luni, 16 decembrie 2013

DARUITI !

Oferiti daruri! Dar nu daruri care pot fi cumparate …acestea sunt vremelnice, poate nu sunt pe plac, poate nu sunt de folos, se strica, se uzeaza si nu fac viata celorlalti mai frumoasa.

Darurile care le poti cumpara cu bani nu sunt cu adevarat valoroase, in schimb oferiti din prea plinul inimii voastre daruri care care nu costa nimic … dar arata bunavointa si pretuirea voastra pentru cei ce va inconjoara.


Darul comunicarii personale. Spune-i cuiva drag cat il apreciezi, ce inseamna el/ea pentru tine.

Darul unei informatii sau recomandari. Cand afli ceva care ti se pare valoros sau important, care iti imbogateste viata, impartaseste cu ceilalti fie ca este vorba de o carte, un film, o emisiune, un articol, o informatie, un serviciu, etc. Aceasta va spune ceiluilalt “acest lucru mi-a adus bucurie sau mi-a adus alta perspectiva asupra lucrurilor vietii si eu vreau sa fac celasi lucru pentru tine.”

Darul unei maini de ajutor. Ofera-ti ajutorul ori de cate ori poti atat acasa, cat si la scoala, la serviciu, pe strada, in societate. Castigi usor prieteni, respect si pretuire.

Darul zambetului. Nu costa nimic dar poate incuraja sau sustine pe cineva. Este un mijloc excelent de a-ti arata bunavointa si acceptarea fata de ceilalti semeni.

Darul de a sti sa asculti. Sa asculti atent si concentrat cu ochii si inma pe persoana care iti vorbeste inseamna sa fii langa ea cand are nevoie.

Darul iubirii. O strangere de mana, o imbratisare, o sarutare pe obraz poate exprima intelegere, caldura, empatie, imbarbatare. Ofera fara zgarcenie acest dar!

Darul recunostiintei. Cand cineva ne ajuta sau face ceva pentru noi, sau pur si simplu ne este alaturi este important sa ne aratam aprecierea, recunostiinta si sa facem la fel cand are nevoie de o mana de ajutor.

Darul unui sfat. Un sfat bun poate sa te indrume, poate sa risipeasca intunericul sau poate sa fie cheia succesului. Oferiti-l cui este receptiv sau dispus sa-l primeasca.

Darul incurajarii. Cand cineva are incredere in tine, te sustine si te incurajeaza pur si simplu prinzi aripi si devii capabil sa transformi imposibilul in posibil.

Darul rabdarii. Rabdarea este rezultatul intelegerii si intareste relatiile cu cei din jur.

Darul tolerantei. Toleranta presupune acceptarea imperfectiunilor umane si deci a greselilor comise de ceilalti fara a-i judeca sau condamna.

Darul empatiei. Empatia este capacitatea de a te pune in locul celuilalt, te ajuta sa intelegi situatia prin care trece, emotiile si sentimentele care il incearca. Astfel ii poti fi alaturi cand are mai multa nevoie de cineva care sa-l inteleaga si cu care sa impartaseasca emotiile prin care trece.

Darul iertarii. Toti gresim, nimeni nu este perfect. Ofera iertare neconditionat asa cum si tu doresti iertare pentru greselile tale. Iertarea elibereaza emotiile negative si permite sa mergi mai departe spre lucruri bune.

Darul rugaciunii. Rugaciunea sau comunicarea cu Dumnezeu este extrem de pretioasa atat pentru sine cat si pentru binele celorlalti, pentru binele general, aducand pace si liniste. Rugati-va pentru familie, pentru prieteni, pentru colegi, pentru omenire, pentru pace, liniste si armonie si rezolvarea problemelor din lume.

Friedrich Schiller a spus "Lumea nu iti poate darui ceea ce nu primeste de la tine" , iar Antoine de Saint-Exupery a afirmat "Te imbogatesti prin ceea ce daruiesti si iti imbogatesti insasi putinta de a darui".
Asadar, nu fiti zgarciti si daruiti aceste daruri pretioase care salasluiesc in noi toti si care nu costa absolut nimic dar aprind luminite in viata celorlalti indrumandu-i spre Lumina, spre Iubire, spre Daruire.




marți, 3 decembrie 2013

CUM NE INFLUENTEAZA EMOTIILE ?

Sentimentele, emotiile si credintele noastre produc efecte atat in interiorul corpului nostru cat si in afara lui, vezi terapeutii, ghizii spirituali si persoanele cu vibratie inalta care reusesc prin simpla lor prezenta sa ridice vibratia celor din jur ajutandu-i sa depaseasca anumite limitari si sa se vindece. Cum se produce acest lucru? Cand resimti o emotie in inima creezi in interiorul corpului unde electrice si magnetice care se propaga in exterior. Oglindirea este reflexia sentimentelor noastre. Campul de energie propaga convingerile noastre, reflecta realitatea noastra curenta asa cum o percepem noi in momentul de fata. De aceea cand iti doresti ceva, intai trebuie sa formulezi foarte clar si specific dorinta pe care o ai, apoi sa aduci in inima ta sentimentul ca s-a implinit si sa multumesti pentru aceasta concretizare a dorintei tale ca si cand ea s-ar fi implinit deja.
Emotiile produc schimbari in ADN, iar acesta la randul lui produce schimbari in mediul extern, deci AND-ul uman influenteaza direct mediul inconjurator. Cum este posibil si cum functioneaza acest lucru? Datorita existentei campului informational (campului energetic invizibil) care interconecteaza toate lucrurile.

Emotiile sunt strans legate de gandurile noastre. Emotiile sunt de doua feluri: pozitive (iubirea, recunostiinta, generozitatea, blindetea, bunatatea, rabdarea, compasiunea) si negative (supararea, ingrijorarea, frica, durerea, aroganta, nerabdarea, enervarea, rusinea, agresivitatea). Emotiile negative daca sunt reprimate sunt profund distructive, ducand la comportamente irationale si dezechilibrate, iar pe termen lung la autoimbolnavire.

Durerea, enervarea, frica sunt emotii naturale care te fac sa scoti la suprafata ceea ce este in tine, emotiile care le-ai tinut inchise in tine. De ce nu este bine sa-ti reprimi emotiile? Pentru ca aceste emotii naturale daca nu sunt exprimate, eliberate la timp se transforma in emotii nenaturale care influenteaza negativ sanatatea. Durerea negata se transforma in depresie, mania sau enervarea reprimata se transforma in furie, dorinta de a reusi nerecunoscuta se transforma in invidie, frica pe care incercam sa o ascundem se transforma in panica, iar dragostea neexprimata se transforma in spirit de posesiune si control sau chiar in ura.

Orice emotie naturala si fireasca daca nu o recunoastem, nu o acceptam si nu o eliberam se transforma intr-o emotie nenaturala distructiva care tulbura echilibrul interioar si implicit sanatatea noastra. Odata exprimate (aruncate afara) emotiile nu mai provoaca in interior blocaje energetice si imbolnaviri, dand posibilitatea organismului sa functioneze armonios. Cand iti exprimi emotiile negative scapi de ele, insa daca incerci in permanenta sa le negi sau sa le reprimi, ele devin cronice, se transforma in emotii distructive, iar tu nu mai poti vedea si judeca corect lucrurile sau situatiile. Emotiile naturale reprimate produc reactii si raspunsuri nenaturale.

