vineri, 16 ianuarie 2015

SCHIMBAREA CONSTIINTEI

Trezirea spirituala inseamna reconectarea cu Eu-l tau de Lumina. Oamenii treziti in constiinta sunt oamenii care stiu cine sunt si care este rolul lor pe acest Pamant, sunt oameni care gandesc cu propria minte, nu se lasa pacaliti, manipulati, nu urmeaza regulile impuse de altii ci isi fac singuri regulile dictate de bunul lor simt si actioneaza asa cum ii indeamna sufletul si nu cum le dicteaza unul, altul sau societatea. Ei isi manifesta individualitatea, doresc sa traiasca in libertate, iar statul sau organele conducatoare nu au nici o putere asupra lor.

Din pacate, cei mai multi oameni habar nu au cine sunt, de unde vin, de ce sunt aici, care este misiunea/rolul/scopul vietii lor si unde merg mai departe. Ceea ce vedem in jur - foamete, saracie, razboi, teroare, suferinta - nu e altceva decat reflectarea credintelor gresite ale omenirii. Separarea este doar o iluzie care ne-a fost creata.

Pentru Dumnezeu nu conteaza ce religie ai, ce nationalitate sau ce pozitie sociala ai, ci tot ce conteaza este sa ne iubim, sa ne respectam si sa ne sprijinim unii pe altii si toate actiunile noastre sa fie facute cu dragoste si intelepciune. Nici un om nu este mai bun sau mai presus decat altul, iar resursele naturale ale pamantului apartin tuturor oamenilor lumii, indiferent de locul unde s-a nascut ficare. Nimeni nu detine nimic pentru ca suntem trecatori prin aceasta lume. Planeta noastra este caminul rasei umane si trebuie sa avem grija de ea.

Esenta vietii nu este ceea ce posezi, ceea ce detii, ceva ce poti dobandi sau iti poate fi dat, esenta vietii este libertatea de a fi si orice efort de a impiedica sau limita aceasta exprimare, este un efort de a limita insasi viata, pe care sufletul o va recrea la fiecare nivel, pana ce sufletul este libertate si iubire, exprimata pe deplin clipa de clipa.
Bucuria este starea naturala a fiintei noastre si se exprima deplin cand daruim.

Cand il regasim pe Dumnezeu in profunzimea fiintei noastre il vom vedea in toti oamenii. Iar cand vedem sinele oglindit in ceilalti, nu putem decat sa iubim, sa avem grija unul de celalalt, sa ajutam pe cel ce are nevoie. In mod natural ne pasa de tot ce ne inconjoara: oameni, animale, natura, planeta. Povestile care ne-au fost servite de mici, cum ca suntem separati de Dumnezeu si intre noi, ca traim doar o viata, ne-au creat niste convingeri limitative si traim in inchisoarea mintii, fara sa indraznim sa cautam Adevarul, sa vedem Realitatea. Adevarul este ca suntem uniti cu Dumnezeu, cu ceilalti, cu Universul, cu viata.

Schimbarea de constiinta poate interveni doar cand devenim constienti de noi insine, de puterea si darurile noastre naturale, de adevarul ca toti suntem interconectati si suntem una cu Sursa, cu Dumnezeu. De-abia atunci vom putea actiona si ne vom trai vietile in spiritul acestui Adevar si nu in negarea lui. Schimbarea in constiinta va conduce la schimbari in toate domeniile: economic, politic, social, cultural, filozofic, al banilor si al energiei.

Daca vrei sa cresti spiritual trebuie sa fii deschis catre puterea din interior: puterea pacii, a intelepciunii, a bunatatii, a iubirii. Constiinta trebuie trezita din somnul ei, batand cu perseverenta la usa constiintei, cu credinta, cu speranta, cu incredere. Bateti fara incetare la usa constiintei si pana la urma, usa se va deschide celui care cauta cu sinceritate.
Transformarea lumii trebuie sa aiba loc incepand din interior spre exterior.

Atentie sa nu cazi in limitare, sa fii un vultur care poate zbura in inaltimi dar crede ca e o gaina care nu poate decat sa zgurme in pamant!