miercuri, 16 ianuarie 2013

CUM SA OFERI SI SA PRIMESTI IUBIRE


Dragii mei, acest articol este dedicat unei carti minunate pe care acest Craciun mi-a adus-o in dar. Aceasta carte, IUBIRE FARA CONDITII – Reflectii ale Mintii Christice, scrisa de Paul Ferrini te reconecteaza cu sursa de bucurie si fericire din interiorul tau, Sinele Superior. Este o carte extraordinara care m-a ajutat sa inteleg lucrurile la un nivel mult mai profund si pe care v-o recomand cu toata caldura. Deasemeni ideile din aceasta carte pot fi un reper asupra modului cum sa oferi si cum sa primesti iubire - si ma refer aici la iubirea autentica dupa care orice suflet tanjeste, iubirea neconditionata.


Nu astepta ca ceilalti sa-ti ofere dragoste. Hraneste-te singur ca sa ii poti hrani pe altii. Invata sa te accepti si sa te iubesti pe tine insuti pentru a putea oferi iubire autentica celorlati. Nu putem sa obligam pe nimeni sa  ne iubeasca, dar putem sa fim noi cei care iubim, iar restul depinde de ceilalti. A învăţa să te iubeşti pe tine însuţi şi a învăţa să-ţi iubeşti aproa­pele, merg mână în mână, intrucat sentimentele faţă de aproapele tău oglindesc, pur şi simplu, sentimentele tale faţă de tine însuţi. Nu‑l face răspunzător pe aproapele tău pentru pacea şi fericirea ta şi nu-ţi asuma nici responsabilitatea pentru pacea şi fericirea lui.

Greşelile sunt oportunităţi pentru a învăţa. A-l condamna pe semenul tău pentru faptul că face greşeli înseamnă a pretinde că tu eşti fără de greşeală - ceea ce nu este adevărat. Si atunci va  întreb : care dintre voi va arunca primul piatra?
Îl poţi dezlega pe aproapele tău de judecata pe care eşti gata s-o pronunţi în propria ta minte. A-l dezlega înseamnă a-l iubi, căci aceasta îl aşează acolo unde se află doar iubirea, dincolo de orice fel de judeca­tă.

Cautarea iubirii necondiţionate într-o lume a condiţiilor este sor­tită, în mod inevitabil, eşecului. De vreme ce toţi fraţii tăi acţionează conform unor tipare bazate pe ruşine sau vină, ei nu îţi pot oferi iubirea pe care ştii că o meriţi şi nici tu nu le-o poţi oferi lor.
Cel mai bun lucru pe care îl puteţi face este să vă ridicaţi unul al­tuia starea de conştientă asupra iubirii ce vă este necesară - şi să începeţi să vă asumaţi responsabilitatea de a v-o dărui vouă înşivă. Dacă nu-ţi asumi responsabilitatea de a aduce iubirea în propriile tale răni, nu vei ieşi din ciclul vicios atac/apărare, vină şi învinuire.
Sentimentele tale de furie, jignire şi trădare - oricât de justificate ar părea ele - nu vor face decât să toarne ulei pe focul conflictului interpersonal şi vor continua să reîntărească credinţa sau convingerea ta sub-conştientă că eşti nevrednic de iubire şi incapabil să iubeşti. Iubirea e antidotul fricii.

Când impui iubirii condiţii, tu trăieşti experienţa condiţiilor, nu a iubirii. Întâlneşti forma, nu conţinutul. Iubirea se exprimă numai printr-o inimă deschisă.
Tot Ceea Ce Este s-a nascut din iubire, Dumnezeu este iubire, iar oamenii acum evolueaza spre dimensiunea iubirii. Iubirea este mai presus de Cuvant, mai presus de Intentie, mai presus de Creatie, mai presus de Viata, pentru ca din ea au aparut toate. Este vorba de iubirea neconditionata pentru tine insuti,  pentru viata ta, pentru cei apropiati tie sau pentru oameni in general, iubirea pentru planeta si pentru Gaia, iubirea pentru creatie si pentru Dumnezeu, iubirea pentru fratii nostrii din Univers care ne sustin si pentru Univers, iubirea pentru toate formele de viata.

Toate abuzurile şi erorile trebuie conştientizate, iar emoţia ataşată lor trebuie eliberată.
Aceasta este calea prin care toate fiinţele rănite trec de la experi­enţa iubirii condiţionate la experienţa iubirii tară condiţii. În cadrul procesului vindecării înveţi să-ţi oferi ţie însuţi iubirea necondiţionată pe care nu ai primit-o niciodată de la părinţii tăi biologi­ci, în acest proces eşti „născut din nou” şi înfiat din nou, dar nu de alte figuri autoritare, ci de însăşi Sursa Iubirii dinăuntrul tău.

Iubirea este cea mai inalta frecventa vibrationala posibila. Cand te gandesti cu iubire la ceilalti ii inalti, si la fel cand ceilalti se gandesc cu iubire la tine, te inalta. Haideti sa gandim cu iubire la semenii nostri pentru ca suntem toti o mare familie de fiinte de constienta, fiinte de lumina intrupate in forma umana. Haideti sa privim si sa gandim tot ce ne inconjoara ca pe o expresie a Divinitatii. Prin IUBIRE si LUMINA, mentii vibratii inalte, care formeaza cel mai bun SCUT DE PROTECTIE care te apara de orice boala, imprejurare sau situatie neplacuta.



miercuri, 2 ianuarie 2013

Mesajul meu pentru Voi


Iubitii mei prieteni, pentru noul an 2013 in care tocmai am pasit, va doresc din toata inima sa aveti parte de un an minunat in care sa gasiti raspunsuri la intrebarile voastre, sa faceti lucrurile care va  aduc bucurie, sa aveti prieteni care sa va fie alaturi, vitalitate si frumusete interioara. Si nu uitati sa zambiti mai des, sa invatati din fiecare experienta pe care viata vi-o daruieste, sa indrazniti sa visati, sa credeti in visul vostru si sa aveti dorinta de a reusi!
Totodata va indemn pe fiecare dintre voi sa va folositi darurile cu care a-ti fost binecuvantati spre folosul vostru dar si al celorlalti si sa va faceti Timp pentru a va imbogati Sufletul, pentru ca:



Sa ai timp sa gandesti, este sursa puterii
Sa ai timp sa te joci, este secretul tineretii
Sa ai timp sa citesti, este izvorul cunoasterii
Sa ai timp sa razi, este muzica sufletului
Sa ai timp sa fii caritabil, este cheia Paradisului
Sa ai timp sa muncesti, este cheia succesului
Sa ai timp sa te rogi, este taria omului
Sa ai timp sa iubesti si sa fii iubit, este gratia lui Dumnezeu
Sa ai timp pentru toti cei dragi,este calea fericirii.

Daca reusesti cu adevarat sa-ti faci timp pentru toate acestea, aceasta este adevarata fericire.
Fie ca Pacea, Lumina si Iubirea sa va calauzeasca pasii spre toate acele experiente de care aveti nevoie pentru a evolua. 
Fie ca fiecare dintre voi sa faca schimbarile necesare pentru a deveni o persoana mai buna, mai iubitoare, mai toleranta, in armonie cu Sine, cu ceilalti si cu tot ceea ce ne inconjoara.
Fie ca bucuria sa va insoteasca mereu si sa atrageti catre voi Dar dupa Dar Divin! Fie ca Iubirea sa va impodobeasca Inima si sa faca din fiecare clipa pe care o traiti o Stralucitoare Sarbatoare a Vietii!