vineri, 25 mai 2012

DETOXIFIEREA ORGANISMULUI


Corpul este templul sufletului. Ne spalam zilnic exteriorul corpului (pielea), dar de interior uitam! Masina cand o spalati o faceti doar pe dinafara sau o curatati si la interior? Dar acasa faceti curat? De cate ori pe an faceti curatenie generala? Cel putin de doua ori pe an, toamna si primavara. Oare cu organismul nostru de ce nu facem la fel? Cand “ai facut curatenie” ultima data in corpul tau?

 
Detoxifierea inseamna curatenie generala pentru organism si va beneficia fiecare organ in parte, fiecare celula din corp. Detoxifierea este un proces de dezintoxicare extrem de benefic dar mai ales necesar pentru omul modern care traieste intr-un mediu supraincarcat de substante toxice, poluante care patrund in organism pe toate caile: aer, apa, mancare, piele. Pentru a putea contracara aceste efecte este foarte important sa intelegi mecanismul acumularii toxinelor si efectele negative ale acestui fenomen pe care este greu sa-l evitam.
Alaturi de poluarea externa, corpul nostru produce si el deseuri metabolice toxice care trebuie eliminate pentru a ne mentine sanatatea, energia si vitalitatea. In mod natural, corpul daca este hranit corect elimina aceste toxine prin plamani, prin piele, prin rinichi si prin intestinul gros (colon). Din nefericire, cu timpul, ca urmare a obiceiurilor alimentare nesanatoase, a lipsei de miscare (sedentarismului), a deshidratarii din lipsa unei ape nepoluate si de calitate, ca urmare a bolilor si a altor factori, incetineste depurarea organismului si se acumuleaza toxinele. Ca urmare apar o serie de simptome care constituie semnale de alarma: dureri de cap, ameteli, somnolenta sau din contra insomnie, apatie sau agitatie, oboseala, lipsa de energie, ganduri negative, iritabilitate, tensiune ridicata, depuneri pe limba, mirosul neplacut al gurii, balonari, probleme digestive (colita, constipatie, diaree, etc), stari de panica nejustificate, palpitatii, stari de rau inexplicabile sau dureri fara cauze fizice vadite.

Un vechi proverb chinezesc spune ca „moartea incepe din intestin” ceea ce inseamna ca 
constipatia (lipsa scaunului zilnic fara efort) provoaca o serie de afectiuni, iar organismul omului devine un depozit de deseuri si toxine chiar daca aparent nu suferim de vreo boala.
Din cauza alimentatiei gresite (multa carne, mezeluri , branzeturi fermentate/maturate, prajeli, produse de patiserie, dulciuri concentrate, etc.) pe intestinul gros se formeaza un strat de materii fecale intrate in putrefactie, depuneri care in timp se petrifica, formand asa numita placa colonica care impiedica absorbtia fluidelor si a nutrientilor esentiali pentru viata celulelor. Si astfel intram intr-un cerc vicios de autointoxicare (ne intoxicam cu propriile toxine), deschizand astfel usa unor probleme de sanatate: afectiuni digestive, cardiace, renale, hepatice, pulmonare, dezechilibre metabolice, ale sistemului endocrin, scaderea imunitatii care duc la suferinte grave, deseori invalidante.
Colonul fiind organul cheie in detoxifierea organismului, de aici incepe orice program de purificare a organismului, dupa care facem si curatirea fiecarui organ in parte daca este cazul.

