE PRIN NUTRITIE – O PLEDOARIE PENTRU HRANA VIE

Mancam ca sa traim si nu traim ca sa mancam. Dar omul modern se pare ca traieste ca sa manance si nu invers, altfel nu se poate explica de ce majoritatea dintre noi suntem intr-o asa masura sclavii gustului si placerii incat ignoram problemele de sanatate pe care ni le creem singuri prin ceea ce mancam.

Mancam mult pentru ca mancam prost si am ajuns la paradoxul ca in pofida cantitatii tot mai mari de alimente ingerate sa ne hranim tot mai putin! Prin hrana moderna, indestulam stomacul dar privam celulele de nutrientii necesari supravietuirii si inmultirii celulelor, practic mancam alimente moarte, calorii goale, ceea ce in timp duce la dereglarea metabolismului cu consecinte grave asupra sistemului endocrin, a echilibrului hormonal avand ca urmari aparitia bolilor metabolice grave si in multe cazuri ireversibile: diabet, hipotiroidie, hipertiroidie, nivel ridicat al colesterolului si a trigliceridelor.

Mancam hrana artificiala, creeata de om si lipsita in mare parte de elemente nutritive si principii active in loc sa mancam hrana creata de Dumnezeu prin intermediul naturii bogata in vitamine, minerale si enzime datatoare de viata si energie. Dumnezeu a zis: "iata v-am dat orice iarba care face samanta si care este pe fata intregului pamant si orice pom care are in el rod cu samanta. Aceasta sa fie hrana voastra!" Neascultarea acestei legi fundamentale si inlocuirea ei cu legi omenesti, prelucrarea termica si chimica a hranei a dus la aparitia a numeroase boli si suferinte, la moarte prematura.

Ne hranim sau ne satisfacem gustul? Traim o viata sanatoasa, lunga, fara boli, in deplinatatea puterilor si capacitatilor noastre sau ne abandonam placerilor si ne lasam macinati de diverse afectiuni inca din tinerete pentru ca la maturitate sau la anii senectutii (in cazul in care ii mai apucam) sa fim chinuiti si invalidati de boli si suferinte ?

Solutia este simpla, sanatoasa, la indemana si mult mai ieftina pe termen lung: sa alegem HRANA VIE.

Trupul este templul Sufletului, de aceea trebuie sa avem grija de el. Te intreb pe tine: crezi ca poti avea un trup, un organism sanatos si plin de vitalitate daca tu te hranesti cu animale si plante moarte, bei apa poluata, acida, plina de paraziti, toxine si metale grele si te tratezi cu medicamente chimice? Trupul il construim zi de zi cu ceea ce introducem in organism - adica cu ce bem, cu ce mancam – si avand in vedere ca in fiecare zi mor milioane de celule si altele noi se formeaza…TU ce templu alegi sa construiesti pentru Sufletul tau? Vei continua sa mananci din hrana legiferata de oameni sau din hrana legiferata de Creator? Nu mai lasa pe altcineva sa aleaga in locul tau, ALEGE TU! Fii TU propriul tau terapeut, nutritionist, medic, etc pentru ca nimeni din afara ta nu este responsabil pentru tine, pentru viata si sanatatea ta.

Invata sa te hranesti respectand legile date de Creator ca sa ai o viata lunga, sanatate, belsug si sa te bucuri de tot ce te inconjoara si sa traiesti fiecare zi ca pe un Dar ce-ti este oferit.

Articolul urmator va fi despre HRANA VIE.

4 comentarii: