sâmbătă, 27 octombrie 2012

SUFLETUL PERECHE !?!


 

Se vehiculeaza tot mai des ideea ca noi, oamenii, suntem facuti unul pentru altul, „ingeri cu o singura aripa care doar impreuna pot sa zboare”. Ai zice ca unicul nostru scop pe lume e sa ne cautam jumatatea, sufletul geaman, cel cu care ne armonizam si reusim sa traim intr-un echilibru perfect pana la adanci batraneti. Dar lucrurile nu stau deloc asa.  Acest mit are la baza  povestea lui Aristotel relatata de Platon in „Banchetul”, ca demult, inainte de aparitia omului,pe pamant existau niste fiinte superioare care imbinau in acelasi trup, un barbat si o femeie.Tocmai din cauza ca se completau perfect si puteau infrunta cu succes orice dificultate, aceste creaturi erau atat de puternice. Speriati fiind ca si-ar putea pierde suprematia atat in cer, cat si pe pamant, zeii au hotarat sa desparta barbatul de femeie, sa dea nastere unei noi fiinte, mai slaba decat aceste creaturi atat de puternice. Si asa a aparut omul...Din acel moment, jumatatile care au luat nastere in urma separarii, se cauta permanent pt a redevenii ceea ce au fost odata:o fiinta superioara care poate infrunta orice obstacol in viata...
Aceasta idee ca in viata trebuie sa-ti cauti jumatatea, este una dintre minciunile cu un impact dezastruos asupra noastra.
De aici vin atatea dezamagiri, nefericiri si drame. Eu nu am fericirea si o astept de la celalalt, iar el o asteapta de la mine. Omul crede ca si-a ales partenerul gresit si de asta nu e fericit.  Isi cauta alt partener si, dupa un timp, simte acelasi gol si aceeasi neimplinire. Dar problema nu este acel partener, ci raportarea gresita la viata, faptul ca tu crezi ca exista o jumatate cu care poti sa formezi un intreg. Noi, de fapt, ne avem radacinile in Dumnezeu, nu in alt om, iar seva, puterea noastra de viata vine de la Dumnezeu si nu de la un om. Fiecare om e chip al lui Dumnezeu, nu jumatate de chip. Suntem intregi, completi, perfecti si nu ne lipseste absolut nimic. Si nu relatia mea cu alt om ma implineste, ci relatia cu Dumnezeu. Daca am acea implinire  profunda in Dumnezeu, pot sa am si implinirea familiala, sociala... 
E clar ca implinirea nu poate sa fie decat in identificarea si comuniunea cu Sinele meu divin. Daca sunt conectat cu natura, cu Universul, cu Dumnezeu inteleg adevarul celor spuse de Mantuitorul: ”Imparatia Cerurilor este inlauntrul vostru”. Simt pace, bucurie, armonie, echilibru. Doar atunci relatia mea cu alti oameni poate deveni iubitoare dar detasata, neposesiva, plina de intelegere, rabdare si toleranta iar gelozia, controlul, invidia si toate celelalte care ne chinuie cad de la sine. Doi oameni care traiesc in Dumnezeu nu pot avea decat o relatie foarte buna.
Si inca o precizare: unii care sunt nefericiti, incearca sa-si schimbe "jumatatea". De exemplu, desi stiu ca persoana cu care urmeaza sa se casatoreasca are anumite defecte, vicii, neimpliniri, totusi se insoteste cu acea persoana, sperand sa o  schimbe. TOTAL GRESIT !!! Cand iubesti pe cineva, nu te straduiesti sa-l schimbi, caci nu vei putea. Roaga-te pentru el, da-i un sfat, o carte, si mai departe ramane lupta lui cu el insusi. Eu pot sa-ti pun in farfurie, dar nu pot sa mananc in locul tau, iti arat drumul, dar nu pot sa merg in locul tau.  Noi nu putem schimba pe nimeni, fiecare se schimba doar pe sine.... daca doreste si actioneaza in acest sens.     .
Problema nu e sa-i schimbi pe altii, ci sa te schimbi pe tine. Odata ce vom face asta mai multi, se va schimba si lumea din jurul nostru.
 




vineri, 12 octombrie 2012

SA NU VA FIE TEAMA!