Sentimentele de rusine, de vinovatie si teama de a fi judecat de ceilalti ne blocheaza in interior. Ce avem de facut este sa privim cu sinceritate in sufletul nostru, sa recunoastem emotiile si sa le acceptam ca facand parte din noi, sa ne conectam la senzatii, sa le exploram si sa le eliberam intr-un mod sanatos fara sa-i ranim sau sa-i invinovatim pe ceilalti pentru ceea ce simtim noi.


Emotiile negative nu au legatura cu evenimentele si situatiile de viata ci cu perceptia si reactia subiectiva a omului fata de ele. Atitudinea negativa in fata vietii genereaza emotii negative in fata intamplarilor de tot felul, iar suferinta care urmeaza este rezultatul, rezultat care genereaza noi emotii negative adancind suferinta. Astfel se creaza un cerc vicios din care poti iesi  doar prin Cunoastere. Sentimentele si atitudinile negative sunt datorate ignorantei, lipsei de constienta. Cunoasterea  iti ridica valul, te elibereaza ajutandu-te sa capeti constienta de Sine si sa intelegi ca esti singurul responsabil de gandurile, de faptele si actiunile tale care iti croiesc destinul.


duminică, 17 noiembrie 2013

CRIZA - perioada de tranzitie spre evolutia spirituala

Omenirea in ansamblu se afla intr-un profund proces de transformare, iar criza apare cand noile obiceiuri, tendinte, principii, valori intra in contradictie cu cele vechi, cu cele uzitate pana atunci. Cu cat transformarea este mai mare, mai profunda, cu atat criza este mai puternica si mai adanca. Schimbare fara criza nu se poate! Trecerea de la un nivel de dezvoltare la altul, de la un tip de societate la alta, este insotita de regula de o criza, de un soc, fenomen care se propaga in intregul sistem . Criza este un fel de scuturare de tot ce este vechi, nefavorabil, perimat, inutil si este o perioada de tranzitie spre nou, spre mai bine, este perioada in care se pun bazele instaurarii unei societati mai bune, mai sigure, mai drepte, mai evoluate. Vechile structuri si functii sociale sunt inlocuite cu unele noi, vechile obiceiuri si valori sunt redefinesc si sunt reasezate in noua lor functionalitate.

Criza actuala este socul schimbarii pe calea ce duce spre armonie, echilibru si fericire stabila si durabila. Criza te face sa-ti pui intrebari, dar mai ales sa gasesti raspunsuri, iti aduce provocari si te pune in fata unor situatii limita carora trebue sa le gasesti solutii, te scutura de comoditate, de inertie, te face sa iesi din zona sigurantei personale, din zona de confort si sa cuceresti “noi teritorii”, te ajuta sa te cunosti, sa-ti descoperi puterea interioara, sa-ti afli valoarea. Astfel criza este un mecanism care pune lucrurile in miscare, care declanseaza saltul cuantic catre urmatorul stadiu de evolutie al umanitatii. De aceea resimtim criza in toate domeniile si pe toate planurile atat la nivel individual cat si social:

pe plan economico-financiar (zbaterea pentru supravietuire a majoritatii populatiei, falimentul multor firme mici si mijlocii dar si a unor institutii financiare importante, fiscalitatea tot mai impovaratoare impusa de stat care nu te mai lasa nici sa respiri)
- pe plan social (vezi criza din sistemul de educatie, de sanatate, de administratie, de asigurari sociale, coruptia raspandita la toate nivelele)
 pe plan relational (in relatiile de familie, vezi esecul casniciilor si al aducatiei copiilor dar si cu ceilalti membri ai colectivitatii)
- pe plan moral  (violenta, vulgaritate si lipsa de moralitate intre oameni, dar si in mass-media, pierderea credibilitatii institutiei bisericesti si a clericilor)
pe plan rational ( autodistrugerea omenirii, dar mai ales imbecilizarea si subjugarea populatiei printr-o educatie care dezvolta acele laturi pe care societatea le doreste de la membrii ei, adica lipsa personalitatii si a dorintei de a-ti descoperi potentialul latent, obedienta colectiva, iar mai tarziu prin crearea de false nevoi pentru care oamenii sa munceasca pana la epuizare fara a avea vreun alt tel decat satisfacerea nevoilor materiale)

In viziunea holistica asupra lumii si vietii fiecare biocamp uman individual se integreaza si contribuie la constituirea biocampului colectiv al societatii care se mai numeste si constientul colectiv, constiinta sociala sau egregorul societatii respective.

Solutia pentru a trece mai usor si rapid peste aceasta criza este de natura spirituala, astfel ca asteptarile si sperantele noastre nu trebuie sa mai fie de la ceilalti semeni si de la societate ci ele trebuie sa se indrepte catre noi insine si catre sursa, catre izvorul vietii.
Cu cat intelegem mai repede ca problema nu sunt ei, adica ceilalti ci problema sunt Eu, ca pe ceilalti nu-i putem schimba, insa persoana pe care o putem schimba suntem noi insine, cu atat mai repede ne vom asuma intreaga responsabilitate pentru gandurile, vorbele si faptele noastre si vom incepe procesul transformarii interioare necesar evolutiei noastre.

Cheia vindecarii sta in fiecare dintre noi, reamintiti-va ca daca ne vindecam pe noi ii vindecam si pe ceilalati, respectiv putem vindeca societatea in care traim, iar daca se vindeca ceilalti, ne vindecam si noi. Totul depinde de mine, de tine, de fiecare dintre noi sa traim in conformitate cu aceste idei si sa ne imbunatatim zilnic gandurile, vorbele, faptele si atitudinea in general fata de lume si viata, pentru ca nu conteaza ce fac altii, ceea ce conteaza cu adevarat este ce fac Eu pentru mine si pentru ceilalti!



marți, 5 noiembrie 2013

TIMPUL SCHIMBARII

Traim timpuri cu mari probleme de rezolvat, cu mari provocari, in care schimbarile din jurul nostru sunt extrem de rapide, ceea ce ne impune un ritm de invatare si adaptare rapid si un ritm de viata alert care iti da senzatia lipsei de timp si iti creeaza un stress suplimentar grijilor si provocarilor zilnice.

Omul detine in Sinele Sau intreaga cunoastere universala, dar prin intrupare, prin caderea in materie ajunge sa se identifice cu materia, respectiv cu corpul fizic in detrimentul divinitatii interioare. In ADN-ul noastru exista niste coduri, niste chei care se declanseaza intr-o anumita etapa de evolutie a sufletului si care in acest moment de dezvoltare al umanitatii se activeaza la mare parte din omenire. Insa unii oameni sunt deschisi schimbarii si evolutiei, in timp ce altii nu se simt pregatiti pentru transformare. Prin liberul arbitru, fiecare dintre noi poate alege daca doreste schimbarea si evolutia sau nu. Persoanele cu o gandire pozitiva, deschisi noului, cu dorinta de a deveni mai buni, care traiesc in iubire si armonie cu tot ce ii inconjoara (persoane, animale, plante, natura, univers) vor trai vindecari la nivel de ADN si vor reusi sa-si acceseze Sinele Superior, devenind imuni in fata raului si a catastrofelor.

