luni, 16 decembrie 2013

DARUITI !

Oferiti daruri! Dar nu daruri care pot fi cumparate …acestea sunt vremelnice, poate nu sunt pe plac, poate nu sunt de folos, se strica, se uzeaza si nu fac viata celorlalti mai frumoasa.

Darurile care le poti cumpara cu bani nu sunt cu adevarat valoroase, in schimb oferiti din prea plinul inimii voastre daruri care care nu costa nimic … dar arata bunavointa si pretuirea voastra pentru cei ce va inconjoara.


Darul comunicarii personale. Spune-i cuiva drag cat il apreciezi, ce inseamna el/ea pentru tine.

Darul unei informatii sau recomandari. Cand afli ceva care ti se pare valoros sau important, care iti imbogateste viata, impartaseste cu ceilalti fie ca este vorba de o carte, un film, o emisiune, un articol, o informatie, un serviciu, etc. Aceasta va spune ceiluilalt “acest lucru mi-a adus bucurie sau mi-a adus alta perspectiva asupra lucrurilor vietii si eu vreau sa fac celasi lucru pentru tine.”

Darul unei maini de ajutor. Ofera-ti ajutorul ori de cate ori poti atat acasa, cat si la scoala, la serviciu, pe strada, in societate. Castigi usor prieteni, respect si pretuire.

Darul zambetului. Nu costa nimic dar poate incuraja sau sustine pe cineva. Este un mijloc excelent de a-ti arata bunavointa si acceptarea fata de ceilalti semeni.

Darul de a sti sa asculti. Sa asculti atent si concentrat cu ochii si inma pe persoana care iti vorbeste inseamna sa fii langa ea cand are nevoie.

Darul iubirii. O strangere de mana, o imbratisare, o sarutare pe obraz poate exprima intelegere, caldura, empatie, imbarbatare. Ofera fara zgarcenie acest dar!

Darul recunostiintei. Cand cineva ne ajuta sau face ceva pentru noi, sau pur si simplu ne este alaturi este important sa ne aratam aprecierea, recunostiinta si sa facem la fel cand are nevoie de o mana de ajutor.

Darul unui sfat. Un sfat bun poate sa te indrume, poate sa risipeasca intunericul sau poate sa fie cheia succesului. Oferiti-l cui este receptiv sau dispus sa-l primeasca.

Darul incurajarii. Cand cineva are incredere in tine, te sustine si te incurajeaza pur si simplu prinzi aripi si devii capabil sa transformi imposibilul in posibil.

Darul rabdarii. Rabdarea este rezultatul intelegerii si intareste relatiile cu cei din jur.

Darul tolerantei. Toleranta presupune acceptarea imperfectiunilor umane si deci a greselilor comise de ceilalti fara a-i judeca sau condamna.

Darul empatiei. Empatia este capacitatea de a te pune in locul celuilalt, te ajuta sa intelegi situatia prin care trece, emotiile si sentimentele care il incearca. Astfel ii poti fi alaturi cand are mai multa nevoie de cineva care sa-l inteleaga si cu care sa impartaseasca emotiile prin care trece.

Darul iertarii. Toti gresim, nimeni nu este perfect. Ofera iertare neconditionat asa cum si tu doresti iertare pentru greselile tale. Iertarea elibereaza emotiile negative si permite sa mergi mai departe spre lucruri bune.

Darul rugaciunii. Rugaciunea sau comunicarea cu Dumnezeu este extrem de pretioasa atat pentru sine cat si pentru binele celorlalti, pentru binele general, aducand pace si liniste. Rugati-va pentru familie, pentru prieteni, pentru colegi, pentru omenire, pentru pace, liniste si armonie si rezolvarea problemelor din lume.

Friedrich Schiller a spus "Lumea nu iti poate darui ceea ce nu primeste de la tine" , iar Antoine de Saint-Exupery a afirmat "Te imbogatesti prin ceea ce daruiesti si iti imbogatesti insasi putinta de a darui".
Asadar, nu fiti zgarciti si daruiti aceste daruri pretioase care salasluiesc in noi toti si care nu costa absolut nimic dar aprind luminite in viata celorlalti indrumandu-i spre Lumina, spre Iubire, spre Daruire.




marți, 3 decembrie 2013

CUM NE INFLUENTEAZA EMOTIILE ?