Detoxifierea se face de cel putin 2 ori pe an, cea mai buna perioada fiind toamna si primavara, la schimbarile de sezon, iar perioadele de post reprezinta ocazii foarte bune pentru curatarea organismului de toxinele acumulate. Cu siguranta corpul nostru merita mai multa grija decit masina sau locuinta. Asa ca nu mai sta pe ganduri si incepe de azi sa acorzi atentia pe care o merita Casa Sufletului Tau, acest trup “fragil” care te serveste si de care vei avea nevoie toata viata.


joi, 10 mai 2012

TERAPIA HOLISTICA

                   

Pentru moment, fiinţa umană este tot mai bolnavă si va continua sa fie, atata timp cat nu există o viziune totală asupra ei. Medicina alopata prescrie medicamente, opereaza un organ si trateaza doar partea bolnava, luptandu-se sa elimine simptomele bolii. De aceea boala tratata in acest fel revine sau izbucneste in alta parte.
Terapia holistica atinge întreaga fiinţa, incercand sa gaseasca si sa actioneze asupra cauzelor care au declansat manifestarea dezechilibrului din organism. In terapia holistica te străduieşti să regenerezi si sa armonizezi fiinţa în întregul ei, astfel fiecare organ, fiecare celula din corp beneficiază de această regenerare. Toate terapiile complementare sunt terapii care trateaza omul intr-o abordare holistica, unitara, in trinitatea sa exprimata prin trup, minte si spirit. 


Terapia holistica ii învăţa pe oameni să-şi însănătoşească întreaga fiinţă, să o purifice, să o pună în armonie cu întreg universul, intrucat noi nu suntem fiinte separate unele de altele, ci comunicam intre noi si cu intregul Univers pe niveluri infinit de complexe, pe care abia incepem sa le intelegem. Cand folosesti terapiile holistice, dispar nu numai simptomele ci  bolile, dar si alte tulburări ascunse care aşteptau ocazia să se manifeste.

Organismul nostru este programat pentru sanatate deplina si are o capacitate extraordinara de regenerare. Insa prin gandurile, emotiile si sentimentele noastre trimitem de cele mai multe ori informatie distorsionata. Intre psihic si fizic exista o legatura sistemica. Suferinta fizica sau emotiile negative afecteaza psihicul. Psihicul comunica prin intermediul trupului. Starea mentala ne influenteaza sanatatea. Afectiunile fizice cu care ne confruntam ar trebui privite ca un semnal de alarma transmis de organism. In foarte multe cazuri, afectiunile fizice sunt provocate si intretinute de problemele de natura psihologica. Boala apare cand sufletul este in suferinta pentru o perioada lunga de timp, deci boala ar trebui privita ca o consecinta a dezechilibrului sufletesc.

Terapiile holistice sunt terapii infoenergetice care presupun lucrul pe toate planurile incepand cu evaluarea starii de sanatate, alimentatie si stil de viata, urmate de dezintoxicare/detoxifiere  pe toate planurile, continuand cu dieta alimentara, efectuarea unor exercitii fizice, mentale, de respiratie, de relaxare, de rugaciune, de meditatie, de introspectie (identificarea erorilor din viata si a celor fata de sine insusi), toate acestea completate de dorinta si disponibilitatea de schimbare si sustinute de vointa, rabdare, gandire pozitiva si incredere in fortele proprii. De asemenea este extrem de important sa ai incredere deplina in terapeutul care te ajuta sa parcurgi acest drum si sa fii dispus sa lucrezi alaturi de el pentru a obtine rezultate. Daca insa te astepti ca cineva sa faca o minune ca sa-ti rezolve problemele fara participarea si implicarea ta activa, tu nefacand nimic, netransformand nimic din mersul lucrurilor tale, din obiceiurile tale…nu numai ca nu este realist dar nici nu poti obtine rezultatele dorite, asteptate.

E simplu, dar nu e usor. Nimeni nu poate rezolva problemele tale pentru tine sau in locul tau. Trebuie sa iti asumi 100% responsabilitatea pentru emotiile, sentimentele si nevoile tale. Trebuie sa deprinzi abilitatile, sa le practici si sa devii cea mai buna persoana care poti fi. Numai asa te poti vindeca, poti atinge echilibrul si armonia, poti creste si evolua.

Asa ca gandeste-te bine ce iti doresti: sa te tratezi (toata viata desigur) cand de o boala, cand de alta sau sa te vindeci?
Cand vei avea raspunsul la aceasta intrebare atunci vei sti cu siguranta ce ai de facut!