Si apropos de catastrofe, de cutremure, din punct de vedere energetic oamenii si pamantul (care este un organism viu) au o evolutie asemanatoare. Pamantul se scutura pentru a se curata, pentru a-si schimba structura, cu alte cuvinte pentru a evolua. La om aceasta schimbare a structurii se face prin purificare, prin criza de vindecare care se manifesta prin senzatia de sfarseala, dureri de cap, ameteli, greata, eventuale deranjamente stomacale.
Trecerea de la un nivel de dezvoltare la altul, este de regula insotita de catre un soc – fenomen ce se propaga in toate domeniile: personal (la nivel de constiinta), relational (relatii tensionale in familie, la locul de munca, cu toti cei cu care interactionezi), social si economico-financiar (vezi criza majora prin care trece societatea noastra).

In momentul de fata al existentei umanitatii suntem in plin proces de maturare divina, suntem ca un fruct care este in faza de coacere. Aceste vremuri sunt foarte interesante, sunt vremuri de valtoare, de reasezare pe spirala dezvoltarii umane, in care sunt posibile lucruri si situatii neasteptate, rasturnari de situatie carora trebuie sa le facem fata. Totodata in aceste timpuri de reasezare ni se ofera si mari oportunitati de a face un salt urias in evolutia noastra. Vreau sa intelegeti foarte bine ca totul, dar absolut totul depinde de noi, de alegerile pe care le facem fiecare dintre noi. Toti avem aceleasi sanse, toti suntem daruiti cu aceleasi puteri de a face fata oricarei situatii, insa doar putini dintre noi – cei constienti de divinitatea interioara, de vesnicia spiritului nostru – reusesc sa faca transformarea interioara necesara saltului evolutiv.
 
Pentru a scurta aceasta perioada de tranzitie si pentru a trece mai usor prin aceste timpuri de mare schimbare va trebui sa ne eliberam de vechile credinte, de prejudecati, de limitari, sa fim deschisi transformarii interioare pentru a putea beneficia de oportunitatile pe care divinitatea ni le ofera spre binele nostru suprem, spre evolutia noastra.



marți, 22 octombrie 2013

IMBRATISAREA VINDECA!

                       
 Imbratisarea , un gest care poate parea banal si lipsit de importanta este defapt un medicament universal care poate face minuni pentru oricare dintre noi. Ea poate fi o imbarbatare, o mangaiere, o speranta, o alinare, o raza de soare, o exprimare a intelegerii, a solidaritatii, a compasiunii, a tolerantei, a iubirii. Un gest aparent simplu dar cu o incarcatura emotionala aparte prin care ii arati celuilalt ca ii esti alaturi, la bine si la rau...

O imbratisare autentica sterge distantele sociale, rasiale, culturale, economice dintre oameni si apropie inimile pana la contopire, dezvaluind latura noastra umana. Imbratisarea are un efect aproape instantaneu de mediere a oricaror neintelegeri, de apropiere a sufletelor, de calmare, de relaxare, de imbunatatire a starii de spirit.

Imbratisarea ne face sa ne simtim bine, atat in plan sufletesc cat si fizic.  Imbratisarea risipeste sentimentul de singuratate, ne ajuta sa ne depasim fricile, sa ne construim stima de sine, favorizeaza altruismul, reduce semnificativ stresul ajutand la controlarea apetitului alimentar, la scaderea tensiunea arteriala, la reducerea sau chiar eliminarea insomniei, creste viteza de circulatie a sangelui, scade riscul aparitiei bolilor de inima, ajuta la scaderea nivelului de cortizol, regleaza productia de hemoglobina, favorizeaza eliberarea de serotonina care este hormonul fericirii, are un efect pozitiv asupra sistemului nervos si ajuta la disparitia durerilor fizice. Imbratisarea vindeca la propriu!
Imbratisarea este o alternativa sanatoasa si sigura la alcool, tutun, dulciuri, mancat excesiv si droguri, dand sentimentul de siguranta si confort, cat si cel de apartenenta.
Efectele imbratisarii dureaza mult dupa ce imbratisarea inceteaza iar beneficiile ei se revarsa in aceeasi masura asupra celui care primeste imbratisarea cat si a celui care o da.

Imbratisarea este un schimb minunat de afectiune, caldura si sprijin care poate aduce lumina acolo unde este intuneric, speranta acolo unde este deznadejde, bucurie acolo unde este tristete, incurajare acolo unde s-a cuibarit teama., un suras acolo unde sunt lacrimi. Uneori o imbratisare este tot ce avem nevoie!


Acum ca stii cat este de benefica o imbratisare, fii darnic cu imbratiserile. Imbratiseaza fara un motiv anume. Imbratiseaza cu sinceritate si din toata inima. Nu imbratisa niciodata maine o persoana pe care ai putea sa o imbratisezi astazi. Si nu uita ca si tu primesti energia si beneficiile imbratisarii caci nu poti da o imbratisare fara sa primesti una inapoi!




duminică, 6 octombrie 2013

CUVANTUL - inalta sau distruge!


Cuvantul este expresia gandului, este puterea cu care creem sau distrugem. Cu forta gandului si a cuvantului rostit omul poate sa distruga celulele bolnave din corp si sa creeze altele sanatoase. Gandul si cuvantul pot atrage binele sau raul in viata noastra.

Cuvantul este puterea de a ne exprima si comunica. Cuvantul poate crea cea mai frumoasa realitate dar poate sa si distruga tot ce este in jurul nostru. In cuvant sta puterea si energia create de gandire. Cuvantul este atat de puternic incat te poate inalta sau te poate distruge. Astfel un cuvant de lauda sau de incurajare te poate ajuta sa depasesti o situatie grea, iar un cuvant negativ poate fi ca un blestem si te poate cufunda in bezna.

Cuvintele sunt cartile noastre de vizita in plan subtil. Cu cat sunt mai alese si exprima binele, cu atat mai inalt vibreaza si fac dovada ca cel ce le foloseste este un spirit mai evoluat iar daca cuvintele sunt urate, negative atunci este clar ca este vorba de o persoana involuata, purtatoare de energii joase care atrage necazuri, boli, accidente.

Pronuntand cuvinte urate ne facem singuri rau, dar este cu atat mai rau daca le transmitem celor din jurul nostru. Cuvintele primesc o forta suplimentara daca suntem constienti de ele si avem intentia de a jigni, de a rani, de a face rau atunci cand le rostim. Cuvintele sunt energii, de aceea este bine sa folosim doar cuvinte frumoase, care exprima binele si este extrem de important sa fim atenti ce vorbim, sa ne pazim limba de orice vorbire de rau iar daca suntem nervosi sa pastram tacerea si sa facem ceva care sa ne scoata urgent din acea stare de vibratie joasa, sa ne rugam, sa meditam, sa facem exercitii de respiratie, sa ne descarcam in natura emotiile negative.