Sentimentele, emotiile si credintele noastre produc efecte atat in interiorul corpului nostru cat si in afara lui, vezi terapeutii, ghizii spirituali si persoanele cu vibratie inalta care reusesc prin simpla lor prezenta sa ridice vibratia celor din jur ajutandu-i sa depaseasca anumite limitari si sa se vindece. Cum se produce acest lucru? Cand resimti o emotie in inima creezi in interiorul corpului unde electrice si magnetice care se propaga in exterior. Oglindirea este reflexia sentimentelor noastre. Campul de energie propaga convingerile noastre, reflecta realitatea noastra curenta asa cum o percepem noi in momentul de fata. De aceea cand iti doresti ceva, intai trebuie sa formulezi foarte clar si specific dorinta pe care o ai, apoi sa aduci in inima ta sentimentul ca s-a implinit si sa multumesti pentru aceasta concretizare a dorintei tale ca si cand ea s-ar fi implinit deja.
Emotiile produc schimbari in ADN, iar acesta la randul lui produce schimbari in mediul extern, deci AND-ul uman influenteaza direct mediul inconjurator. Cum este posibil si cum functioneaza acest lucru? Datorita existentei campului informational (campului energetic invizibil) care interconecteaza toate lucrurile.

Emotiile sunt strans legate de gandurile noastre. Emotiile sunt de doua feluri: pozitive (iubirea, recunostiinta, generozitatea, blindetea, bunatatea, rabdarea, compasiunea) si negative (supararea, ingrijorarea, frica, durerea, aroganta, nerabdarea, enervarea, rusinea, agresivitatea). Emotiile negative daca sunt reprimate sunt profund distructive, ducand la comportamente irationale si dezechilibrate, iar pe termen lung la autoimbolnavire.

Durerea, enervarea, frica sunt emotii naturale care te fac sa scoti la suprafata ceea ce este in tine, emotiile care le-ai tinut inchise in tine. De ce nu este bine sa-ti reprimi emotiile? Pentru ca aceste emotii naturale daca nu sunt exprimate, eliberate la timp se transforma in emotii nenaturale care influenteaza negativ sanatatea. Durerea negata se transforma in depresie, mania sau enervarea reprimata se transforma in furie, dorinta de a reusi nerecunoscuta se transforma in invidie, frica pe care incercam sa o ascundem se transforma in panica, iar dragostea neexprimata se transforma in spirit de posesiune si control sau chiar in ura.

Orice emotie naturala si fireasca daca nu o recunoastem, nu o acceptam si nu o eliberam se transforma intr-o emotie nenaturala distructiva care tulbura echilibrul interioar si implicit sanatatea noastra. Odata exprimate (aruncate afara) emotiile nu mai provoaca in interior blocaje energetice si imbolnaviri, dand posibilitatea organismului sa functioneze armonios. Cand iti exprimi emotiile negative scapi de ele, insa daca incerci in permanenta sa le negi sau sa le reprimi, ele devin cronice, se transforma in emotii distructive, iar tu nu mai poti vedea si judeca corect lucrurile sau situatiile. Emotiile naturale reprimate produc reactii si raspunsuri nenaturale.

Sentimentele de rusine, de vinovatie si teama de a fi judecat de ceilalti ne blocheaza in interior. Ce avem de facut este sa privim cu sinceritate in sufletul nostru, sa recunoastem emotiile si sa le acceptam ca facand parte din noi, sa ne conectam la senzatii, sa le exploram si sa le eliberam intr-un mod sanatos fara sa-i ranim sau sa-i invinovatim pe ceilalti pentru ceea ce simtim noi.


Emotiile negative nu au legatura cu evenimentele si situatiile de viata ci cu perceptia si reactia subiectiva a omului fata de ele. Atitudinea negativa in fata vietii genereaza emotii negative in fata intamplarilor de tot felul, iar suferinta care urmeaza este rezultatul, rezultat care genereaza noi emotii negative adancind suferinta. Astfel se creaza un cerc vicios din care poti iesi  doar prin Cunoastere. Sentimentele si atitudinile negative sunt datorate ignorantei, lipsei de constienta. Cunoasterea  iti ridica valul, te elibereaza ajutandu-te sa capeti constienta de Sine si sa intelegi ca esti singurul responsabil de gandurile, de faptele si actiunile tale care iti croiesc destinul.