luni, 16 iunie 2014

TRAIESTE IN ARMONIE!

Sunt multi oameni care aleg sa se dezvolte din exterior spre interior, invatand o gramada de tehnici si aptitudini care sa ii ajute sa isi repare viata, relatiile de familie, afacerile, mintea si sufletul. Nu este un lucru rau, doar ca este foarte greu de facut. Aceasta metoda de abordare a problemelor vietii este greoaie, dificil de pus in practica tot ceea ce inveti la cursuri si dureaza ani de zile pana vei vedea niste rezultate palpabile in viata ta. Este ca si cum ai incerca sa maturi tinand matura cu coada in jos. Tocmai de aceea chiar si cei care urmeaza cursuri de dezvoltare personala se zbat in viata si le este greu.

Eu cred ca primul pas spre o viata implinita, plina de succes si fericire este sa fii in armonie cu tine insuti. Lucrand sa intri in armonie, sa obtii echilibrul interior iti va schimba viziunea asupra vietii. Schimband viziunea vei schimba atitudinea fata de viata si rezultatele vor aparea imediat in viata ta in toate domeniile ei - relatii interumane, sanatate, afaceri, prosperitate -  care sa te aduca mai aproape de scopul suprem al vietii -  atingerea starii de bucurie, de fericire.

A trai in armonie inseamna sa te simti liber sa-ti exprimi gandurile si sentimentele.
A trai in armonie inseamna sa renunti la toate mastile si sa fii tu insuti.
A trai in armonie inseamna sa te accepti pe tine dar si pe ceilalti asa cum sunt.
A trai in armonie inseamna sa ai puterea sa iti urmezi visele.
A trai in armonie inseamna sa ai curajul de a merge impotriva curentului.
A trai in armonie inseamna sa intelegi rostul si prezenta fiecaruia in aceasta lume.
A trai in armonie inseamna sa alegi sa vezi aspectele pozitive ale oricarei situatii, sa alegi sa vezi binele si frumosul din fiecare om in loc sa te concentrezi pe aspectele negative.
A trai in armonie inseamna sa ierti, sa iubesti si sa binecuvantezi pe toti si totul.
A trai in armonie inseamna sa privesti lucrurile din perspectiva inimii, a iubirii si a luminii.
A trai in armonie inseamna ca ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci sunt totuna.

Orice salt in trecut sau in viitor te dezechilibreaza. Cea mai buna metoda de protectie  si de eliminare a fricii – frica care te zdruncina din temelii - este sa fii atent la prezent. Trairea in ACUM si AICI te ajuta sa fii in echilibru. Insa starea de echilibru nu ai cum s-o atingi daca nu te-ai trezit in constiinta si nu stii cine esti si care este scopul venirii tale pe aceasta lume. Dealtfel si Osho afirma :“Cheia pentru a trai in armonie este constientizarea”

Ai deja in tine tot ceea ce ai nevoie, inteligenta si darurile cu care ai fost inzestrat la nastere, ca sa poti obtine lucrurile care le doresti. Opreste-te putin din zbuciumul vieti, fa un pas inapoi si priveste cu atentie in interiorul tau pentru a descoperi cine esti TU cu adevarat si care este scopul vietii tale. Cautand solutii in interiorul tau, punandu-ti intrebari este calea cea mai sigura si cea mai rapida de a obtine raspunsurile pe care le cauti la problemele cu care te confrunti. Punandu-ti zilnic intrebari vei obtine solutii si raspunsuri valide pentru tine, pentru ca ele nu vin din afara ci ele vin din interiorul tau, vin din structura ta intima si eterna, Sinele Superior care este atotputernic si atotstiutor.

Alege schimbarea pentru a pasi pe calea transformarii tale interioare, pentru a-ti indeplini visele si a-ti trai viata in armonie, bucurie si abundenta.


luni, 2 iunie 2014

NASTEREA SI MOARTEA – PORTILE VIETII

In natura moartea nu exista, exista doar metamorfoza formelor de viata. Viata este eterna si nu are opus. Nasterea si moartea sunt doua procese de transformare, sunt portile de intrare si iesire dintre domeniul spiritual si domeniul  fizic. Nasterea este trecerea din domeniul spiritual in domeniul fizic pe care am acceptat sa-l exploram pentru a invata niste lectii, pentru a experimenta si intelege prin contrast Adevarul despre noi insine. Moartea este trecerea din domeniul fizic in cel spiritual, este intoarcerea acasa cu bogatia experientelor acumulate in viata pamanteana.

Moartea nu este un eveniment ingrozitor care pune capat vietii – asa cum suntem lasati sa credem! Viata este eterna, iar moartea este un lucru firesc si natural, fiind procesul de dizolvare a formei. Frica de moarte vine din identificarea cu forma, cu Ego-ul care este o formatiune temporala in campul constiintei.

Te-ai intrebat vreodata de ce plangi cand moare cineva? Tu crezi ca il plangi pe cel plecat din domeniul fizic, dar defapt iti plangi propria durere, propriul atasament de acea persoana. Nu il plangi pe el, ci te plangi pe tine pentru ceea ce crezi ca ai pierdut prin lipsa acelei persoane din viata ta.

La noi, la Crestini mi se pare un obicei invechit si barbar sa stea “mortul” pe masa intr-un sicriu deschis, timp de 3 zile - eventual inconjurat de boccitoare – si toata lumea sa se holbeze la el si sa-si dea cu parerea despre cum arata.  Oare asta conteaza? Trupul nu este decat o haina. Prin moarte Spiritul isi recastiga libertatea si merge Acasa – in domeniul spiritual. Moartea, ca si nasterea este un moment sacru, care necesita respect, liniste, smerenie si intimitate.

Pentru ce plang daca STIU ca Spiritul este vesnic?!? Pentru ce plang daca stiu ca s-a eliberat si ii este mai  bine?!? Si apoi lacrimile noastre sunt pietre de moara care trag Spiritul inapoi pe taramul fizic in timp ce El incearca sa se inalte spre Acasa. Si daca nu contenim cu plansul si regretele Spiritul poate ramane atarnat intre doua lumi fara sa apartina niciuneia si nu isi poate gasi drumul spre Acasa si nici linistea.
.
De ziua Mortilor te duci la cimitir sa vizitezi vreo ruda, vreun prieten…Ce rost are sa te duci la cimitir si sa plangi sau sa vorbesti cu cel plecat din aceasta lume? Acolo nu este persoana draga, acolo nu este decat o haina pe care si-a dat-o jos. Altfel, oare nu-ti amintesti de ei? Trebuie sa-ti spuna cineva cand sa-ti amintesti de cei dragi plecati in alta lume?
Toate aceste obiceiuri mi se par programe bolnave care ni s-au implementat spre a ne spori frica, pentru a ne intari identificarea cu forma. Toate acestea sunt povesti inventate, sunt povesti otravitoare. De ce suntem mintiti? Simplu: pentru a putea fi mai usor de controlat!

Nimeni nu moare! Spiritul este etern si nemuritor. Viata este eterna, nu are sfarsit, totul este o transformare. Viata este o calatorie perpetua intre domeniile spiritual si fizic, iar nasterea si moartea sunt portile de trecere intre aceste lumi, sunt portile Vietii.
Acum ca stii aceste lucruri ALEGE TU CONSTIENT daca te lasi manipulat in continuare sau te eliberezi de frica si preiei conducerea asumandu-ti responsabilitatea Existentei tale, traind plenar si cu bucurie fiecare zi, recunoscator pentru darul vietii!