Cuvintele te pot mangaia sau rani, te pot alina sau te pot infuria, te pot vindeca sau te pot imbolnavi. Pe cei care nu sunt puternic ancorati in Spiritualitate, la Divinitate orice emotie negativa primita prin cuvinte le darama echilibrul si asa fragil.

Repetarea unor cuvinte precum iubire, iertare, recunostiinta, multumesc, bine, frumos, sanatos are un efect benefic asupra sanatatii noastre fizice si psihice, ba chiar cu ajutorul unor cuvinte, afirmatii se pot obtine insanatosiri spectaculoase, intrucat la autosugestie creierul nostru raspunde dand comanda organismului sa lupte pentru refacere si vindecare.

Haideti sa nu mai folosim cuvintele pentru a imprastia emotiile noastre otravite (furie, invidie, gelozie, ura) pentru ca vorbele urate, negative creaza conditiile ca suferinta si nenorocirile sa apara, ci sa alegem sa folosim cuvintele care exprima binele, frumosul si iubirea. Incetati sa mai raspundeti la rau cu rau, nu va mai coborati la nivelul oamenilor al caror comportament il condamnati pentru ca astfel lucrurile nu pot merge decat din rau in mai rau, ci mai bine iertati, binecuvantati si rugati-va pentru a cobori lumina in sufletul celor care va jignesc, va ranesc, va tradeaza sau va fac rau in orice fel.

Raspunzand cu intelepciune si iubire la orice atac exterior va ridicati vibratia si veti fi rezistenti la blesteme, la undele mentale ale celorlalti, va veti pastra armonia si echilibrul interior, va veti pastra sanatatea fizica si psihica si veti contribui la bunastarea lumii in care traim. 
De altfel Maestrul spiritual Sri Vasudeva ne indeamna In fiecare zi sa trimitem ganduri pozitive si inaltatoare lumii. In felul acesta vom indeparta treptat fortele Intunericului de pe planeta noastra, luminand lumea cu pace, iubire si armonie.”


marți, 17 septembrie 2013

ALEGE BUCURIA !

Bucuria sa fie cu voi in fiecare clipa! 
Nu mai luati toate lucrurile bune pe care le vedeti sau toate imprejurarile ori situatiile bune care vi se intampla ca pe un dat normal, ca pe ceva de la sine inteles care vi se cuvine, asa incat sa treceti nepasatori pe langa ele ci luati-le ca pe un dar, ca pe o binecuvantare si bucurati-va de ele!
Bucuria - si aici vorbesc de bucuria pura, bucuria fara un motiv declansator anume - este o stare sufleteasca care se cultiva prin ascutirea simturilor, indreptarea atentiei iubitoare catre tot ce ne inconjoara si observarea lucrurilor bune si frumoase care se petrec langa noi, in apropierea noastra si pe care in viata cotidiana tot mai agitatata, tot mai aglomerata si tot mai grabita, le ignoram.

Deschideti-va sufletul si inima la auzul unui ciripit de pasarele, la culorile minunate ale anotimpului prezent, la un rasarit de soare din mare sau un apus pitoresc, la sunetele naturii, la adierea vantului racoros de seara, la mugetul valurilor involburate, la fosnetul copacilor sau freamatul crengilor de brad, la verdele pur al ierbii incoltite, la forma, culoarea si parfumul de poveste al florilor care se deschid si va incanta cu frumusetea lor, la zborul voios al unui fluturas multicolor, la giumbuslucurile unei pisicute jucause, la vrabiuta care ciuguleste firimituri sau gugustiucul care va “strica” somnul cu cantecul lui, la nebuniile pe care le face prietenul vostru necuvantator sau la tandretea si iubirea neconditionata pe care v-o ofera. Nu mai striviti cu ignoranta voastra toate minunatiile pe care Mama Gheea ni le ofera cu marinimie si pe care Tatal Ceresc le insufleteste!

Pretuiti-va parintii intrucat v-au dat viata , v-au crescut si v-au educat cat au putut ei de bine (chiar daca voua vi se pare ca nu au facut-o bine sau ar fi putut sa faca mai multe pentru voi) bucurati-va de prezenta lor si aratati-le rabdare, respect si iubire cat ii aveti in viata pe langa voi, altfel veti regreta amarnic dupa ce ii ve-ti pierde.
Pretuiti-va prietenii care va infrumuseteaza viata si stiu sa va asculte, pretuiti-va vecinii care va pot intinde o mana de ajutor cand sunteti la anaghie, pretuiti-va colegii care va sunt aproape si langa care petreceti o mare parte din timpul zilnic, pretuiti-va rudele care sunt gata sa va sustina oricand, pretuiti-va partenerul de viata chiar daca va mai ciondaniti si nu este perfect (in fond cine este, crezi ca Tu esti perfect !?!), pretuiti-va copii care chiar daca fac nazbatii sau nu se ridica  la nivelul pretentiilor sau asteptarilor voastre sunt niste minuni si niste daruri de pret de la Dumnezeu (nicidecum o povara sau o problema),  pretuiti-i pe toti cei care va iubesc si nu in ultimul rand, pretuiti-va pe voi insiva, caci imaginea voastra in fata celorlalti este reflexia parerii voastre despre voi insiva!

Inconjurati-va de frumusete si de voie buna, inchideti-va urechile fata de orice stire negativa, de orice calomnie, paziti-va limba, de barfe si comentarii rautacioase, paziti-va mintea de orice gandire de rau si vedeti doar binele din fiecare om, din fiecare lucru, din fiecare situatie, pastrati doar gandurile de recunostiinta si binecuvantare.
Daca veti reusi sa pastrati in permanenta in sufletul vostru bucuria, atunci toate bolile, necazurile si relele, cat si imprejurarile nefavorabile vor sta departe de voi.
Astazi da uitarii toate tristetile tale, toate dezamagirile tale, toate fricile tale pentru a lasa bucuria sa-ti inunde sufletul! Secretul fericirii se afla ascuns in inima ta!


duminică, 1 septembrie 2013

FOAMEA DE IUBIRE

Toti oamenii cauta IUBIREA, insa putini sunt cei care stiu cu adevarat ce este Iubirea. Cei mai multi oameni confunda iubirea cu indragostirea, nu stiu sa ofere iubire, nu stiu sa primeasca iubire si nici macar nu stiu sa recunoasca iubirea - in multitudinea ei de forme de manifestare - atunci cand o intalnesc. Desi toti doresc iubire si o cauta necontenit, majoritatea oamenilor nu stiu sa traiasca in Iubire, viseaza la o iubire ca in povesti, la o iubire care sa le aduca ceea ce lipseste din viata lor, la un partener care sa fie plin de calitati si fara defecte, care sa-i inteleaga si sa-i accepte oricum si in orice conditii.

Cauti iubirea toata viata, iar cand intalnesti Iubirea nu stii cum sa te porti, gresesti si esuezi…apoi o iei de la capat in cautarea iubirii perfecte, pentru ca noi oamenii nu putem trai fara Iubire. „Raiul este comuniunea cu toti, iar Iadul este neputinta de a iubi”
Dumnezeu este Iubire. Cautand Iubirea, defapt il cauti pe Dumnezeu. Simti ca Adevarul, Perfectiunea, Implinirea, Fericirea, Pacea este in Iubire. Iubirea este un har, intrucat Dumnezeul din tine il va recunoaste pe Dumnezeul din celalalt.