                                           
Traim timpuri de mare schimbare si ne putem baza pe nenumaratele oportunitati pe care Cerul ni le ofera. Pentru asta va trebui sa trecem de anumite obstacole pe care chiar noi le-am creat. Va trebui sa iesim din inchisoarea mintii noastre, din inclestarea zilnica cu tot si toate, sa ne eliberam de vechile credinte, dogme si limitari ce sunt manifestari ale egoului, sa lasam in urma indoiala, ingrijorarea, frica, nevoia de control, orgoliul, pentru a face loc credintei, increderii, bucuriei si iubirii.


In natura sa, omul detine intreaga cunoastere universala, dar cazand in materie si identificandu-se cu ea a acordat o importanta marita lumii materiale, exterioare in detrimentul divinitatii interioare. Din aceasta cauza putem vorbi de doua tipuri de indivizi: unii care sunt pregatiti sa faca fata saltului cuantic, deschisi schimbarii, iar altii care nu se considera apti pentru marea transformare ce se afla in fata lor.
In ADN-ul nostru se afla un grup de chei si coduri ce se declanseaza intr-o anume perioada a evolutiei sufletului. Acum, acestea sunt activate la cea mai mare parte a omenirii. Prin liber arbitru, fiecare om are dreptul de a alege daca doreste sau nu sa evolueze.


O alta problema a omului este dependenta de ceva sau de cineva. E necesar sa constientizam aceasta problema si sa lucram intens asupra ei, deschizandu-ne detasarii de tot si de toate.
La inceputul acestei noi ere ne vom confrunta cu mari probleme existentiale. Multi dintre noi muncim intens asupra propriei transformari, insa unii membri ai familiei noastre sau persoane apropiate si dragi nu vor fi deschise noilor energii, ramanand blocati in dimensiunile joase. In aceasta situatie vom fi tentati sa intervenim, sa-i ajutam grabind ritmul lor. Acesta este momentul in care trebuie sa constientizam ca raspundem pentru faptele noastre si ca nu avem voie sa fortam nota cu nimeni si nici sa luam decizii in locul altuia. In cazul celor ce au ales prin liber arbitru sa isi insuseasca o gandire pozitiva si un bun control al emotiilor, lucrurile se vor schimba in bine. Acestia vor trai vindecari la nivel ADN si vor deveni imuni in fata raului, din multe puncte de vedere. 

Noile energii ce se revarsa asupra Pamantului, precum si entitatile luminii ne sustin spre a trai acest sentiment eliberator. In acest timp al tranzitiei va trebui sa privim cu mult curaj in interiorul nostru si sa eliminam toate blocajele si programarile negative, trebuie sa acordam interes tuturor problemelor din punct de vedere emotional si mental, pentru a putea ajunge sa traim in armonie cu noi insine si cu cei din jur. Puterea este in noi, acolo avem toate raspunsurile. In plus, nu suntem singuri, nenumarate fiinte luminoase ne sprijina cu mare iubire si interes.


Sa nu va fie frica de aceste vremuri, de aceste zile, de viitorul pe care il avem in fata! Nu fiti ingrijorati, preocupati, suparati sau frustrati de ceea ce va urma. Totul se intampla asa cum trebuie sa se intample. Probabil ca vor fi unele sacrificii, multe lucruri se vor schimba, dar absolut toate schimbarile vor fi spre binele nostru.
Trebuie sa intelegem foarte bine ca nu este vorba de hazard, ca lucrurile nu sunt scapate de sub control ci ca din contra, Dumnezeu stie foarte bine ce face, are un plan dupa care lucreaza, stie exact ce impact va avea asupra noastra si va crea un viitor pe care noi nici nu ni-l putem imagina si pentru care ii vom fi recunoscatori.
Deci, sa nu va fie teama! Fiti cu inima deschisa si fiti un mesager al noii ere care incepe. Nu este timpul sa fugi speriat, sa te ascunzi…ci este timpul sa-ti experimentezi si sa-ti exprimi Sinele interior care iti va spune cine esti TU cu adevarat!