Iubirea inseamna libertate si daruire. Iubirea nu are nimic de-a face cu dependenta sau cu posesivitatea. Iubirea adevarata  te elibereaza de orice constrangeri, de orice prejudecati, nu-ti cere nimic in schimb, nu este conditionata de nimic, pur si simplu se revarsa ca un nectar din prea plinul unei inimi curate si inocente care nu cunoaste decat binele si lumina. Iubirea adevarata o recunosti usor pentru ca este naturala, vine de la sine fara sa simti nici-un efort, este o continua daruire care te inalta si te ajuta sa te dezvoti in plan personal. Spre deosebire de indragostire, de pasiune care sunt stari emotionale negative care te destabilizeaza, iti fura energia si te secatuieste de puteri, adevarata iubire te duce la armonie, liniste, pace, da sens vietii, este creatoare. Orice faci cu iubire si din iubire nu poti face rau pentru ca iubirea autentica vindeca. Iubirea emotionala, patimasa duce la suferinte, in timp ce iubirea adevarata duce la bucurie.

Esuam in iubire pentru ca nu stim sa daruim – toti am vrea doar sa primim. Esuam in iubire pentru ca nu avem exercitiul Daruirii de Sine. Dar oare te poti darui daca nu te cunosti, nu iti cunosti valoarea, nu iti cunosti puterile si nu stii sa te pretuiesti ?!? Desigur ca nu! Tocmai de aceea, pentru a putea iubi cu adevarat ai datoria sa te cunosti pe tine, sa descoperi divinitatea din tine, sa te iubesti si sa te pretuiesti intai pe tine pentru a putea vedea divinitatea din ceilalti si din tot ce ne inconjoara.

Iubirea se poate mentine si poate creste doar prin Daruire de Sine. Iubirea care da putere si sens vietii trebuie cultivata cu smerenie, cu credinta si cu intelepciune pana ajungem sa fim un izvor de bucurie, bunatate si lumina.

sâmbătă, 17 august 2013

BUCURIA DE FIECARE ZI


Am venit de cateva zile dintr-o vacanta prelungita pe care am facut-o cu camperul (autorulota) in Grecia. Am stat o luna pe o plaja superba pe bratul Sithonia, cu apa cristalina, turquaz, cu o transparenta de oglinda.  Am avut norocul sa putem sta chiar la marginea plajei unde se termina nisipul, la 20 de metri de mare.   M-am balacit, am inotat mult, am facut snorkeling, m-am bucurat de baie in mare la rasaritul soarelui, am admirat apusuri de soare superbe, am citit , ne-am jucat (cu mingea, badmington, carti, table, am construit castele de nisip, ne-am improscat cu pustile de apa), am adormit si m-am trezit in adierea brizei si in zgomotul valurilor sparte de tarm, am ascultat linistea noptii si am contemplat cerul instelat si reflexia lunii in mare care parea un covor tesut cu fire de argint. Intr-un cuvant a fost magic si nu as fi vrut sa se termine niciodata. Si va asigur ca aceasta vacanta minunata de o luna, a costat mai putin decat un week-end de fite la Mamaia!



Am "supravietuit" o luna fara telefon (nu aveam semnal), fara calculator si net, fara TV, fara curent electric si nu m-am plictisit vreo clipa si nici nu am dus dorul aparatelor electronice. Am trait simplu , aproape de natura, bucurandu-ma de adierea vantului, de peisaj, de mare, de soare, de zborul planat al pescarusilor si tipetele lor ascutite, de un frappe sorbit la o vorba cu vecinii din stanga sau dreapta noastra cu care ne-am imprietenit, de o cina simpla cu o salata sau niste spaghetti stropite cu ulei de masline si un pic de parmezan, dar savurata la malul marii. Am inteles mai bine ca niciodata ca bucuria vine din lucrurile marunte, de zi cu zi, aparent neimportante pe langa care trecem fara sa le observam in viata trepidanta din oras. Am inteles la un nivel mult mai profund ca nu am nevoie de nici unul din lucrurile care mi se par importante, necesare sau chiar vitale acasa, ca apropierea de natura iti da energie, buna dispozitie, inspiratie, iti ascute simturile. Natura este intradevar cel mai bun profesor de viata daca ai rabdarea s-o observi, s-o asculti si s-o contempli. Apropierea de natura te ajuta sa patrunzi in profunzimile tale, sa te cunosti, sa-l descoperi pe Dumnezeu atat in tine cat si in toate fiintele si lucrurile care te inconjoara. A fost intradevar o experienta de neuitat si pe care as repeta-o oricand.

Bucuria de zi cu zi vine din lucrurile marunte care par neinsemnate si este alegerea noastra sa mentinem vesnic bucuria in inima noastra, dedicand macar o ora pe zi lucrurilor dragi sufletului nostru fie ca e vorba de un hobby, de o plimbare in natura (in parc), o cafea savurata impreuna cu cineva drag sau cu o persoana tonica, simpatica (prieten, sot, coleg, vecin, amic, ruda), un sport care iti place sa-l practici, contemplatul unei flori, o expozitie pe care s-o vizionezi, un spectacol sau o carte buna citita intr-un loc linistit…absolut orice care va face placere, va deconecteaza si va incarca bateriile.
Vacanta frumoasa tuturor, chiar si celor care nu pot pleca de acasa le doresc sa ia o vacanta in suflet!



sâmbătă, 3 august 2013

CUM SA FII FERICIT SI SANATOS


Dezintoxicarea in plan sufletesc si spiritual inseamna SCHIMBARE in viata emotionala si in plan psihologic, in modul de a gandi si de a reactiona, ceea ce duce la modificarea structurilor biologice. Cu alte cuvinte, schimbandu-ne gandurile, emotiile, sentimentele ne schimbam energia si implicit biologia corpului fizic.


Ganditi, reflectati, dar mai ales practicati urmatoarele sfaturi:

Renuntati la principiile si convingerile inflexibile. Ele va blocheaza in trecut, va  impiedica miscarea, cautarea.
Exprimati-va emotiile si sentimentele. Nu le reprimati, dati-le drumul.
Vorbiti despre problemele voastre cu cineva apropiat si de incredere. Nu le tineti in interiorul vostru…vor intra in putrefactie.
Nu amanati luarea unor decizii. Fiti orientat pe gasirea solutiilor si nu pe probleme.
Sa aveti credinta si incredere. Credinta in Dumnezeu iti va lumina drumul pe care il ai de parcurs. Iar increderea in oameni, in puterea binelui de a invinge te va ajuta sa depasesti orice obstacol.
Refuzati sa ascultati lucruri rele sau negative. Nu va incarcati cu problemele altora. Nu urmariti stirile de la TV.
Cultivati-va simtul umorului. Veselia egal sanatate.
Nu va comparati cu nimeni. Sunteti UNIC.
Nu intrati cu nimeni si cu nimic in competitie. Va zbateti inutil si pierdeti ce este mai bun in viata.
Nu va luati dupa aparente. Cu totii stim cat sunt de inselatoare. Conteaza mai mult continutul decat forma.
Nu pierdeti nici o ocazie de a va simti bine. Timpul nu-l puteti da inapoi, deci simtiti-va bine  ACUM.
Faceti o pauza de 5-10 minute la fiecare 2 ore de munca. Veti fi mai eficient si mai plin de energie.
Invatati sa spuneti NU fara sa va simtiti vinovati. Refuzati sa faceti lucruri care va repugna doar de dragul celorlalti, chiar daca sunt persoane apropiate.
Concentrati-va  pe o singura sarcina. Nu incercati sa rezolvati mai multe probleme in acelasi timp.
Delegati din sarcini. Lucrurile functioneaza si fara voi.
Daca aveti nevoie de ajutor nu va sfiiti sa-l cereti. Doar aveti grija sa alegeti persoana potrivita.
Nimeni nu este de neinlocuit. Nu va cramponati de anumite persoane, daca vor sa plece, lasati-le.
Nu va simtiti responsabili pentru necazurile sau supararile altora. Dar nici pentru bucuriile sau fericirea celorlalti.
Separati problemele imaginare de cele reale si eliminati-le.
Nu va identificati cu familia sau cu prietenii vostri. Fiti voi insiva.
Faceti lucruri care va plac. Alocati macar o ora pe zi pentru a face lucruri care va aduc bucurie in suflet.
Eliminati numerele neesentiale din viata voastra.(varsta, greutate, inaltime)
Nu va ingrijorati inutil. Lucrurile vor sta la fel indiferent de modul in care le priviti.
Bucurati-va de lucrurile simple. (un apus de soare, un copac inflorit, trilul unei pasarele, aroma unei cafele savurate cu un prieten, joaca cu un copil, o plimbare in parc, etc). Aceste lucruri sunt la tot pasul si nu necesita nici-un efort.
Inconjurati-va de oameni optimisti si veseli. Ei va pot ridica cand sunteti la pamant.
Mentineti legaturi de prietenie sincere. Necazul se injumatateste cand il imparti cu un prieten, iar bucuria se dubleaza.
Impartasiti dragostea voastra cu cei care au nevoie de ea.
Invatati in permanenta lucruri noi (o limba straina, sa cantati la un instrument, sa practicati un sport, etc). Va tin mintea treaza si antrenata.
Fiti multumiti cu ceea ce v-a adus viata. Nu va suparati pentru ceea ce nu v-a dat.
Acceptati-va pe voi asa cum sunteti si acceptati-i si pe ceilalti.
      Traiti in ACUM si AICI. Asta este tot ce avem.

vineri, 19 iulie 2013

DEZINTOXICAREA EMOTIONALA

Asa cum am vorbit in ultimele 3 articole, starea de sanatate este direct influentata de starea sufleteasca. Nimeni nu este de vina pentru pentru bolile noastre, nu le „mostenim”, nu le primim de la cineva si nici nu suntem pedepsiti de soarta, ele apar pur si simplu ca rezultat al trairilor noastre, al emotiilor suprimate, a nevoilor interioare nesatisfacute, a asteptarilor irationale de la viata si de la ceilalti.
Conflictele noastre interioare, gandurile negative, starile de tensiune, de ingrijorare, socurile emotionale (pierderea sau despartirea de o persoana draga, moartea cuiva apropiat, o boala grava, dezamagirile profunde, etc) sunt cele care ne intoxica la nivel emotional (sufletesc). Daca sufletul este bolnav, cat de curand se va manifesta boala in trup. SUNTEM CEEA CE GANDIM!

O alimentatie echilibrata si bogata in substante nutritive, practicarea unui sport, un stil de viata sanatos sunt de ajutor in pastrarea sau redobandirea sanatatii dar devin ineficiente pe un fond emotional negativ, pe un fond de stress continuu. E ca si cum pe o parte incerci sa cureti si sa hranesti si pe cealalta te otravesti!
Suntem sau nu suntem de acord, organismul nostru reflecta la nivel material in corpul  fizic ceea ce se petrece la nivel sufletesc prin gandurile si emotiile noastre. Lucrurile se intampla de la interior spre exterior, boala aparand intai in suflet si apoi in trup. De aceea orice vindecare incepe cu vindecarea sufletului care are ca urmare fireasca echilibrarea la toate nivelele, inclusiv cel material, fizic. Deci daca vrei sa te vindeci, sa fii sanatos atunci trebuie sa incepi cu detoxifierea emotionala.

Pasii pe care ii ai de facut in procesul de detoxifiere emotionala sunt:

1 – CONSTIENTIZEAZA
Identifica conflictele interioare, problemele emotionale cu care te confrunti.
2 – IARTA
Acorda-ti in primul rand tie iertarea pentru toate greselile pe care le-ai facut, apoi iarta-i pe toti ceilalti care te-au dezamagit, care te-au tradat sau care au gresit in orice fel fata de tine. Iertarea trebuie sa fie facuta cu sufletul, nu doar la nivel declarativ, ea inseamna absolvirea de orice invinuire, resentiment sau acuzatie.
3 – ACCEPTA
Accepta-te asa cum esti - cu bune si cu rele – si accepta-i si pe ceilalti asa cum sunt fara sa judeci si sa condamni pe nimeni.
4 – TOLEREAZA
Ai intelegere fata de natura umana, da dovada de intelepciune si rabdare, nu compara, nu judeca si  nu pedepsi greselile celorlalti dar nici pe ale tale.
5 – EXPRIMA-TE
Exprima ceea ce simti si ceea ce gandesti in mod natural, fara inhibitii dar fara sa jignesti pe nimeni, fara sa te pozitionezi deasupra celorlalti.
6 – RENUNTA

Renunta la ideile preconcepute sau la cele care ti-au fost plantate de altii prin educatie, renunta la competitie – fiecare este unic in felul lui, renunta la a face comparatii, renunta la orgoliu, adica renunta la Ego.


luni, 1 iulie 2013

EMOTIILE si SANATATEA

Sanatatea si emotiile sunt strans corelate. Problemele emotionale nerezolvate au legatura directa cu corpul fizic, cu sanatatea, cu vitalitatea, cu nivelul de energie, cu bunastarea si exprimarea binelui in general.
Majoritatea oamenilor stiu, inteleg si accepta ca ceea ce mananca si beau le influenteaza starea de sanatate, dar ceea ce nu realizeaza  este ca deasemeni gandurile, emotiile, sentimentele pe care le dezvolta de-a lungul timpului le afecteaza decisiv sanatatea sau toxicitatea organismului.


Stiinta a dovedit in mod categoric ca gandurile si emotiile afecteaza organele corpului, chimia organismului. Trebuie sa fim atenti la fiecare gand pe care il emitem intrucat noi suntem cei care ne creem propriul rai sau iad. Mintea nu poate fi ocupata in acelasi timp de ganduri pozitive si negative, predomina unele sau altele. Este responsabilitatea noastra sa ne asiguram ca emotiile si gandurile pozitive sunt dominante.

Credem ca suntem singuri, ca suntem diferiti, ne simtim izolati, neintelesi, abandonati, dar cand ne impartasim unii altora experientele, aflam ca toti trecem printr-o suferinta sau alta, prin traume, ca a fi OM inseamna a invata niste lectii si fiecare suferinta are menirea de a te invata ceva. De cele mai multe ori traumele pot fi o binecuvantare pentru partea spirituala din noi pe care o trezesc. Vedem aceste lucruri ca pe niste experiente ingrozitore, intunecate, dar de fapt sunt experiente care ne educa, care ne ilumineaza , ne ajuta sa fim cine suntem cu adevarat, ne ajuta sa vedem lucrurile si persoanele intr-o lumina noua, ne invata sau ne dezvolta compasiunea, iertarea, intelepciunea, rabdarea, nonjudecarea. Ceea ce nu ne ucide, ne face mai puternici!

Neexprimarea a ceea ce gandim si simtim este o problema frecventa a epocii moderne impusa de regulile sociale prin „educatie” si este cauza principala a declansarii conflictelor interioare care perpetuate in timp si nerezolvate duc la suferinte greu de imaginat care te mananca efectiv din interior si care au ca rezultat imbolnavirea celulelor, organelor, organismului, a corpului fizic.
In general emotiile suprimate ies la iveala in doua situatii: fie in momentele de criza (socuri emotionale) fie in cazul inbolnavirii grave. Obezitatea, diabetul, bolile de inima, cancerul – sunt rezultatul moleculelor responsabile cu inflamarea si se coreleaza in aspectele psihologice cu emotiile si experientele neprocesate si cronicizate. Acum sper ca intelegeti de ce trebuie sa rezolvam emotiile nedigerate si marile framantari ale mintii, ingropate in corpul nostru. Trebuie sa dezgropam partea intunecata din noi care ne-a cauzat dureri, sa ne-o asumama si sa o acceptam.

Tot ceea ce ni se intampla in viata trebuie sa percepem ca pe o ocazie de a creste. In orice rana sau durere este intelepciune. Viata este o calatorie magica de impacare a laturii noatre umane cu latura divina, este o calatorie spre desavarsire. Pentru fiecare dintre noi exista un plan divin vital pentru evolutia umanitatii. Descopera darul pe care il ascunde umbra ta! Sta in puterea ta sa transformi orice situatie nefavorabila sau aparent negativa intr-un lucru pozitiv, intr-o oportunitate de a invata, de a evolua. TU ai puterea de a ALEGE. TU esti conducatorul corabiei tale. TU esti singurul responsabil pentru viata ta, pentru sanatatea ta.




duminică, 16 iunie 2013

JOS MASCA !

Asa cum am spus in articolul trecut, Umbra cuprinde tot ceea ce nu vrem ca ceilalti sa vada la noi, este partea intunecata, profunda si intrinseca din noi pe care facem eforturi s-o ascundem. Cei mai multi dintre noi au o viata publica si alta secreta. Creem masti pentru a ascunde acele „calitati” nedorite, pentru a fi iubiti, respectati, acceptati, pentru a ne putea integra in societate. Masca este un mijloc de optimizare a sanselor de a avea relatii bune cu cei din jur si de a "reusi" in viata. Ea are doua roluri principale, unul de a ascunde imperfectiunile personalitatii noastre legat de teama de a nu fi acceptati de ceilalti, iar cel de-al doilea rol este nevoia de "infrumuseta" imaginea de sine, de a completa personalitatea noastra cu cerintele societatii, legat de reusita si succesul in viata. Masca este cea care trebuie sa dovedeasca ca nu suntem asa rai si imperfecti pe cat ne este noua de frica sa recunoastem.  Purtam o masca (cu mai multe forme) care credem ca ne va duce acolo unde dorim. Masca noastra devine inchisoarea noastra. Sub masca pe care o purtam, Ego-ul ranit doare.

Milioane de oameni traiesc negandu-si Umbra. Oamenii care exprima moralitatea intr-un mod exagerat sunt chiar cei care au cea mai adanca si intunecata umbra. Ne prefacem ca nu exista, devenim cinici, agresivi si permitem fara sa ne impotrivim lucruri injuste si imorale. Daca omul traieste in negare, evitand partea sa intunecata, la un moment dat viata ii va cere socoteala si va plati cu varf si indesat. Cand ne reprimam gandurile, emotiile, impulsurile,  ne blocam iesirile partii intunecate din noi. Acestea se acumuleaza si devin o forta atat de puternica incat pot distruge viata noastra si a celor din jur. Cu cat incercam mai mult sa suprimam acele aspecte interioare nedorite de societate, cu atat gasesc moduri mai daunatoare de a se exprima.
Daca nu te-ai intalnit pe tine insuti, daca nu ti-ai explorat toate ungherele sufletului si nu te cunosti cu adevarat si in profunzime, daca nu ai facut curatenie in mintea si in sufletul tau, mai devreme sau mai tarziu vei avea mari probleme. Cand suprimam anumite laturi, aspecte din noi, defapt ne renegam pe noi insine, iar „nota de plata” nu va intarzia sa apara. Pentru sanatatea noastra sufleteasca este bine sa le recunoastem, sa le acceptam ca facand parte din noi si sa le eliberam.

Da-ti masca jos si exprima-te asa cum simti! Fii Tu insuti! Fii autentic! Nu te mai jena sa arati cine esti cu adevarat pentru ca nu este nimic de rusine in fiinta ta. Esti o fiinta de lumina coborata intr-un trup de om. Iar oamenii traiesc in dualitate, macinati de indoieli si temeri intrucat au uitat natura lor divina.

Confrunta-te cu intunericul din tine, accepta-l si integreaza-l pentru ca:
1. Lucrurile cu care nu poti trai, nu te vor lasa sa traiesti.
2. Lucrul caruia ii rezisti, persista.
3. Reprimarea umbrei duce la comportament distructiv.
4. Masca te depersonalizeaza, ajungand sa nu mai stii cine esti cu adevarat.
5 Umbra fiecaruia dintre noi influenteaza umbra colectiva, umbra societatii ( manifestata prin rautate, agresivitate, injustitie economica si sociala, razboaie, terorism)

Masca e un paravan dupa care iti ascunzi adevarata fata. Masca nu este altceva decat o minciuna. Iar minciuna inseamna negarea a ceea ce esti. Renuntarea la masca pune in miscare o lucrare interioara de detoxifiere a sufletului care ne permite sa intram in contact cu adevaratul nostru Sine. Cand vei infrunta adevarul si vei avea curajul sa privesti lucrurile in fata asa cum sunt, fara autoamagiri si iluzii, vei vedea Lumina din tine si vei birui!


sâmbătă, 1 iunie 2013

UMBRA - partea intunecata din noi

Fiecare dintre noi are o parte intunecata pe care o tine ascunsa de ochii lumii. Umbra din noi reprezinta tot ce nu ne place sau nu vrem sa recunoastem la noi insine si tinem ascuns ca ceilalti sa nu le vada, pentru ca le consideram prea dureroase sau jenante. Umbra este formata din ganduri, emotii si impulsuri suprimate, sunt lucrurile pe care le ascundem, despre care mintim - atat fata de ceilalti, dar si fata de noi insine – datorita in principal educatiei, fiind in general lucruri neacceptate de societate.

Umbra se naste din frageda copilarie cand nu avem puterea de a discerne si inca nu putem filtra mesajele pe care primim de la parinti, famili sau societate. Suntem invatati de foarte mici sa ne reprimam gandurile, emotiile si impulsurile considerate nepotrivite de catre adulti si societate, in loc sa fim invatati cum sa le facem fata. Umbra se construieste zi de zi de cate ori nu suntem sinceri cu noi insine, cu ceea ce simtim, cand gandul vorba si fapta nu sunt aliniate, adica cand gandim ceva, spunem altceva si facem cu totul altceva . Umbra se manifesta in feluri diferite: cand pacalim, cand mintim, cand trisam, cand bem sau mancam exagerat, cand ne ascundem nefericirea in imboldul cumparaturilor compulsive, cand tipam la copiii nostri, cand agresam varbal oamenii din jur sau partenerul de viata, etc. Sunt toate acele lucruri care ne enerveaza, ne revolta si le criticam la ceilalti. Ceea ce nu ne place la ceilalti este defapt ceea ce ne deranjeaza la noi insine, sunt acele parti nedorite si neacceptate la noi. In loc sa ne confruntam cu partea noastra intunecata preferam sa proiectam inconstient asupra altora aceste atribute nedorite. Orice judeci, dezaprobi, critici, condamni la altul…este defapt o parte renegata din tine. Ceilalti sunt doar oglinda ta.

Umbra este persoana care nu vrem sa fim, iar Ego-ul este un mecanism de aparare, de supravietuire. Omul care neaga umbra se identifica cu o imagine pe care vrea sa o realizeze sau pretinde ca o are pentru a straluci in fata celorlalti si a propriului Ego.
Ego-ul trebuie sa ascunda tot ceea ce considera ca este inacceptabil la noi insine, construind o masca pentru a atrage iubirea, atentia si acceptarea noastra de catre cei din jur. Insa sub masca pe care o aratam lumii, ego-ul nostru ranit, doare! 

Umbra cuprinde tot ceea ce se afla intre sine si adevaratul nostru Sine.
Cand umbra se arata suntem speriati si ne intrebam cine suntem de avem asemenea impulsuri sau idei!?! Ori noi tocmai asta trebuie sa facem, sa acceptam cine suntem cu adevarat. A accepta umbra inseamna a recunoaste cine suntem si a integra acele aspecte care ne deranjeaza la noi insine, care nu corespund cu imaginea pe care am faurit-o .





joi, 16 mai 2013

KARMA - Legea bumerangului


In fiecare dintre noi, la un anume moment al vietii, se nasc Marile Intrebari: Cine sunt? De unde vin? Incotro ma duc? De ce mi se întampla toate acestea? Cu cat aceste intrebari ne apar mai devreme in constiinta, cu atat mai repede traiectoria vietii noastre reuseste sa se inscrie pe axa ei corecta, oferindu-ne posibilitatea participarii constiente la propria noastra evolutie.


In dictionare, Karma este descrisa ca un concept religios, spiritual prin care fiecare gand, vorba, actiune, decizie (fizica sau spirituala) are o urmare obligatorie – fie pozitiva, fie negativa. Karma mai este descrisa si ca fiind destinul sau soarta oamenilor. Insa Karma este mult mai mult decat un concept, este o lege universala, impersonală şi inflexibila conform careia tot ceea ce transmitem in Univers, se intoarce inzecit inapoi. Vibratiile transmise prin gandurile, cuvintele sau faptele noastre, se reflecta ca intr-o oglinda si se intorc la noi de zeci de ori mai puternice. Karma nu este altceva decat o lege a naturii manifestata in relatia cauza-efect. Este o lege a firii - pe care batranii nostri intelepti o cunosteau - care prevede ca „Ce semeni, aia culegi ” sau „Cum iti asterni, asa dormi”. Conform acestei legi, în fiecare viaţă primesti ceea ce meriti. Faptele bune, cat si cele rele se vor întoarce candva la tine. De la o viaţă la alta, faptele bune atrag lucruri/situatii pozitive, iar faptele rele atrag lucruri/situatii negative. Conform legii karmei, nici o suferinta nu este nedreapta, karma reprezentand acumularea in timp a consecintelor faptelor bune sau rele ale unui suflet aflat in ciclul reincarnarilor sale. Fiind supus acestei legi, omul este stapanul propriului destin intrucat are parte de ceea ce ofera. Depinde ceea ce proiectezi in viata, in fiecare moment.

Karma este o lege cosmica care se bazeaza pe undele emise si receptate de gandurile individuale si colective, nu este vorba de recompensa sau pedeapsa cum uneori eronat se afirma. Aceasta lege prevede ca la ceea ce opui rezistenta, vei atrage catre tine, pentru a rezolva o problema pe care o ai, dar fie n-o recunosti, fie incerci s-o eviti. Karma este dreptatea cosmica, care creeaza pentru fiecare om acele conditii in care el trebuie sa invete ceva, sau sa repete ceva ce nu a invatat suficient anterior sau sa plateasca pentru ceva. Chiar dacă anumite lucruri sunt predeterminate, cum ar fi momentul naşterii sau al mortii, cele mai multe lucruri în viata tin de liberul arbitru, de alegerile tale. Alegerile pe care le faci iti creaza destinul! Desi vii in aceasta lume pamanteana cu o anumita karma, poti sa iti schimbi sau sa imbunatatesti karma. Karma poate fi creata, usurata sau ingreunata de atitudinea pe care o avem in fata vietii. Cand intelegem efectul de bumerang a tot ceea ce intreprindem vom sti cat este de importanta pacea si armonia interioara.  Schimbarea karmei individuale se poate face prin lucrul zilnic cu sine, prin efort personal in ridicarea vibratiei corpului fizic pana acolo unde linistea interioara se intalneste cu bucuria si iubirea neconditionata. Karma, poate fi rascumparata nu numai prin suferinta, dar si prin bunavointa pe care o arati vietii, prin faptele bune pe care le faci.

In drumul nostru catre regasirea de Sine, am cazut fiecare de multe ori in eroare, am ratacit drumul de nenumărate ori, ne-am pierdut de noi insine si de Dumnezeu. Insa viata nu te lasa cu lectiile neinvatate, te impinge inainte oferindu-ti noi sanse. Oamenii au invatat cum sa calatoreasca in spatiul cosmic dar cu greu reusesc sa calatoreasca in profunzimile interioare pentru a cunoaste Sinele. Cunoasterea de Sine este cu siguranta cel mai preţios lucru care ni se poate întâmpla vreodată! Cunoasterea declansază procesul de vindecare a destinului.  Datoriile karmice trebuie platite pentru ca evolutia să fie eliberata de reziduuri, dar cel care are cunoastere stie ca datoriile acumulate pot fi achitate prin gandire pozitiva (alege sa gandesti si sa vezi doar binele din fiecare persoana sau situatie), intentii nobile (fii recunoscator pentru tot ce ai si ce ti se intampla, binecuvanteaza tot ce este in jurul tau), fapte bune (fii generos si ajuta de cate ori poti fara sa astepti vreo recompensa), dar mai ales prin iubire neconditionata (respecta si iubeste toate Fiintele lumii fara a le judeca).
Foloseste informatia cu intelepciune si transforma in bucurie si frumusete fiecare pas al vietii tale!